reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

reklama
Witaj :) Ja twardnienie brzucha mam od 20 tyg, sa to skurcze przepowiadajace nie powinny byc grozne jesli nie towarzyszy im bol :) mi czasem tak sie zepnie brzuch ze wole sie nawet nie ruszac, a co ciekawsze najczesciej te skurcze mam jak leze :D magnezu w ciazy wole unikac zeby pozniej nie miec problemu z porodem bo obie ciaze przenosilam, aktualnie lykam tylko zelazo :)
Kurde to mnie przestraszylas ja nie brałam w poprzednich ciążach magnezu i urodzona dokładnie w terminie w tej ciąży synek że mnie ciągnie ile się da :) jak zapomnę z rana witamin to popołudniu już czuję że mi brakuje a i zaczęłam mieć skurcze w łydkach i gin przepisal mi magnez codziennie nie chce przenosić bo i tak duże dzieci rodziłam w termin z USG który był o kilka dni wcześniej jak z termin z OM . Muszę poczytać na ten temat :)
@motylkove
Ja od kad biorę magnez nie miewam już twardnien tak jak wcześniej a i w pierwszej ciąży też nie czułam tego i np na ktg mi zapisywało skurcze przepowiadające a ja ich nie czułam hehe

Kurde to mnie przestraszylas ja nie brałam w poprzednich ciążach magnezu i urodzona dokładnie w terminie w tej ciąży synek że mnie ciągnie ile się da :) jak zapomnę z rana witamin to popołudniu już czuję że mi brakuje a i zaczęłam mieć skurcze w łydkach i gin przepisal mi magnez codziennie nie chce przenosić bo i tak duże dzieci rodziłam w termin z USG który był o kilka dni wcześniej jak z termin z OM . Muszę poczytać na ten temat :)
@motylkove
Ja od kad biorę magnez nie miewam już twardnien tak jak wcześniej a i w pierwszej ciąży też nie czułam tego i np na ktg mi zapisywało skurcze przepowiadające a ja ich nie czułam hehe
No mi też kazał brać magnez gdzieś od 16tygodnia a moja koleżanka znowu nie bierze. A mi jeszcze wyszła anemia i nie wiem czy mam się martwić czy nie

No mi też kazał brać magnez gdzieś od 16tygodnia a moja koleżanka znowu nie bierze. A mi jeszcze wyszła anemia i nie wiem czy mam się martwić czy nie
Oj to brak żelaza ale tego nigdy nie miałam (pewnie dlatego że lubię jeść różnorodnie hehe) tu dziewczyny pamiętam były co też musiały brać to pomogą :)

reklama
A jaki magnez zażywacie na twardnienie? Ja dziś skonsultowałam się z moją ginekolog i kazała mi brać Asmag 2 tabletki 3 razy dziennie. Mam nadzieję, że to tylko tak profilaktycznie i twardnienie ustąpi, bo czuję sie dobrze, a dzidzia kopie coraz bardziej, więc chyba ma się dobrze.
Ja nie biorę żadnego magnezu. Mam stwardnienie, ale nie są uciążliwe mocno. W poprzedniej ciąży miałam bolesne skurcze przepowiadajace, ale wszystko było ok.
Pozdrowienia ze szpitala... w piatek w nocy przyjechałam na IP bo czułam dziwne parcie w pochwie, w moczu wyszła mi jakaś bakteria, antybiotyk. Kolejna noc w szpitalu, pogoda dobija w tym wszystkim. Mam nadzieje ze już jutro dostanę wypis....
I jak Emilka? Jesteś już w domu? Coś jeszcze wyszło?

Do góry