reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

Nikt nie odbiera do wielu dzwonilam. Moja mama probuje skontaktowac sie wlasnie z polozną co mam robic itp ale po duphaston i tak ide. Bardzo sie denerwuje...przeciez nie mam zadnych boli brzucha ani nic takiego

Natura wie co robi. Zdrowa ciąża produkuje sobie tyle hormonów ile potrzebuje.
Mam nadzieję że położna odbierze.
Nie stresuj się bo wydzielasz hormon stresu A on na dzidzia działa najgorzej.
Wysyła sygnał że coś jest nie tak.
Bądź spokojna

reklama
Ok dziekuje bardzo. Do lekarza oczywiscie sie nie dodzwonie. Strasznie sie boje czemu tak spada skoro beta pieknie rosnie
Co 12h bierz jedną tabletkę, łącznie dwie dziennie. Duphaston to syntetyczny progesteron, niewykrywalny w badaniu krwi. Luteina zmienia wynika, duphaston nie. Ale dzialanie tych leków ma ten sam sens

A może zaszkodzic brany bez badań i wiedzy lekarskiej ?
Zawsze lepiej skontaktować się z lekarzem, nie powinien zaszkodzić. Po ciąży biochemicznej dużo lekarzy przepisuje z automatu progesteron na pierwszej wizycie. Dawkowanie jest raczej stale wiec jak wezmie 2x1 to nic nie powinno sie stac. Na pewno nie mozna na wlasna rękę tego odstawić bo reakcja może być kiepska. Jak nie ma opcji dodzwonic sie do lekarza to ja bym wzięła dzisiaj wieczorem jedna tabletke ok 21 i jutro o 9 rano o spróbowała dalej dzwonić, żeby zapytac o zdanie. Tylko trzeba lekarza poinformowac ze zaczelo sie to brac

A może zaszkodzic brany bez badań i wiedzy lekarskiej ?
Ja jestem po dwóch stratach i w drugiej ciąży progesteron spadl mi do 10, podnioslam go lekami i ten spadek nie przyczynil sie do poronienia, powod byl inny i znacznie pozniej. Wiec tym razem od pozytywnego testu na własną reke wzielam wlasnie duphaston a po wynikach krwi lekarka zalecila jeszcze luteine dodatkowo

reklama
Do góry