reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

Ale żałujesz że zrobiłaś amniopunkcje? Ja mam iść w środę za tydzień mam mega stracha. U mnie wyszła trisomia 18, 1:295. Ale ja chcę mieć 100 % pewności.
To była moja pierwsza upragniona ciąża...jak mi lekarz zadzownił, że złe wyniki testu pappa płacz,lament,rozpacz. Lekarz naciskał na amnio...bo nie widział kości nosowej. Teraz po czasie wiem, że to amnio było niepotrzebne, bo mała i tak miała wady (które zobaczył inny lekarz a ten pierwszy nie) i to nic nie zmieniło w moim życiu. I tak urodziłam córeczkę. Samo badanie nie bolało (miałam w późniejszym czasie ściągny nadmiar wód płodowych to też wbijanie się w brzuch ale znacznie dłuższe badanie)

Teraz pappa też wyjedzie pewnie źle, ale na usg wszystkie pomiary prawidłowe. I nie zdecyduję sie na amniopunkcję. Bo to nic nie zmieni. I tak urodzę dziecko. Ale każdy podchodzi do tego indywidualnie.

reklama
Udało mi się dodzwonić do lekarki i przyjmie mnie za pol godziny, trzymajcie kciuki...
No niestety nie zawsze jest zgodnie z naszymi życzeniami...no mi np. na prenatalnych nawet na chwilę dziecka nie pokazał...[emoji3064]
a to aż dziwne, ponieważ chyba najlepsza okazja na podglądanie ... Ja za każdym razem na każdej wizycie mam podglad, tak samo jak i na prenatalnych, wszystko po kolei mi pokazywano, zdjęcia z każdej wizyty (na NFZ w szpitalu tez)

Hej dziewczyny. Wszystkim wizytującym dziś powodzenia i kciuki zaciśnięte ✊✊
Co do opalania to ja się bardzo szybko opalam ale teraz nie mogę. Chwilą na słońcu i robi mi się strasznie słabo. Ostatnio po 15 minutach wyskoczył mi węzeł chłonny pod uchem 🙄 nie wiem czy to od ciepła 😁czy zbieg okoliczności po kilku godzinach zeszło.

Już i tak wielkim bólem jest to że mężów nie wpuszczają na wizytę to jeszcze jakbym nie miała zdjęcia żeby mu pokazać to bym się chyba poryczała. Mój lekarz filmików nie nagrywa ale bez problemu pozwala nagrać telefonem i jeszcze specjalnie puszcza dzidzie w 3 d żebym mąż miał co pooglądać 😍
Super lekarz :)
Ja się chyba wybiorę na spacer krotki. Jest chlodniej niz do tej pory bylo i az sie wyjsc.
Chociaż jeszcze nie dała mi zielonego swiatla na łażenie dłuższe. Ale chyba 20-30 minut bedzie spoko [emoji4]
tylko się nie przemęczaj, ja po leżeniu plackiem przez dwa miesiące pierwszy spacer z mocno bijąca pikawa zaliczyłam :)

Raz mi podskoczył do 116 i lekarka się trochę wystraszyła bo w poprzedniej ciąży odeszły mi wody w 28 tc, też miałam wysoki puls i później brałam tabletki na nadciśnienie. W sumie nie dziwie się że woli dmuchac na zimne. Normalnie puls mam do ok 100 przeważnie 90-100. Jeśli po tabletkach bede miała puls 110 mam do niej dzwonić i umowić się na wczesniejsza wizytę
tez mam puls w okolicach 90-100 ( z natury taki mam), u mnie na wizycie nawet się tego nie bada...

Nie wkręcajcie sobie jakiś krzywych akcji 🤪😂 ja ucichłam bo ganiałam po lekarzach 😆
Zdążyłam zaliczyć 7.45 morfologia + tsh, 14.00 konsultacja kardiologiczna, 18.40 konsultacja endokrynologiczna i to każda w innej dzielni Wawy 😂
Nie zdążyłam zrobić poza tym nic, pranie rozwiesił narzeczony (chwała mu za to), śniadanie zjadłam u kumpeli a obiad na mieście. Wróciłam i usiłuje wyjść z czytaniem forum na prostą, jeszcze tylko 24 strony 😂
ale za to przebadana jesteś z każdej możliwej strony :D

reklama
Do góry