reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

A ja właśnie odebrałam wyniki tarczycowe (robiłam bo w piątek mam wizytę a od początku ciąży walczę z podwyższonym TSH). I niestety TSH nadal za wysokie - 3,69 i to mimo ciągłego zwiększania dawki. Miesiąc temu było trochę ponad 4. FT4 w normie więc subkliniczna niedoczynność.
Już nie wiem co z tą moją tarczycą, leczę i lipa. Ginekolog telefonicznie kazała zwiększyć dawkę Euthyroxu do 75. Trochę się boję bo przecież to jest mega ważne dla rozwoju dziecka a u mnie już 15 tc. Z drugiej strony, wynik nie jest jakoś mocno podwyższony więc staram się podchodzić racjonalnie.
Czy u którejś z Was też TSH pozostawało podwyższone w 2 trymestrze pomimo leczenia?
Ja miałam na początku ciąży 11 aż :/ potem spadło do 6 po 2 tyg a teraz mam już 0,39 ale doszłam do dawki 150 bo lekarz kazał jak najszybciej zbić a potem będziemy stopniowo obniżać dawkę jak już będzie wyregulowane wiec teraz bedziemy po mału obniżać letrox. Nie masz aż tak dużej wiec myśle ze spokojnie Ci spadnie jak już kazał Ci przez tel zwiększyć :) będzie dobrze główka do góry !

reklama
Przedpołudnie spędziłam w przychodni przyjmując dwie butle kroplówek z elektrolitami... A przed tym pobrali mi krew żeby sprawdzić poziom elektrolitów. Teraz jest mi trochę lepiej, bo wczoraj znowu płakałam z bezsilności po całym dniu wymiotów. Po telewizycie lekarz rodzinna zarządziła badanie i kroplówki. Musiałam szybko podrzucić dzieci kumpeli (dobrze że wieś mała to na piechotę wszędzie mam) bo mąż zabrał auto do mechanika a sam do pracy pojechał. Ale na koniec dostałam skierowanie do szpitala bo jeśli się powtórzą takie intensywne wymioty to mam jechać na SOR. I weź tu babo czuj się kwitnąco w ciąży ... 🤷🙈 IMG_20200609_111213932.jpg

Przedpołudnie spędziłam w przychodni przyjmując dwie butle kroplówek z elektrolitami... A przed tym pobrali mi krew żeby sprawdzić poziom elektrolitów. Teraz jest mi trochę lepiej, bo wczoraj znowu płakałam z bezsilności po całym dniu wymiotów. Po telewizycie lekarz rodzinna zarządziła badanie i kroplówki. Musiałam szybko podrzucić dzieci kumpeli (dobrze że wieś mała to na piechotę wszędzie mam) bo mąż zabrał auto do mechanika a sam do pracy pojechał. Ale na koniec dostałam skierowanie do szpitala bo jeśli się powtórzą takie intensywne wymioty to mam jechać na SOR. I weź tu babo czuj się kwitnąco w ciąży ... 🤷🙈 Zobacz załącznik 1130918
Biedna. Współczuję bardzo i mam nadzieję, że jednak nie będziesz się tak męczyć do końca.

Zazdroszcze Wam już tego brzuszka :) ja z racji braku jakichkolwiek objawów czekam na mój brzuch z utęsknieniem :) i codziennie się przeglądam :D mąż mówi, że widać i to bardzo (zawsze miałam płaski brzuch) a moja mama której wysłałam zdjęcie (z wczoraj) mówi, że ona nic nie widzi i jak byłam chuda tak jestem 🙄 wcale mnie to nie pocieszyło.. Co do ubrań ja nie mam od kogo niestety wziąć, więc wszystkie będą nowe :)
U mnie na razie tez nic nie widać jeszcze, a już zaczynam 13 tydzień...

Przepraszam że dopiero pisze ale miałam pilna sprawę do zamknięcia na uczelni dzisiaj do 24 😭Dzisiaj mam 12+0. Z usg wychodzi na 80% że chłopiec, który mierzy aż 57mm, fhr 168, NT wynosi 1.6mm, kość nosowa obecna.
Trisomia 21: podst. 1:850 skor. 1:4252
Trisomia 18: podst. 1:2008 skor. 1:6084
Trisomia 13: podst. 1:6317 skor. 1:20000
Łożysko mam nisko. A tak to wszystko ok. Ale już łobuz. Najpierw leżał plecami no przodu i przy pukaniu przekręcał się na sekundę i wracal do poprzedniej pozycji, a po słodkim wiercił się że też nie chciał się dać zbadać. Rączkami i nóżkami tak machał jak mały bokser aż sam za głowę chłopak się złapał 😍
Gratulacje!

U mnie waga stoi w miejscu, a juz wyglądam na mniej więcej 5 miesiąc 🙈🙈🙈

Przedpołudnie spędziłam w przychodni przyjmując dwie butle kroplówek z elektrolitami... A przed tym pobrali mi krew żeby sprawdzić poziom elektrolitów. Teraz jest mi trochę lepiej, bo wczoraj znowu płakałam z bezsilności po całym dniu wymiotów. Po telewizycie lekarz rodzinna zarządziła badanie i kroplówki. Musiałam szybko podrzucić dzieci kumpeli (dobrze że wieś mała to na piechotę wszędzie mam) bo mąż zabrał auto do mechanika a sam do pracy pojechał. Ale na koniec dostałam skierowanie do szpitala bo jeśli się powtórzą takie intensywne wymioty to mam jechać na SOR. I weź tu babo czuj się kwitnąco w ciąży ... 🤷🙈 Zobacz załącznik 1130918

Biedna, ile Ty się nameczysz😥 oby mega grzeczne dziecko Ci się urodziło 😘

reklama
Do góry