reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

Hejo kobitki. Mało tu u Was bywam bo nie ale nadal jestem 😀

Poważnie zastanawiam sie nad zmiana lekarza prowadzącego ciaze. Niby dobre opinie ma, ale mi nie odpowiada🤨

1. Te glupie L4 poprostu zawalone bylo z tym zwolnieniem na szczescie wyjasnilo sie wszystko. Jednak nabiegalam sie i napłakałam:(

2. Wchodze do. Gabinetu i ani me, ani be nawet po moim dzien dobry nie uslysze zwrotnego oprocz tego "rozebrac sie"....

3. Kazde usg wyglada tak, że mam miec glowe w kierunku sciany miec. Nie mialam szansy ani razu zobaczyc monitora. Rozumiem mamy czasy jakie mamy ale no coz

4
Na pytanie czemu mam. Brac luteine powiedzial tylko "brac i koniec"

5. Przy pierwszej wizycie zaznaczylam ze mam wrodzona niedoczynnosc tarczycy I zazywam Obecnie Euthyrox 175 N
cos tam Bazgral w tych dokumentach. Na ostatniej wizycie zobaczyl badania krwi. I poinformowal mnie ze mam za wysoki poziom TSH i ze napisze mi skierowanie do endokrynologa i przepisal mi tabletki Euthyrox 50 😐😐😐

Zero zrozumienia. jak myslicie? "zmienic? Teraz jeszcze pojde bo mam czerwca wizyte, ale ehhh potem. Juz zmienie
Zmień lekarza... Z tego co piszesz to nie jest jakiś rewelacyjny... skoro nie potrafi nic wytłumaczyć i powiedzieć co i jak i dlaczego to ja bym do takiego nie szła więcej... ciaza to taki stan ze chcesz być jak najlepiej poinformowana o tym co się dzieje A nie jakimiś polslowkami...

reklama

Poważnie zastanawiam sie nad zmiana lekarza prowadzącego ciaze. Niby dobre opinie ma, ale mi nie odpowiada🤨

1. Te glupie L4 poprostu zawalone bylo z tym zwolnieniem na szczescie wyjasnilo sie wszystko. Jednak nabiegalam sie i napłakałam:(

2. Wchodze do. Gabinetu i ani me, ani be nawet po moim dzien dobry nie uslysze zwrotnego oprocz tego "rozebrac sie"....

3. Kazde usg wyglada tak, że mam miec glowe w kierunku sciany miec. Nie mialam szansy ani razu zobaczyc monitora. Rozumiem mamy czasy jakie mamy ale no coz

4

5. Przy pierwszej wizycie zaznaczylam ze mam wrodzona niedoczynnosc tarczycy I zazywam Obecnie Euthyrox 175 N
cos tam Bazgral w tych dokumentach. Na ostatniej wizycie zobaczyl badania krwi. I poinformowal mnie ze mam za wysoki poziom TSH i ze napisze mi skierowanie do endokrynologa i przepisal mi tabletki Euthyrox 50 😐😐😐

Zero zrozumienia. jak myslicie? "zmienic? Teraz jeszcze pojde bo mam czerwca wizyte, ale ehhh potem. Juz zmienie

Zmieniaj lekarza i nawet się nie zastanawiaj!!! Ja w pierwszej ciąży z Amelką (chodziałam od zawsze prywatnie do ulubionej lekarz, która wydawała się super i na zawołanie), jak się okazało, ze są wady u małej to badnie prywatne polegało tylko na sprawdzeniu tętna i 120 placilam za wizytę!!! W 26 tyg. nie wytrzymałam i zmieniłam lekarza. Masz się czuć swobodnie na wizycie, lekarz ma CI wyjaśnić wątpliwości !!!

4

Noo lipa myśle ze w ciąży powinnyśmy być bardzo zadowolone ze swojego gina i ufać mu w 100%. Ja bym na Twoim miejscu zmieniła... lekarz powinien być oparciem i rozwiewać nasze wątpliwości a nie je jeszcze bardziej przytłaczać

Ja już leżę na łóżku od godziny i próbuje wstać iść sprzątać łazienkę ale zawsze coś 😂

Hahaha, mam tak samo jak zabieram się za sprzątanie ostatnio 😂😂😂 albo sprzątam sprzątam, a za chwilę usiądę odpocząć i znowu muszę się zbierać żeby wstać się ruszyć 🙈

Dziewczyny, czy któraś z Was walczy ze zwiększonym apetytem? 😁 Większość widzę raczej w drugą stronę, a ja od kilku dni jestem non stop głodna 😱 Jem małe i częste posiłki, staram się co 3 godziny, ale rzadko kiedy wytrzymuję :/ Waga co prawda nie rośnie, ale boję się że jak tak dalej pójdzie, to skończę z wagą +30 🙈

Ja mam takie napady 😂 Mogłabym jeść i jeść i jeść... Waga wciąż na minusie i zaczęłam się martwić, ale mąż mnie pociesza, że muszę wziąć pod uwagę to że dużo więcej się ruszam niż kiedyś. Tuż przed ciążą wzięliśmy psa i faktycznie dużo chodzę z nim na spacery.

No i ja się w końcu pochwale moja kruszynka ❤ Mamy prawie 7 cm (6,8) dziś 13 równy tydzień wiec jutro wkraczamy w 14 wow 😜🥰 wszystko prawidłowo na usg prenatalnym żadnych uwag zdrowa dzidzia. Najważniejsze, ze krwiak się całkowicie wchłonął juuupi nie ma po nim śladu 😀 mąż nie mógł wejść ze mną niestety ale całe usg dostałam na pendrivie wiec widzieli już rodzice no i mąż również cudowny filmik jak wszystko mierzył lekarz i jak cudownie podskakiwała i kopała bo.... prawdodpobnie dziewczynka 😍🥰😜

Gratulacje 😍
Zjem coś normalnego i dołączę do teamu zrobienia się na bóstwo ;p wieczorem „piwko” z przyjaciolmi ;)

To może ja też się wreszcie zrobię? Wyglądam okropnie, zero motywacji do ogarniania się, bo co wieczór padam na twarz ze zmęczenia 😢

Hahaha, mam tak samo jak zabieram się za sprzątanie ostatnio 😂😂😂 albo sprzątam sprzątam, a za chwilę usiądę odpocząć i znowu muszę się zbierać żeby wstać się ruszyć 🙈

Strasznie mnie to irytuje, że tak szybko się męczę. Zabieram się pełna zapału do roboty, a po 15 minutach już muszę usiąść :/

reklama
Do góry