reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

reklama
Nie wiem jak z cesarka na zimno tzn ze przyjeżdża się na porodkowe i do cięcia bez oznak rozpoczętego porodu. Moja cesarka była nagła bo wody mi odeszły w 36tug i zaczęły się później skurcze

Czemu nie chcesz próbować naturalnie?

Pierwszy poród wywoływany, zakończony CC z braku postępu porodu. Co się działo w tym czasie, w przeciągu tych 6 godzin wolę nie wspominać i nie straszyć też po części innych dziewczyn, dlatego nie mam zamiaru drugi raz próbować rodzic naturalnie

Pierwszy poród wywoływany, zakończony CC z braku postępu porodu. Co się działo w tym czasie, w przeciągu tych 6 godzin wolę nie wspominać i nie straszyć też po części innych dziewczyn, dlatego nie mam zamiaru drugi raz próbować rodzic naturalnie
Na sam ten wpis mnie zabolało 😅 a dodam że czulam. Lekkie skurcze przed tym zanim. Wzięli mnie na stół a wiedziałam że nie dam rady 😂

reklama
A jaki miałaś powód pierwszego CC? Ja się strasznie boję porodu naturalnego i chciałabym CC (wiem, że jedno i drugie rozwiązanie ma swoje plusy i minusy oraz swoich zwolenników i przeciwników, ale jakoś CC bardziej jest dla mnie do przejścia). Nie mam raczej przeciwwskazań do porodu naturalnego (to jeszcze w sumie za wcześnie, żebym była też tego pewna na 100 proc.), a z tego co wiem to z zaświadczeniem od psychiatry też bywa różnie, może nie wystawić tylko wysłać na psychoterapię albo ktoś na oddziale może to podważyć, w sumie nie wiem czy to prawda.

Poród naturalny zakończony CC, z braku postępu porodu. To co przeszłam w przeciągu tych 6 godzin wolę nie wspominać, dlatego taka decyzja

Do góry