reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2019

reklama
Hej dziewczyny, chcialam uspokoic wszystkie z Was, ktore robily pappa i usg w 1 trymestrze. U mnie usg wzorcowo, a pappa 1:178 Trisomia 21. Od razu tego samego dnia poszlam na test Sanco. Wynik juz mam i wszystko jest OK! Zadnych Trisomii i na 99,9% znamy juz plec - chlopiec :) pamietajcie, ze pappa to tylko statystyka.

Hej dziewczyny, chcialam uspokoic wszystkie z Was, ktore robily pappa i usg w 1 trymestrze. U mnie usg wzorcowo, a pappa 1:178 Trisomia 21. Od razu tego samego dnia poszlam na test Sanco. Wynik juz mam i wszystko jest OK! Zadnych Trisomii i na 99,9% znamy juz plec - chlopiec :) pamietajcie, ze pappa to tylko statystyka.
Super wiadomość! ❤

To bardzo dobrze. Bierz jak zalecił lekarz i powinno być dobrze. U mnie odklejala się kosmowka w 5 tc a w 11 już nie było po tym śladu. Mimo brania duphastonu plamilam 2 tyg. Teraz jest ok. Ale naprawdę odpoczywaj. Ogranicz obowiązki do minimum. Najlepiej jak najwięcej leżeć. Zero przytulanek i dźwigania. Polecam brać witaminy ciążowe bo niektórzy lekarze mówią o tym później nie wiem czemu.
Bo witaminy generują wielkie płody :D mi tak moja ginekolog cały czas powtarza k w pierwszym trymestrze kazała mi brać tylko kwas foliowy :p teraz w drugim już coś bąka, że mogę Pregna brać :)

Bo witaminy generują wielkie płody :D mi tak moja ginekolog cały czas powtarza k w pierwszym trymestrze kazała mi brać tylko kwas foliowy :p teraz w drugim już coś bąka, że mogę Pregna brać :)
Wow takich rewelacji nie słyszałam. Mój gin od razu mówił o witaminach. Ja brałam prenatal uno przed ciaza i do 12 tc po tym biorę duo i szczerze mówiąc na prenatalu jest napisane że witaminy są bardzo ważne i opisane jaka na co jest. No ale wiadomo co lekarz to inaczej. Ja myślę że po to je produkują by je brać. A Pregna jest też ta start właśnie w pierwszych miesiącach ciąży i w planowaniu. No cóż każdy się stosuje do zaleceń swojego lekarza miejmy nadzieję że wiedza co robią :)

Wow takich rewelacji nie słyszałam. Mój gin od razu mówił o witaminach. Ja brałam prenatal uno przed ciaza i do 12 tc po tym biorę duo i szczerze mówiąc na prenatalu jest napisane że witaminy są bardzo ważne i opisane jaka na co jest. No ale wiadomo co lekarz to inaczej. Ja myślę że po to je produkują by je brać. A Pregna jest też ta start właśnie w pierwszych miesiącach ciąży i w planowaniu. No cóż każdy się stosuje do zaleceń swojego lekarza miejmy nadzieję że wiedza co robią :)
Ja już wcześniej słyszałam, bo mama mojej koleżanki jest ginekologiem i kiedyś jak się brało suplementy na potęgę też brała i urodziła sporego chłopca, to nam mówiła że przez to. Ja myślę, że najważniejsza jest zrównoważona dieta i to jest w ciazy istotne do zapamiętania a nie suplementy :D najlepiej tez podpytac lekarza co poleca bo pamiętajcie, że suplementy to nie leki i nie mają tak rygorystycznych wymogów do przejścia jak one (w sumie to prawie zadnych) A ciąża to czas kiedy jednak trzeba uważać, co się do ust wkłada :p

Dziwna teoria :(
Są potwierdzające badania na to ??

Przecież w pierwszym trymestrze dzieci rozwijają i rosną tak samo i nie ma na to wpływu branie czy nie branie witamin ..

Czy któraś z was odstawiala duphaston? I nie bylo po tym zadnych skutków ubocznych?
Ja ostatni dzień biorę po 2 tabletki poniedziałek wtorek mam wziąść już po 1 i od środy nic
Czy q takim sam sposób schodzilyscie z dawki?

reklama
Ja odstawiłam duphaston brałam do trzeciego miesiąca i w ostatni dzień została mi aby tabletka na rano, wzięłam ja poszłam do ginekologa powiedział mi żebym już nie brała i tak przerwałam branie i nie czuje się inaczej już prawie dwa tygodnie nie biorę i wszystko jest dobrze według mnie :)

Do góry