reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

Szczerze nie chciałam nawet brać tych 500+ (nie jestem za obecnym rządem) ale przyjaciółka mnie wyzwala 😋 powiedziała dlaczego nie mam brać tego za co płace i tutaj miała rację - chociaż nie potrzebuje będę oglądać dla dziecka na konto. Osobiście uważam że zamiast 500+ powinny być darmowe żłobki, przedszkola i lekarze. Albo 500+ tylko dla pracujących rodzin/rodzica albo w trudnej sytuacji życiowej.
Co do L4 lekarz wczoraj zapytał.kiedy chce iść na zwolnienie, jak mu powiedziałam że myślałam o sierpniu/wrześniu to zaśmiał się i zapytał czy zdążę przed porodem 🙂
Ja jestem tego samego zdania. Nienawidze tego rządu ale i tak będę brala 500 bo to sa moje pieniadze, zabierane z kazdej wyplaty 😔 ale jak widzę ludzi co maja 7-8 dzieci i nie pracują i tylko to sie dla nich liczy to az mi sie noz otwiera...
OBRONIONA!!! Moje marzenie o wyzszym wykształceniu spełnione 😍 pora zaczac wakacje i odstresowac sie po tylu ciezkich latach 🥰
Gratulacje!!! ❤️
W 11+4 miałam NT 1,6 Crl 46mm a u Cb?
Ja mialam w 14+0 crl 8,3 i nt 2.0

reklama
A mnie ostatnio wkurza mamaginekolog. Na story opowiada często tyle niepotrzebnych głupot, ze nigdy nie trafię na nic konkretnego, bo tylko przełączam kolejne jej wypowiedzi.. wiem, ze to jej profil prywatny dla tego gada sobie co chce, ale kiedyś mówiła więcej właśnie o rzeczach związanych z ginekologia, z ciąża. Tak mi się wydaje.
Ja tez ja oglądam...

Ja tak samo albo jak ide i ktos pali papierosy i mi zaleci tym smrodem to od razu panikuje i uciekam 😂😅
Tez tak robię. Ale zawsze uciekałam, bierne palenie gorsze od aktywnego. No to teraz gdzieś tam w świecie będziesz opiekować się nie tylko swoim bobasem. Super, gratulacje :)
A mnie ostatnio wkurza mamaginekolog. Na story opowiada często tyle niepotrzebnych głupot, ze nigdy nie trafię na nic konkretnego, bo tylko przełączam kolejne jej wypowiedzi.. wiem, ze to jej profil prywatny dla tego gada sobie co chce, ale kiedyś mówiła więcej właśnie o rzeczach związanych z ginekologia, z ciąża. Tak mi się wydaje.
Bo to teraz jest celebrytka. Jak walnela wpis pod postem Siwiec, ze podziwia za odwagę, ze ma niepomalowane paznokcie, to myślałam, ze padnę. Wchodzi w tyłek komu może żeby zaistnieć 🤦🏼‍♀️

Mam takie samo zdanie. Jak uważam, ze ma duzo fajnych informacji na blogu tak teraz jej relacje sa okropne. Nie oglądam juz. :/

Polecam natomiast

Mega ma relacje i bardzo przydatne wedlug mnie :)

Dzień dobry. Ależ mnie wczoraj głowa bolała! Chyba z wrażenia po wizytach i z tej duchoty, jeśli macie tak całymi dniami to Wam bardzo współczuję :( chyba od tej głowy też wymioty poleciały eh.
@Ika89biel @sandra_91 @martini6 @Dolvit gratuluję udanych wizyt i zdrowych bąbelków! :)
NT mój dzieć miał 1,5 a serduszko biło 170. A USG połówkowe lekarz (ten od prenatalnego) wyznaczył mi na trwający 23 tydzień, mówiąc że teraz robi się ciut później niż kiedyś. A lekarz prowadzący się nie zająknął nawet o nim 🤷

Chyba wczoraj dodała story że na lajkach jej nie zależy ale jak dodaje post związany z ginekologia to ma np 7000 lajkow a jak dodaje sukienkę z tej swojej firmy to ma 13000. Takie posty się nie klikają. Ludzie nie czytają takich rzeczy. Ja lubię mamęginekolog co mnie nie interesuje to przewijam ale dużo się od niej dowiedziałam no i za darmo. Też nie musi tego robić

reklama
My też myślimy o używanej gondoli i, a potem o super spacerówce - mam dokładnie takie samo podejście jak Ty :) Już nawet mam kulka upatrzone na OLX w super stanie, chyba pojedziemy dzisiaj pooglądać :)
Ja też się rozglądam na OLX, ale cały czas myślę o tym Moovo 2in1, pan w sklepie powiedział, że to z założenia wózek spacerowy, mający te wszystkie parametry dobrej spacerówki, więc gdyby miała ona zostać z nami na dłużej i nie musiałabym kupować nowej spacerówki w przyszłym roku to chyba się zdecydujemy 😉 ale powiem Ci, że nie wiedziałam, że tyle zamieszania z tymi wózkami 😀 właśnie kupiliśmy samochód i zdecydowaliśmy się w ciągu jednego dnia, a nad wózkiem będzie myślenie kilka miesięcy 🤣

Do góry