reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

Wróciłam cała i zdrowa [emoji3059]
I mały ludź też [emoji106][emoji16]
Serducho bije [emoji3590] Pani doktor mówi, ze troszkę za szybko (175) ale czasami podobno w pierwszym trymestrze tak bywa i mam się nie martwić póki co.

Człowieczek ma 3,2 cm [emoji846]
A oto homo sapiens w wersji mini [emoji12]

Teraz trochę mniej stresu... aż do prenatalnych [emoji4]Zobacz załącznik 1128211
Cudowne wieści i śliczny Dzidziolek 😍
U mnie ostatnio przy 9+3 maleństwo miało tętno FHR 173 i pani doktor nie wspominała, że by coś było nie tak. A do owijających w bawełnę nie należy :p Więc może lepiej nie martw się na zapas ;)

reklama
Cześć dziewczyny :-)
Na badaniach prenatalnych z usg wyszło mi prawdopodobieństwo ZD 1;803 a dziś dostałam wyniki z testu Papa 1;353...ryzyko wzrosło o połowe...co mam o tym myśleć? Robić test genetyczny za 2200zł,czy amniopunkcje-gdzie jest ryzyko poronienia,czy po prostu czekać na kolejne prenatalne w 20 tygodniu ciąży? :(
Kochana a co przede wszystkim mówi Twój lekarz?
Czy na usg stwierdzono jakieś nieprawidłowości? Nie znam się za bardzo na tym ale z doświadczenia wiem, że ostatnią rzeczą jaką należy robić to panikować... więc najczęściej sama właśnie tak robię ;)

Dziewczyny czy któraś z Was ma wzdęcia?? Jak sobie z nimi radzicie?? Ja co wieczór mam przeokropne...tak, że prawie pękam.. Brzuch mi wysadza i mega ciężko się czuje.. Już nie wiem jak sobie z tym poradzić.. :/

Miejmy nadzieję, że to minie.
Ja mam dziś 11+6 A poranne już zaliczone [emoji1785] A co mówić całe dnie !
Może po urodzeniu za to Twoje dziecko będzie jak anioł [emoji3059]
Zaczęłam 14 tydzień mdłości i wymioty się nasilily, alergia na sianokosy wróciła... Masakra to moje najgorsze dni:( ja tu się cały czas żale. Cieszę się że wy dziewczyny macie z ciąży radość ja jestem załamana :( lekarz stwierdził, że raczej będzie tak do końca ciąży, ważne jest to że w tym tygodniu waga nie spadła i się trzyma. W najgorszym przypadku będę musiała spędzić resztę ciąży na kroplowkach

Wiadomo, ale to będzie w słusznym celu. A może spróbuj tłumaczyć synkowi że jedzie do cioci trochę z Nią poćwiczy itp żeby jechał z dobrym nastawieniem [emoji4] A ta Pani co się zajmuje Olkiem w porządku?
Może kup jej jakąś ulubioną słodycz czy coś dla Olka niech ona da, to może go trochę sobie kupi [emoji4]
U mnie jutro ciężki i stresujący dzień. A raczej przedpoludnie. Po długiej przerwie związanej z koronawirusem ruszyły nam znowu zajęcia z fizjoterapueta synka. Już wiem, że będzie mega ciężko i będzie duuuuuzo płaczu, od którego serce mi się kraje i najchętniej zabrałabym go stamtąd gdzie pieprz rośnie.. :(

Dziewczyny czy któraś z Was ma wzdęcia?? Jak sobie z nimi radzicie?? Ja co wieczór mam przeokropne...tak, że prawie pękam.. Brzuch mi wysadza i mega ciężko się czuje.. Już nie wiem jak sobie z tym poradzić.. :/
Ja mam i potrafię mieć cały dzień, pomaga espumisan i picie mięty, tylko nie herbata z torebki "miętowa" tyko rzeczywiście mięta pieprzowa suszone liście.

reklama
Do góry