reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

Gratulacje 💙😘 kurczę szkoda ze dzidziol się tak ułożył bo ciężko wyrostek zobaczyć 😜 a lekarza nie zapytałaś ? Moj nic nie mówił dopiero ja zapytałam 😜

No właśnie nie pytałam o wyrostek.. Trudno, mam nadzieję że za 4 tygodnie już się dowiem konkretnie płeć 🙈 że się drogie dziecko nie odwróci znowu 😂

reklama
Cześć dziewczyny :-)
Na badaniach prenatalnych z usg wyszło mi prawdopodobieństwo ZD 1;803 a dziś dostałam wyniki z testu Papa 1;353...ryzyko wzrosło o połowe...co mam o tym myśleć? Robić test genetyczny za 2200zł,czy amniopunkcje-gdzie jest ryzyko poronienia,czy po prostu czekać na kolejne prenatalne w 20 tygodniu ciąży? :(
Ja bym się przejęła takim wynikiem i nie wytrzymała do tych polowkowych:( zrobiłabym ten test genetyczny. Ale to juz zależy od Twojej psychiki czy jesteś gotowa czekac te kolejne tygodnie.. ja jestem panikarą.

A ja dzisiaj rano miałam taka akcję 😆 w tej ciąży to naprawdę coś sie z glowa dzieje. Normalnie chodzę do pracy na piechotę, bo mam blisko, ale dzisiaj musiałam jechać autem. Ubralam kurtke jeansowa, pierwszy raz w tym roku ja , biore torebkę, mam zamiar wychodzić, a nagle nie mogę znaleźć kluczyków od auta.. okej przypominam sobie, ze ostatnio jeździłam w poniedziałek i przywiozłam pełno zakupów do domu, rzucilam to wszystko na kanape. Sprawdzilam kieszenie w kurtce, w ktorej wtedy bylam i w plaszczach i w torbach, ktore mialam wtedy na zakupy. I w koszyku, w którym trzymam różne klucze.. zaczęłam patrzeć na kanapie, może gdzieś się upchnely.. potem sobie przypomnialam, ze po tych zakupach miałam duzo opakowan i do kosza je Wrzucalam.. więc ubieram rękawiczki i zaczynam grzebać w tym koszu 🤣 ale sobie pomyślałam "no daj spokoj, poszukaj najpierw gdzie indziej, kosz zostaw na koniec" 😆 szukam w rzeczach co dla dziecka kupiłam, w torebce... nic, nie ma.
Po czym nagle wkładam rękę do kieszeni w tej kurtce jeansowej, a tam te kluczyki 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ nie mam pojęcia, kiedy je tam włożyłam, no luka w pamięci 😂

Też miewam takie akcje😂najgorzej,że zostało mi to już po pierwszej ciąży hehe

Teraz czas na mnie 🙈 wszystko dobrze, dzidzia ma 6.53cm ale tak się ułożyła że ciężko było zmierzyć. Co najlepsze chciałam zdjęcie w 3D i jak moje dziecko o tym usłyszało postanowiło się odwrócić 😂🙈
Dołączam zdjęcie i jak myślicie po wyrostku? Coś tam widać chyba, ale lekarz nic nie mówił na temat płci.

Serdeczne gratulacje,piękna dzidzia❤niestety nuba nie widać,musi byc bokiem zdjecie,żeby stwierdzić czy idzie prosto czy jest podniesiony.Masz tylko to jedno?

@EvilDesiree gratulacje ❤ super,że same dobre wieści😘

Tylko patrząc z drugiej strony na to-co mi te badania dadzą? ZD nie leczy sie w łonie mamy,a usunięcia ciąży nie biore nawet pod uwage...mam totalny bajzel w głowie...z nerwów już zwymiotowałam...
A wynik może dlatego taki wysoki,bo mam już 38lat..
Też się zastanawiałam co zrobię gdy mi wyjdzie takie ryzyko. Ale chyba poczekałabym do 20 tyg. badania dużo kosztują, a gdyby było coś nie tak na nastepnym usg,to jeszcze jest czas się z tym wszystkim oswoić i sobie poukładać w głowie.

Stwierdziłam jedynie fakt, że wszędzie masz problemy z tego co piszesz.
Nie wiem też czy świadome zamieszkanie "z patologią" można nazwać pechem ;)

Nie mam problemu ze zwróceniem komuś uwagi (i nie muszę o to pytać na forum) ale powstrzymam się od oceny tych zachowań bo... mnie tam nie było ;)
Nie mielismy wyboru i musielismy tu zamieszkac. Były wlasciciel mieszkania nie zgodził się na to aby było dziecko a kaucje tutaj za mieszkania są ogromne wiec nie dalibysmy rady oszczędzić na większe mieszkanie będąc dalej na tamtym i płacić taki czynsz jednoczesnie.

Nie mielismy wyboru i musielismy tu zamieszkac. Były wlasciciel mieszkania nie zgodził się na to aby było dziecko a kaucje tutaj za mieszkania są ogromne wiec nie dalibysmy rady oszczędzić na większe mieszkanie będąc dalej na tamtym i płacić taki czynsz jednoczesnie.

Ale to jest wybór, w dalszym ciągu wybór. Nie było opcji idealnej ale wybraliście coś co uznaliście za mniejsze zło najwyraźniej ;)
Wiec akurat pechem bym tego nie nazwała.

reklama
Teraz czas na mnie 🙈 wszystko dobrze, dzidzia ma 6.53cm ale tak się ułożyła że ciężko było zmierzyć. Co najlepsze chciałam zdjęcie w 3D i jak moje dziecko o tym usłyszało postanowiło się odwrócić 😂🙈
Dołączam zdjęcie i jak myślicie po wyrostku? Coś tam widać chyba, ale lekarz nic nie mówił na temat płci.
O ile to to co mysle ze widze to bym w dziewczynke celowała 😂 ale smieszne zdjecie wiec nie jestem pewna czy to wyrostek nawet 😅 wazne ze zdrowe

Do góry