ElaStyczna
Fanka BB :)
Pewnie chodzi o to ze jak nie przybiera to bezpieczniej bedzie mu juz poza brzuszkiem gdzie bedzie juz dostawal pokarm
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Tak jak pisała ElaStyczna jeżeli będzie za mało przybierał to bezpieczniej poza brzuszkiem. Lekarz powiedział, że najprawdopodobniej wszystko będzie dobrze, ale zalecił kontolowanie wzrostu co kilka tygodni. Więc się nie przejmuj bo zarówno z Twoim jak i z moim bobasem wszystko jest ok, a mój lekarz znany jest z przezornościRubi, a co oznacza ostatnie zdanie, dlaczego przerwać ciąże? Mój w 28 tyg +5 dni ważył 1154 i było ok
Dodam jeszcze, że ja miałam 2800 jak się urodziłam siostra podobnie i dzieciaki siostry też, więc u nas to chyba genetyczneTak jak pisała ElaStyczna jeżeli będzie za mało przybierał to bezpieczniej poza brzuszkiem. Lekarz powiedział, że najprawdopodobniej wszystko będzie dobrze, ale zalecił kontolowanie wzrostu co kilka tygodni. Więc się nie przejmuj bo zarówno z Twoim jak i z moim bobasem wszystko jest ok, a mój lekarz znany jest z przezorności
Ja sie urodzilam z waga 2850 w 41 tygodniu ciazy ) takze podobnieDodam jeszcze, że ja miałam 2800 jak się urodziłam siostra podobnie i dzieciaki siostry też, więc u nas to chyba genetyczne
I popatrz urosłyśmy więc ja też się nie przejmuje, że moje będzie mniejsze, przynajmniej wiem, że się w ciuszki 56 zmieści a trochę ich kupiłamJa sie urodzilam z waga 2850 w 41 tygodniu ciazy ) takze podobnie
Ee no nie ma czym jak bedzie sie cos dziac to lekarz zobaczy. Korzystalyscie z jakiejs listy co trzeba kupic malenstwu i wgl?I popatrz urosłyśmy więc ja też się nie przejmuje, że moje będzie mniejsze, przynajmniej wiem, że się w ciuszki 56 zmieści a trochę ich kupiłam
Ja oglądałam te listy i stworzyłam swoją. Głównie mam pajace i body z długim rękawem ale kupiłam na 4-5 zmian, bo boję się że szybko młody wyrośnie, a na pewno rodzina też coś poprzynosiEe no nie ma czym jak bedzie sie cos dziac to lekarz zobaczy. Korzystalyscie z jakiejs listy co trzeba kupic malenstwu i wgl?
Ale według tych siatek co są w internecie to idealnie, ja byłam teraz ( z om 29+1 a z usg 29+4) i te 1490 lekarz uznał za całkiem sporo...Hej ja po prenatalnych wszystkie narządy pięknie pracują lekarz nie widział żadnych nieprawidłowości, tylko powiedział, żeby kontrolować wzrost bo na dzień dzisiejszy 29+4 waży około 1300g więc jak powiedział mieści się w normie, ale jest poniżej przeciętnej. Jak zapytałam o przyczynę to stwierdził, że najwidoczniej taka moja uroda, że będę rodziła mniejsze dzieci, ale gdyby mały odbiegał od normy powyżej dwóch tygodni to wtedy należy przerwać ciążę..