reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2020

O i jeszcze mam dwa pytania.. Szukam jeszcze fajnej spacerówki i krzesełka do karmienia 😊 może coś polecicie? Wózków przejrzałam już tysiece i każdy poleca inny 🙈 a krzesełko myske nad tym z ikea antilop i dokupić akcesoria do niego bo dużo osób poleca ale gdzieś do końca nie jestem przekonana...myślę jeszcze o takim.

Załączniki

• Screenshot_20210522_105635_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_20210522_105635_com.android.chrome.jpg
    151,5 KB · Wyświetleń: 51
reklama
Dziewczyny taka cisza tutaj czy ja mam coś nie tak i nie dostaje powiadomień?
Cześć ;) w pewnym momencie też tak myślałam ale wydaje się, że jakiś intensywny okres mamy 😀.
Dziewczyny co kupujecie na dzień dziecka? 😊 Bo tak myske i nie wiem czy jakiś już fajny sorter taki większy z różnymi funkcjami czy coś z Fisher.. Tyle tego że głupieje 🙈
Zamówiłam taką hustawkę. Czy któraś może już miała podobną i ma na jej temat zdanie?

Załączniki

• Screenshot_20210526-145119_Allegro.jpg
    Screenshot_20210526-145119_Allegro.jpg
    87,9 KB · Wyświetleń: 51
O i jeszcze mam dwa pytania.. Szukam jeszcze fajnej spacerówki i krzesełka do karmienia 😊 może coś polecicie? Wózków przejrzałam już tysiece i każdy poleca inny 🙈 a krzesełko myske nad tym z ikea antilop i dokupić akcesoria do niego bo dużo osób poleca ale gdzieś do końca nie jestem przekonana...myślę jeszcze o takim.
Ja wózek miałam 2w1 i z obu opcji jestem bardzo zadowolona. Mam Uppababy Vista v2. Terenówka:p wszędzie przejedzie. Fotelik mam Safety 1st Timba. Fajny bo zależało mi na regulowanym krzesełku ale strasznie głupio się montuje na początku i jest dosyć delikatne

My mamy spacerówkę joie na pompowanych kołach i jestem bardzo zadowolona, lekka, zwrotna bardzo dobrze się prowadzi. To prawda jest intensywnie czasem nie potrafię się wyrobić, a jestem w domu. Strach pomyśleć co będzie od września jak wrócę do pracy.

My mamy spacerówkę joie na pompowanych kołach i jestem bardzo zadowolona, lekka, zwrotna bardzo dobrze się prowadzi. To prawda jest intensywnie czasem nie potrafię się wyrobić, a jestem w domu. Strach pomyśleć co będzie od września jak wrócę do pracy.
Z jednej strony bardzo chętnie wrocilabym do pracy choć na chwilę odpocząć od tych pieluch a z drugiej cieszę się, że mam możliwość bycia w domu jakiś czas.

A masz nianię/babcię czy żłobek? I jak się z tym czujesz? Gotowa?

Nie liczę na cud, że będzie u nas zasypiał bo to jest trudna droga.

Jak u was dziewczyny ze spaniem w nocy i w dzień?
Hmm też chce się wyrwać do ludzi na szczęście pracuje 22h tygodniowo więc to nie będzie jakaś długa rozłąka, a mały zostanie pod opieką babci, do żłobka bym się go nie zdecydowała dać tak wcześnie. Mój w dzień śpi od 9:00 do ok 9:40, później ma dłuższą drzemkę od ok 12 lub 13 do 15, jeszcze popołudniu ok 17 idzie na 30 min. Zasypia na dobre ok 21 i śpi do 1 w nocy, budzi się na mleko i śpi do 5, później znowu mleko i wstaje o 7.

Kupiłam krzeselko z KinderKraft ale mój jest jeszcze za mały chowa się w krzeselku😄 a spacerówkę mam kupiona z gondolą Ale też jeszcze nie używam wciaż w gondoli a jak Wasze maluszki już siedzą? Mieliście już trzecią dawkę szczepienia bo my na początku czerwca

reklama
Nie liczę na cud, że będzie u nas zasypiał bo to jest trudna droga.

Jak u was dziewczyny ze spaniem w nocy i w dzień?
U nas się unormowało. Młody zasypia o 21 i śpi do 6-7 (czasem z jedną pobudką na mleczko). Po 2-3h od wstania ma pierwszą drzemkę-40min. Potem ok. 13 drzemka z 2h i później trzecia drzemka około 17-18 na 40min :)

Kupiłam krzeselko z KinderKraft ale mój jest jeszcze za mały chowa się w krzeselku😄 a spacerówkę mam kupiona z gondolą Ale też jeszcze nie używam wciaż w gondoli a jak Wasze maluszki już siedzą? Mieliście już trzecią dawkę szczepienia bo my na początku czerwca
U nas jeszcze nie siedzi, nawet się nie obraca (raptem z 2-3razy się obrócił), ale pediatra patrzyła i mówiła że wszystko wygląda ok i ma czas do 7 miesiaca. 3 dawkę już mieliśmy (19maja) młody nawet nie płakał 😅 wszystko było ok po szczepieniu :)

Do góry