karpatka87
Fanka BB :)
Dzień dobry wszystkim, życzę miłego i słonecznego dnia. U nas pod Wrocławiem niestety cały czas pada ja biorę Femibion 2, w każdej ciąży brałam, więc jakoś kontynuuję
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
No brzusio już ładnie widać który to tydzieńWitam [emoji4]
My po urodzinach synka , wszystko się udało [emoji4]torcik, ciasta wyszły [emoji16], dziecko zadowolone [emoji7] goście pojechali o 23[emoji6],powiem Wam że byłam wykończona, plecy bolały strasznie, A o wzdęciach nie wspomnę [emoji86][emoji85]
No i moja pierwsza fotka w ciąży, brzuch już konkretny mam [emoji23] Zobacz załącznik 1129806
Asa to sobie dokupięW dha są tylko kwasy dha a w plusie jest cały zestaw innych witamin (kwas foliowy, witamina D, żelazo, jod itp)
Myślę że sam spadek wagi nie jest problemem jeśli się dobrze odżywiasz i pijesz dużo wody. Ja na przykład schudłam już 4kg ale w każdej ciąży na początku chudłam 5kg a potem przybierałam 15kg. U mnie spadek wagi wynikał z intensywnych wymiotów ale to nie waga a skąpe odżywianie i pojenie było problemem. Zapytaj się ginekologa ale myślę że nie ma się czym martwić każdy organizm inny a ciąża jest ogromnym wysiłkiem.A ja sie martwie bo spadam z wagi i nie wiem czemu w poniedzialek zadzwonie do sw9je gin zapytac co i jak boje sie o dziecko czy z nim wszystko wporzadku.
Dzieki za pocieszenie. Dwie poprEdnie ciaze juz w tym tygidniu tylam ale kazda podobno inna do tego te leki na tarczyce moze to tez ma jakis na to wplyw jiz sama mie wiem boje sie czy z dzieckiem wszystko ok. Napizalam wiadomosc do pani gin mojej odp spokojnie nie martw sie w takim razie cEkam do prenetalnych badan ktore mam 16 czerwca odrazu mi lepiej.Myślę że sam spadek wagi nie jest problemem jeśli się dobrze odżywiasz i pijesz dużo wody. Ja na przykład schudłam już 4kg ale w każdej ciąży na początku chudłam 5kg a potem przybierałam 15kg. U mnie spadek wagi wynikał z intensywnych wymiotów ale to nie waga a skąpe odżywianie i pojenie było problemem. Zapytaj się ginekologa ale myślę że nie ma się czym martwić każdy organizm inny a ciąża jest ogromnym wysiłkiem.
Ja początkowo byłam pewna ze nie chce detektora bo jestem panikarą i jakby mi się nie udało znaleźć serduszka to bym wpadała w panikę, ale po jutrzejszej wizycie następna mam dopiero 10 lipca wiec chyba jednak rozważę ten detektorTeraz pewnie częstotliwość wizyt będę miała mniejszą. W poprzednim cyklu miałam ciążę biochemiczna a potem nawet nie wiedziałam że miałam okres i test pozytywny. Dodatkowo trafiłam do szpitala z bólami. Wizyty miałam co 2 tygodnie (2 tyg tętno potem 2 tyg usg) . W sumie miałam spokojna głowę. Teraz zamówiłam detektor i czekam. Sama będę tętno sprawdzać
Ja właśnie też do tego tak podchodziłam. Ale czasami myślałam że fajnie by było usłyszeć serduszko w szczególności że narzeczony wejść że mną nie może na nagranie inaczej się odbiera niż na żywo.Ja początkowo byłam pewna ze nie chce detektora bo jestem panikarą i jakby mi się nie udało znaleźć serduszka to bym wpadała w panikę, ale po jutrzejszej wizycie następna mam dopiero 10 lipca wiec chyba jednak rozważę ten detektor
Moja waga tez poleciała o 3kg nie ma się czym martwićDzieki za pocieszenie. Dwie poprEdnie ciaze juz w tym tygidniu tylam ale kazda podobno inna do tego te leki na tarczyce moze to tez ma jakis na to wplyw jiz sama mie wiem boje sie czy z dzieckiem wszystko ok. Napizalam wiadomosc do pani gin mojej odp spokojnie nie martw sie w takim razie cEkam do prenetalnych badan ktore mam 16 czerwca odrazu mi lepiej.
No ja najpierw chciałam, potem z mężem stwierdziliśmy, że bez sensu skoro wizyty mam co 3 tygodnie. Ale mąż jednak zamówi skoro nie może wejść na wizytę to chce chociaż tak usłyszeć bąblaJa początkowo byłam pewna ze nie chce detektora bo jestem panikarą i jakby mi się nie udało znaleźć serduszka to bym wpadała w panikę, ale po jutrzejszej wizycie następna mam dopiero 10 lipca wiec chyba jednak rozważę ten detektor