LadyNegra
Fanka BB :)
Ja na pewno pójdę z mężem, chyba że położna do której się wybieram będzie miała taki program że to mi wystarczy, bo czytałam sporo na jej profilu i wiem że super przygotowuje kobiety do porodu, więc wtedy nie płaciłabym dodatkowo za szkole rodzeniaMamusie, myślałyście o szkole rodzenia? U nas powoli się otwierają i myślę nas zapisać na sierpień
Moja siostra studiuje fizjoterapię i po zajęciach w szpitalu i zgłębieniu tematów dot. ginekologii i położnictwa mówi że koniecznie powinno się iść do szkoły rodzenia, szczególnie pod kątem porodu siłami natury. Z jej wiedzy wynika, że ogromne znaczenie ma w tym przypadku nauka oddechu, która potrafi bardzo wiele zmienić także posłucham młodszej siostry i pójdę
A tak w ogóle to jak kiedyś zaczęła mi czytać materiały z wykładów o fazach porodu to całkiem mi krew z głowy odpłynęła i zaczęłam się zastanawiac czy ja to rzeczywiście chce wiedzieć
@Precelka25 ja już chodzę do fizjo, co prawda z kręgosłupem szyjnym, ale to kobieta która zajmuje się też paniami w ciąży i po porodzie. Czasami już coś mi podpowiada, mówi żeby ćwiczyć mięśnie dna miednicy, zaczyna rozmasowywać te dolne partie w okolicy miednicy które już lekko pobolewają od rozciągania i mówi przydatne dla mnie rzeczy, np. co się w danym okresie dzieje z ciałem