reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

reklama
Witam [emoji4]
My po urodzinach synka , wszystko się udało [emoji4]torcik, ciasta wyszły [emoji16], dziecko zadowolone [emoji7] goście pojechali o 23[emoji6],powiem Wam że byłam wykończona, plecy bolały strasznie, A o wzdęciach nie wspomnę [emoji86][emoji85]
No i moja pierwsza fotka w ciąży, brzuch już konkretny mam [emoji23] Zobacz załącznik 1129806
No brzusio już ładnie widać 🥰 który to tydzień

A ja sie martwie bo spadam z wagi i nie wiem czemu w poniedzialek zadzwonie do sw9je gin zapytac co i jak boje sie o dziecko czy z nim wszystko wporzadku. 😔
Myślę że sam spadek wagi nie jest problemem jeśli się dobrze odżywiasz i pijesz dużo wody. Ja na przykład schudłam już 4kg ale w każdej ciąży na początku chudłam 5kg a potem przybierałam 15kg. U mnie spadek wagi wynikał z intensywnych wymiotów ale to nie waga a skąpe odżywianie i pojenie było problemem. Zapytaj się ginekologa ale myślę że nie ma się czym martwić :) każdy organizm inny a ciąża jest ogromnym wysiłkiem.

Myślę że sam spadek wagi nie jest problemem jeśli się dobrze odżywiasz i pijesz dużo wody. Ja na przykład schudłam już 4kg ale w każdej ciąży na początku chudłam 5kg a potem przybierałam 15kg. U mnie spadek wagi wynikał z intensywnych wymiotów ale to nie waga a skąpe odżywianie i pojenie było problemem. Zapytaj się ginekologa ale myślę że nie ma się czym martwić :) każdy organizm inny a ciąża jest ogromnym wysiłkiem.
Dzieki za pocieszenie. Dwie poprEdnie ciaze juz w tym tygidniu tylam ale kazda podobno inna do tego te leki na tarczyce moze to tez ma jakis na to wplyw jiz sama mie wiem boje sie czy z dzieckiem wszystko ok. Napizalam wiadomosc do pani gin mojej odp spokojnie nie martw sie w takim razie cEkam do prenetalnych badan ktore mam 16 czerwca odrazu mi lepiej.

Teraz pewnie częstotliwość wizyt będę miała mniejszą. W poprzednim cyklu miałam ciążę biochemiczna a potem nawet nie wiedziałam że miałam okres i test pozytywny. Dodatkowo trafiłam do szpitala z bólami. Wizyty miałam co 2 tygodnie (2 tyg tętno potem 2 tyg usg) . W sumie miałam spokojna głowę. Teraz zamówiłam detektor i czekam. Sama będę tętno sprawdzać 😂
Ja początkowo byłam pewna ze nie chce detektora bo jestem panikarą i jakby mi się nie udało znaleźć serduszka to bym wpadała w panikę, ale po jutrzejszej wizycie następna mam dopiero 10 lipca wiec chyba jednak rozważę ten detektor

Ja początkowo byłam pewna ze nie chce detektora bo jestem panikarą i jakby mi się nie udało znaleźć serduszka to bym wpadała w panikę, ale po jutrzejszej wizycie następna mam dopiero 10 lipca wiec chyba jednak rozważę ten detektor
Ja właśnie też do tego tak podchodziłam. Ale czasami myślałam że fajnie by było usłyszeć serduszko w szczególności że narzeczony wejść że mną nie może na nagranie inaczej się odbiera niż na żywo.

Dzieki za pocieszenie. Dwie poprEdnie ciaze juz w tym tygidniu tylam ale kazda podobno inna do tego te leki na tarczyce moze to tez ma jakis na to wplyw jiz sama mie wiem boje sie czy z dzieckiem wszystko ok. Napizalam wiadomosc do pani gin mojej odp spokojnie nie martw sie w takim razie cEkam do prenetalnych badan ktore mam 16 czerwca odrazu mi lepiej.
Moja waga tez poleciała o 3kg ;) nie ma się czym martwić ;)

Ja mam problem bo mimo, ze staram się zdrowo odżywiać to po prostu jakoś jeść często mi się nie chce. Najchętniej owoce i warzywa, od biedy jakas kanapkę i zupy warzywne na wodzie.
Ale na myśl o czymkolwiek innym to mi się gardło zaciska. Może powoli się to zacznie zmieniać bo zaczynam 13 tydzień ;) Na razie moja pani ginekolog też mówiła żeby się nie przejmować bo organizm wie co robi ;) To nie jest czas żeby się odchudzać ale zmuszać się do jedzenia też nie warto na siłę bo może się skończyć wymiotami.

Drugi dzień pod rząd obudziłam się z migrenowym bólem głowy. Nie wiem może mam kaca po bezalkoholowym z piątku🤣🤣🤣
Mąż dosypia a ja go chcę wyciągnąć na wycieczkę :D

W ogóle mamy nowe auto więc wiadomo wszyscy będą chcieli oglądać - będziemy musieli się gdzieś przed domem zatrzymać żeby się pozbyć adaptera pasów bo to głupi sposób żeby się dowiedzieli :D
Robię dziś etykiety na piwo, które uwarzyliśmy - będzie dla naszych rodziców, mojej siostry i mojej babci z odpowiednimi napisami :D
Taka "tradycja" bo na ślubie też mieliśmy w ramach prezentów piwo, które warzyliśmy w domu :D Tylko wtedy z etykietami mi szło łatwiej, teraz mam jakieś totalne zaćmienie mózgu, praca kreatywna mnie przerasta😅

Jejku żeby tylko jutro wszystko było dobrze i może naprawdę odetchnę z ulgą.

reklama
No ja najpierw chciałam, potem z mężem stwierdziliśmy, że bez sensu skoro wizyty mam co 3 tygodnie. Ale mąż jednak zamówi skoro nie może wejść na wizytę to chce chociaż tak usłyszeć bąbla ;)

Do góry