reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

Hejo kobitki. Mało tu u Was bywam bo nie ale nadal jestem 😀

Poważnie zastanawiam sie nad zmiana lekarza prowadzącego ciaze. Niby dobre opinie ma, ale mi nie odpowiada🤨

1. Te glupie L4 poprostu zawalone bylo z tym zwolnieniem na szczescie wyjasnilo sie wszystko. Jednak nabiegalam sie i napłakałam:(

2. Wchodze do. Gabinetu i ani me, ani be nawet po moim dzien dobry nie uslysze zwrotnego oprocz tego "rozebrac sie"....

3. Kazde usg wyglada tak, że mam miec glowe w kierunku sciany miec. Nie mialam szansy ani razu zobaczyc monitora. Rozumiem mamy czasy jakie mamy ale no coz

4
Na pytanie czemu mam. Brac luteine powiedzial tylko "brac i koniec"

5. Przy pierwszej wizycie zaznaczylam ze mam wrodzona niedoczynnosc tarczycy I zazywam Obecnie Euthyrox 175 N
cos tam Bazgral w tych dokumentach. Na ostatniej wizycie zobaczyl badania krwi. I poinformowal mnie ze mam za wysoki poziom TSH i ze napisze mi skierowanie do endokrynologa i przepisal mi tabletki Euthyrox 50 😐😐😐

Zero zrozumienia. jak myslicie? "zmienic? Teraz jeszcze pojde bo mam czerwca wizyte, ale ehhh potem. Juz zmienie
Zmień lekarza... Z tego co piszesz to nie jest jakiś rewelacyjny... skoro nie potrafi nic wytłumaczyć i powiedzieć co i jak i dlaczego to ja bym do takiego nie szła więcej... ciaza to taki stan ze chcesz być jak najlepiej poinformowana o tym co się dzieje A nie jakimiś polslowkami...

reklama

Poważnie zastanawiam sie nad zmiana lekarza prowadzącego ciaze. Niby dobre opinie ma, ale mi nie odpowiada🤨

1. Te glupie L4 poprostu zawalone bylo z tym zwolnieniem na szczescie wyjasnilo sie wszystko. Jednak nabiegalam sie i napłakałam:(

2. Wchodze do. Gabinetu i ani me, ani be nawet po moim dzien dobry nie uslysze zwrotnego oprocz tego "rozebrac sie"....

3. Kazde usg wyglada tak, że mam miec glowe w kierunku sciany miec. Nie mialam szansy ani razu zobaczyc monitora. Rozumiem mamy czasy jakie mamy ale no coz

4

5. Przy pierwszej wizycie zaznaczylam ze mam wrodzona niedoczynnosc tarczycy I zazywam Obecnie Euthyrox 175 N
cos tam Bazgral w tych dokumentach. Na ostatniej wizycie zobaczyl badania krwi. I poinformowal mnie ze mam za wysoki poziom TSH i ze napisze mi skierowanie do endokrynologa i przepisal mi tabletki Euthyrox 50 😐😐😐

Zero zrozumienia. jak myslicie? "zmienic? Teraz jeszcze pojde bo mam czerwca wizyte, ale ehhh potem. Juz zmienie

Zmieniaj lekarza i nawet się nie zastanawiaj!!! Ja w pierwszej ciąży z Amelką (chodziałam od zawsze prywatnie do ulubionej lekarz, która wydawała się super i na zawołanie), jak się okazało, ze są wady u małej to badnie prywatne polegało tylko na sprawdzeniu tętna i 120 placilam za wizytę!!! W 26 tyg. nie wytrzymałam i zmieniłam lekarza. Masz się czuć swobodnie na wizycie, lekarz ma CI wyjaśnić wątpliwości !!!

4

Noo lipa myśle ze w ciąży powinnyśmy być bardzo zadowolone ze swojego gina i ufać mu w 100%. Ja bym na Twoim miejscu zmieniła... lekarz powinien być oparciem i rozwiewać nasze wątpliwości a nie je jeszcze bardziej przytłaczać

Ja już leżę na łóżku od godziny i próbuje wstać iść sprzątać łazienkę ale zawsze coś 😂

Hahaha, mam tak samo jak zabieram się za sprzątanie ostatnio 😂😂😂 albo sprzątam sprzątam, a za chwilę usiądę odpocząć i znowu muszę się zbierać żeby wstać się ruszyć 🙈

Dziewczyny, czy któraś z Was walczy ze zwiększonym apetytem? 😁 Większość widzę raczej w drugą stronę, a ja od kilku dni jestem non stop głodna 😱 Jem małe i częste posiłki, staram się co 3 godziny, ale rzadko kiedy wytrzymuję :/ Waga co prawda nie rośnie, ale boję się że jak tak dalej pójdzie, to skończę z wagą +30 🙈

Ja mam takie napady 😂 Mogłabym jeść i jeść i jeść... Waga wciąż na minusie i zaczęłam się martwić, ale mąż mnie pociesza, że muszę wziąć pod uwagę to że dużo więcej się ruszam niż kiedyś. Tuż przed ciążą wzięliśmy psa i faktycznie dużo chodzę z nim na spacery.

No i ja się w końcu pochwale moja kruszynka ❤ Mamy prawie 7 cm (6,8) dziś 13 równy tydzień wiec jutro wkraczamy w 14 wow 😜🥰 wszystko prawidłowo na usg prenatalnym żadnych uwag zdrowa dzidzia. Najważniejsze, ze krwiak się całkowicie wchłonął juuupi nie ma po nim śladu 😀 mąż nie mógł wejść ze mną niestety ale całe usg dostałam na pendrivie wiec widzieli już rodzice no i mąż również cudowny filmik jak wszystko mierzył lekarz i jak cudownie podskakiwała i kopała bo.... prawdodpobnie dziewczynka 😍🥰😜

Gratulacje 😍
Zjem coś normalnego i dołączę do teamu zrobienia się na bóstwo ;p wieczorem „piwko” z przyjaciolmi ;)

To może ja też się wreszcie zrobię? Wyglądam okropnie, zero motywacji do ogarniania się, bo co wieczór padam na twarz ze zmęczenia 😢

Hahaha, mam tak samo jak zabieram się za sprzątanie ostatnio 😂😂😂 albo sprzątam sprzątam, a za chwilę usiądę odpocząć i znowu muszę się zbierać żeby wstać się ruszyć 🙈

Strasznie mnie to irytuje, że tak szybko się męczę. Zabieram się pełna zapału do roboty, a po 15 minutach już muszę usiąść :/

reklama
Do góry