reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

Och trochę mnie nie było miałam trochę zajęć a tu tyle stron 😄 jak na złość dopadło mnie przeziębienie a muszę szybko wyzdrowieć bo w przyszłym tygodniu badania a potem wizyta u lekarza też źle sypiam najgorzej jest znaleźć odpowiednią pozycję a potem częste wydawanie do toalety

reklama
Ale według tych siatek co są w internecie to idealnie, ja byłam teraz ( z om 29+1 a z usg 29+4) i te 1490 lekarz uznał za całkiem sporo...
A co rodzenia mniejszych dzieci, ja urodzona w 40 tc ważyłam 2350, byłam zdrowa, moja córka też z 40 tc 2900 . Także nie każde dziecko musi ważyć 4 kg. Ja tam nawet się boje żeby nie ważył więcej niż 3,5 bo bardzo mi zależy na sn.
Ja byłam w 29+1 wg USG i młody miał 1412g i lekarka stwierdziła że idealnie pod względem terminu.
Ale nie ma się co martwić może w dwa dni dziecko to nadrobić :d

U mnie zaczynają się problemy ze snem, budzę się co chwilę, pocę w nocy masakra uroki ostatniego trymestru chyba...
Ja od 2 tygodni spie na poduszcze ciazowej bo tez mialam problem.. budzilam sie ciagle. Pozniej zasnac nie moglam. Nie moglam znalezc sobie pozycji az w koncu po poerwszej nocy z poduszka w miare sie wyspalam.

Jej...ja do toalety w nocy chodzę raz na kilka dni. Za to co 2-3 dzień budzę się o 2-3 i czuję się na tyle wyspana, że do 5-6 nie śpię. A później nad ranem czujęsię znów śpiąca.

Jej...ja do toalety w nocy chodzę raz na kilka dni. Za to co 2-3 dzień budzę się o 2-3 i czuję się na tyle wyspana, że do 5-6 nie śpię. A później nad ranem czujęsię znów śpiąca.
Ja nie budze sie na siku.. zdarzy sie ze pojde ale jak juz to raz i nie wiecej. Jak wysikam to juz wszystko za jednym razem..

reklama
Cześć dziewczyny :) przestały mi wyskakiwać powiadomienia i myślałam, że cicho na forum się zrobiło, a tu tyle stron do nadrobienia:) właśnie czytam, że też się u Was pojawia twardnienie brzucha czyli to normalne, a już się dzisiaj zaczynałam martwić. Ja mam 31 lat pierwsze dziecko, a z mężem po ślubie jesteśmy dwa lata:) z zawodu jestem nauczycielką w przedszkolu. Jutro idę na prenatalne trzymajcie kciuki:)
Rubi..ja pierwsze dzieciątko w wieku 36, teraz mam 40 ;)

Do góry