reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

To super [emoji2]
Ja miałam zakaz od Pani doktor. Mialam głównie leżeć. Jeszcze zakaz nie zdjęty ale już nie mogę. Tyję na potęgę i nie mogę na siebie patrzeć już.
Ważę wiecej niż przy porodzie z młodszym synem [emoji21]
Ja też miałam zakaz od lekarza ale chciałabym się trochę poruszać. Bo jak tak stygne w domu to mi się nic nie chce czuję się do kitu. Chociaż ja jak trochę pochodzę nawet po mieście na zakupach to później mnie ciągnie w dole brzucha i mam skurcze i teraz bądź tu mądry. No ale jeśli nie ma zastrzeżeń to lepiej się trochę poruszać bo przecież takie leżenie plackiem też nie wskazane jakiś ruch potrzebny. Muszę pamiętać i zapytać lekarza o spacery 😊

reklama
Inaczej melasma, takie przebarwienie na twarzy (czoło policzki, broda) spowodowane nadmierna pigmentacja i hormonami ciążowymi. W ciąży nie można tego leczyć , podobno po porodzie schodzi ale baaardzo ciężko. Jak pojawi sie to do końca ciąży trzeba się z tym męczyć :(
Chyba tym argumentem skutecznie wstrzymam się z opalaniem 🙄 chociaż pogoda piękna i aż człowiek ma ochotę wygrzać tylek na słońcu 😂😂

Ja też miałam zakaz od lekarza ale chciałabym się trochę poruszać. Bo jak tak stygne w domu to mi się nic nie chce czuję się do kitu. Chociaż ja jak trochę pochodzę nawet po mieście na zakupach to później mnie ciągnie w dole brzucha i mam skurcze i teraz bądź tu mądry. No ale jeśli nie ma zastrzeżeń to lepiej się trochę poruszać bo przecież takie leżenie plackiem też nie wskazane jakiś ruch potrzebny. Muszę pamiętać i zapytać lekarza o spacery 😊

Mnie ostatnio trochę pobolewa podbrzusze jak dłużej jestem na nogach, muszę też podpytać lekarza, co mogę. Bo nie ukrywam, że chciałabym zacząć jakieś ćwiczenia, zresztą pogoda (no, może nie dzisiaj😁) zachęca do długich spacerów ❤️

to predyspozycje na mamę masz idealne :D Ja z kolei odkąd jestem w ciąży to usypiam momentalnie o 22, a drzemki w ciągu dnia tez się zdążają :)
Mam to samo, o 21 już zamykają mi się oczy i śpię do 8-9. Nawet rano mąż wstający do pracy mnie nie rusza :d gdzie zawsze się przebudzałam.

Drzemki już coraz rzadziej odkąd zaczęłam 2 trymestr :)

Szok tsh 3 tygidnie ponad temu 19,93 wvzoraj oxebralam wymiki z poniedzialku tsh 4,77 ladnie spadlo
Za toniepokoja mnie wyniki z anty mnie niepokoja moze ktoras mi powie co oznaczaja.
Dokładnie tak jak napisały dziewczyny, zaczekaj do konsultacji z lekarzem. Ja na ostatniej wizycie miałam 3,4, gdzie norma jest do 2,5 wg ostatnich publikacji - zrobiłam znowu badanie, spadło do 2,1, zadowolona pokazuje wynik lekarzowi, a on na to, że to że coś jest nie tak, skoro tak mi wynik zleciał. Teraz czekam na kolejne badanie, zeby to sprawdzić.

Ja też miałam zakaz od lekarza ale chciałabym się trochę poruszać. Bo jak tak stygne w domu to mi się nic nie chce czuję się do kitu. Chociaż ja jak trochę pochodzę nawet po mieście na zakupach to później mnie ciągnie w dole brzucha i mam skurcze i teraz bądź tu mądry. No ale jeśli nie ma zastrzeżeń to lepiej się trochę poruszać bo przecież takie leżenie plackiem też nie wskazane jakiś ruch potrzebny. Muszę pamiętać i zapytać lekarza o spacery [emoji4]
Właśnie mam podobnie. Też jak za dużo pobiegam po domu to lekko ciągnie. Dlatego wczoraj powolutku i pół godzinki. Lekko ciągnęło ale wzięłam prysznic i się położyłam. Za chwilę przeszlo [emoji846]

Dziewczyny apropo baby brain... to opowiem Wam co mi się przydarzyło dzisiaj :) Od dwóch miesięcy szukam swoich słuchawek do telefonu, nigdzie nie ma, ani w domu, ani w pracy, przeleciałam wszystkie ciuchy po kolei, kieszeń po kieszeni, torebka po torebce, szafka po szafce.No nie ma, przepadły jak ogień w wodę. Dwa dni temu robiłam pranie zimowych kurtek - przed praniem zawsze sprawdzam kieszenie, bo a nóż widelec jakaś stówka się tam kryje... No i dzisiaj chowam jedna z tych kurtek, ale coś mi dziwnie kieszeń wyglądała... i tak słuchawki pachnące świeżym praniem się odnalazły :D

Hahaha, ja ostatnio nie zauważam rzeczy które mam pod nosem. Kilka dni temu szukam miarki i sprawdzam wszystkie szuflady etc. Warczę na męża że zaś gdzieś wsadził, po czym on spokojnie wstaje ,idzie do pierwszej szuflady, którą sprawdzałam 4 razy i jest... Na środku szuflady - niczym nie zasłonięte :d

Mnie ostatnio trochę pobolewa podbrzusze jak dłużej jestem na nogach, muszę też podpytać lekarza, co mogę. Bo nie ukrywam, że chciałabym zacząć jakieś ćwiczenia, zresztą pogoda (no, może nie dzisiaj😁) zachęca do długich spacerów ❤
Weźcie bo mnie przestraszyłyście :D W piątek mam wizytę co prawda do tej pory to mnie raczej zachęcała do aktywności fizycznej i nie widziała, żadnych przeciwskazań ale ja za 1,5 tygodnia zaczynam Tourne po Tatrach, Pieninach i Beskidzie i jakbym nie mogła tam chodzić to bym się chyba zapłakała.

Życzę Wam wszystkim zielonego światła do spacerów :))

reklama
Weźcie bo mnie przestraszyłyście :D W piątek mam wizytę co prawda do tej pory to mnie raczej zachęcała do aktywności fizycznej i nie widziała, żadnych przeciwskazań ale ja za 1,5 tygodnia zaczynam Tourne po Tatrach, Pieninach i Beskidzie i jakbym nie mogła tam chodzić to bym się chyba zapłakała.

Życzę Wam wszystkim zielonego światła do spacerów :))

No ja właśnie mam zamiar pytać o góry, bo chcemy uderzyc w Tatry na weekend (oczywiście nie na Rysy xD) i liczę, że lekarz pozwoli, i nie będę później cierpieć 😬

Do góry