reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

@PannaAdrianna ja miałam w piątek prenatalne i trwało to ok 15 minut, później tylko wyszłam na pobranie krwi. A powinno trwać 40minut??? Moja kol miała i była podobnie jak ja ok 20minut.
Tylko tak słyszałam więc nie przywiązywałabym do tego jakiejś szczególnej wagi. Podejrzewam, że jak dzidzia współpracuje to i 10-15 minut wystarcza na zrobienie wszystkich pomiarów i sprawdzenie czy wszystko OK. Sama jestem ciekawa ile będą trwały moje prenatalne, napiszę Wam w środę 😍

reklama
Tylko tak słyszałam więc nie przywiązywałabym do tego jakiejś szczególnej wagi. Podejrzewam, że jak dzidzia współpracuje to i 10-15 minut wystarcza na zrobienie wszystkich pomiarów i sprawdzenie czy wszystko OK. Sama jestem ciekawa ile będą trwały moje prenatalne, napiszę Wam w środę 😍
No moje usg w piatek trwalo dosyc dlugo, chyba nawet wiecej niz 40 minut. Pomiary dzidzi nawet szybko, ale potem wyszukiwaly tych przeplywow roznych i tu pomiary trwaly dosyc dlugo.

No moje usg w piatek trwalo dosyc dlugo, chyba nawet wiecej niz 40 minut. Pomiary dzidzi nawet szybko, ale potem wyszukiwaly tych przeplywow roznych i tu pomiary trwaly dosyc dlugo.
Ja właśnie tez jestem bardzo ciekawa jak z tym czasem będzie. Ale to chyba tez zależy od tego czy dziecię współpracuje.
Coś tam u mamy ginekolog czytałam, ze najłatwiej pomiary robić w 12+ Bo 11+ to jeszcze małe a 13+ to już się bardziej wierci i zaczyna prostować i trwa to dłużej. może tez stad te różnice między kilkanascie minut a czterdzieści ;)

Ehhh wiedziałam, że to kiedyś nastąpi. Dziś zauważyłam u siebie pierwsze rozstępy na brzuchu, to straszne jestem załamana -dopiero15tc 🙄😢
Na nogach mam straszny cellulit. Zatrzymuje mi się woda.
W pierwszej ciąży rozstępy tylko na pośladkach i biodrach, a teraz... az się boję co to będzie 😕😟

Ehhh wiedziałam, że to kiedyś nastąpi. Dziś zauważyłam u siebie pierwsze rozstępy na brzuchu, to straszne jestem załamana -dopiero15tc 🙄😢
W pierwszej ciąży rozstępy tylko na pośladkach i biodrach, a teraz... az się boję co to będzie 😕😟
Smarować! Intensywnie, kilka razy dziennie, preparatami przeznaczonymi na rozstępy w ciąży, one mocno uelastyczniają skórę i wygładzają te już powstałe rozstępy. A po porodzie dalej smarowac, tylko już mocniejszymi kremami, a jak będzie trzeba to są i lasery i inne kosmetyczne zabiegi które minimalizują widoczność rozstępów. I się nie przejmować :) nie Ty pierwsza i nie ostatnia będziesz mieć rozstępy :) takie życie, robić co się da ale nie rozpaczać ;) (ja też mam ich mnóstwo, a i blizny całkiem spore więc luz ;) da się z tym żyć ;) i nawet w bikini się dobrze czuć ;) ).

Kochana mi się też woda zatrzymuje. W fisyz z Córeczka rozstępy miałam na brzuchu udach i pośladkach teraz też mnie nie ominą a dodam że rozstępy z ciąży poprzedniej dopiero robiły się blade a tu kolejna ciąża 🤦‍♀️

Ja właśnie tez jestem bardzo ciekawa jak z tym czasem będzie. Ale to chyba tez zależy od tego czy dziecię współpracuje.
Coś tam u mamy ginekolog czytałam, ze najłatwiej pomiary robić w 12+ Bo 11+ to jeszcze małe a 13+ to już się bardziej wierci i zaczyna prostować i trwa to dłużej. może tez stad te różnice między kilkanascie minut a czterdzieści ;)

U mnie samo USG trwało może z 15 minut, albo i krócej. Lekarz bardzo szybko wszystko namierzył 😁 Troszkę się młoda wierciła, ale ogólnie współpracowała ładnie :)

Ja biorę Prenatal Duo :) tam są az 3 kapsułki dziennie - 2 z DHA i jedna z postawowymi witaminkami.

Od którego tygodnia bierzesz? Zostało mi jeszcze kilka tabletek Prenatal Uno i zastanawiam się, czy je wybrać, czy już się przerzucić na Duo, a jestem już w 14 tygodniu :)

U mnie też padało 2 nocy. A dzisiaj już ciepło i słonecznie 😁
Ale fajny zielony teren. U nas sam beton niestety..

Cześć dziewczyny :)
Gratuluje wszystkich wczorajszych wizyt niech bobaski rosną zdrowo 😍 😍 😍
My wczoraj korzystaliśmy z pieknej pogody zrobiliśmy grila. Dziś niestety zachmurzenie, ale póki co nie pada więc siedze na tarasie.
@Sabina17 ja biorę Femibion 1 w przyszłym tygodniu przechodze na Femibion2 (dostałam opakowanie od koleżanki, która urodziła a miała większy zapas). Poza tym ginekolog kazał brać Acard 150mg ze względu na moje nadciśnienie przed ciązą - obecnie nie biorę leków na nadciśnienie żadnych (moich nie wolno stosować w okresie ciąży) ale codziennie pomiar rano i wieczorem, póki co jest książkowe.

@PannaAdrianna ja miałam w piątek prenatalne i trwało to ok 15 minut, później tylko wyszłam na pobranie krwi. A powinno trwać 40minut??? Moja kol miała i była podobnie jak ja ok 20minut.
Moja wizyta trwała z 10 minut :) długość badania zależy czy dziecko współpracuje i jak szybko da się zmierzyć różne parametry ;)

reklama
Do góry