reklama
Karanga
Fanka BB :)
Ojej. Współczuję. To bolesna przypadłość. Ale są antybiotyki które są bezpieczne w ciąży. Dasz radę. Dużo żurawinki, w soczku, suszonej, dużo wody , leki i będzie dobrzeA mnie męczy od początku ciąży zapalenie dróg moczowych. Ciągle mam azotyny w moczu. W 6 tyg. musiałam brać antybiotyk, w 9 tyg. brałam antybiotyki i dzisiaj 13 tydzień i zrobiłam badanie i znowu są. I pewnie też będzie antybiotyk. Masakra.
Alakeuchel
Początkująca w BB
Mam akurat bezobjawowy wychodzi tylko w badaniu takze nic zlego nie odczuwam.Ojej. Współczuję. To bolesna przypadłość. Ale są antybiotyki które są bezpieczne w ciąży. Dasz radę. Dużo żurawinki, w soczku, suszonej, dużo wody , leki i będzie dobrze
Karanga
Fanka BB :)
Uff to całe szczęście w tej sytuacji. Dobrze że masz to pilnowane i zadbane. Bo pęcherz to i nerki zaraz a to już poważna sprawa. A może poprosić o zmianę antybiotyku? Może jakiś o ciut innym składzie lepiej zadziała?Mam akurat bezobjawowy wychodzi tylko w badaniu takze nic zlego nie odczuwam.
Alakeuchel
Początkująca w BB
Tylko wkurza mnie to ze to będzie 3 antybiotyk. Raz był AMOTAKS (amoksylina) a potem Zinnat niby oba można brać w ciązyUff to całe szczęście w tej sytuacji. Dobrze że masz to pilnowane i zadbane. Bo pęcherz to i nerki zaraz a to już poważna sprawa. A może poprosić o zmianę antybiotyku? Może jakiś o ciut innym składzie lepiej zadziała?
Ma 7 lat, no z tym zawijaniem to jej pomagam, ale pierogi juz zlepia bardzo dobrze, tylko czasem do nich na kichaSerio ? Ile ona ma lat ? Chyba muszę swoją corcie nauczyć
U mnie jak się wszyscy zabiorą za pierogi to nie nadążam sprawdzać czy wszystkie dobrze polepione. Choc naprawdę coraz lepiej im idzie.
Ja myślałam że sushi się dość trudno robi, tzn jakoś tego zawijania się boje.. Ale to chyba na zasadzie strach ma wielkie oczy bo ja ogólnie lubię gotować I nie ma dla mnie rzeczy niemożliwych
Ja sie wcale blondynki niespodziewalam, myslalam ze bedzie miec czarne krecone wlosy po tatusiu, a tu w ogole jak sie urodzila to byla rudaJaka sliczna blondyneczka mi sie zawsze mała blondi marzyła ale chyba nici z tego ja ciemne wlosy, niebieskie oczy, porcelanowa karnacja a facet ciemne wlosy, ciemne oczy i ciemniejsza karnacja...z tego chyba malej blondi nie bedzie cjociaz geny lubia platac figle...no ale dziadkowie też ciemne wlosy wszyscy wiec i tak lipa
Blaankaa ciesz sie, zr u Ciebie wszystko dobrze i oby sie nie powtorzylo plamienie
reklama
Jakie krople bierzesz?Dzień dobry.
@Blaankaa jak dobrze że pojechałaś sprawdzić i wszystko jest okej trzymam kciuki żeby plamien już nie było, luteina powinna sobie z nimi dać radę, a ty odpoczywaj
@EvilDesiree to miłe bardzo jak wszyscy gratulują w pracy i podziwiam że chodzisz pomagać
@aninek ależ ta Twoja blondyneczka urocza! Fajny mały pomocnik
Ja się troszkę wystraszyłam bo wzięłam wczoraj te krople przeciwwymiotne (smakują mentolem i alkoholem okropne!) pomogły na mdłości aż tak że w nocy ich nawet nie miałam i się zmartwiłam czy one aby nie za mocne i coś dzidzi się nie stało wiem że wzięłam ledwo 1/4 dawki dziennej przepisanej przez lekarza ale jakoś jak ktoś wymiotuje codziennie a potem wieczór i noc spokojna to aż się boi. Muszę głowie uspokoić i pamiętać żeby jutro umówić sobie to USG prenatalne bo mi kurcze wszystkie terminy pozajmują!