reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2018

A czemu tak długo musisz czekać na wizytę jeżeli mogę wiedzieć? Wiesz to jest moja ciąża wyczekane bo pierwsza straciłam w 8tygodniu i też przez to się martwię
Kochana to moja 5ta ciaza wyczekana i skoro lekarz nie alarmuje to na pewno jest ok [emoji4] jak Masz łożysko np. Na przedniej ścianie to bardzo długo możesz nie czuć a później delikatnie

reklama
Ja dzisiaj snilam ze urodziłam i synka i córkę i karmilam a nic dla nich nie miałam [emoji23]

Wgl coraz ciężej mi się robi brzuszek mam już duży widze sama ze na te tyg to już jest niezły więc pewnie do porodu będzie ho ho . Ciężko mi się ułożyć dech mi przytyka a kręgosłup mój pochrzaniony coraz mocniej uwiera .
Od 2 dni krew z nosa nie łapie ale jest nie wiem czy zmęczenie czy upały

Ja dzisiaj snilam ze urodziłam i synka i córkę i karmilam a nic dla nich nie miałam [emoji23]

Wgl coraz ciężej mi się robi brzuszek mam już duży widze sama ze na te tyg to już jest niezły więc pewnie do porodu będzie ho ho . Ciężko mi się ułożyć dech mi przytyka a kręgosłup mój pochrzaniony coraz mocniej uwiera .
Od 2 dni krew z nosa nie łapie ale jest nie wiem czy zmęczenie czy upały
Motylku polecam wizytę u dobrego osteopaty naprawdę potrafi zdziałać cuda.

Motylku polecam wizytę u dobrego osteopaty naprawdę potrafi zdziałać cuda.
Mi to nic nie da juz :/ bo ja mam już teraz dożywotnio bóle kręgosłupa krzyżowego . Miałam stan zapalny kręgi nastawiane bo uciskaly na nerwy zepsulam w pracy sobie . I ja np. Dźwigać nie mogę . A wiadomo brzusio coraz cięższy więc mówili ze będę odczuwać i się zaczyna

Jeśli o ruchy chodzi to tak jak dziewczyny piszą jest to zależne od tego czy jest się szczupłą czy też nie.
Wszędzie piszą że od tego która to ciąża a w moim przypadku jakoś to się nie sprawdza.To moja 4 ciąża a ruchy juz takie wyraźniejsze czuję od tygodnia.W 1 ciąży czułam w 18 tyg,w 2 od 23,w 3 od 22
Dużo też zależy od tego gdzie umiejscowione jest łożysko..no i wspomniana nasza tkanka tłuszczowa;)

Mi to nic nie da juz :/ bo ja mam już teraz dożywotnio bóle kręgosłupa krzyżowego . Miałam stan zapalny kręgi nastawiane bo uciskaly na nerwy zepsulam w pracy sobie . I ja np. Dźwigać nie mogę . A wiadomo brzusio coraz cięższy więc mówili ze będę odczuwać i się zaczyna
A skąd wiesz ze nie da próbowałaś? [emoji4] Kobiety w ciąży też chodzą. Naprawdę to czarodzieje jak dla mnie.

Dziewczyny, mam dziś po południu polowkowe. Trzymajcie kciukasy plis

Ja miałam duże problemy z kręgosłupem z odcinkiem ledzwioweym. W ciąży z Franiem miałam przyklejone taśmy. Cierpiałam wiele lat, nikt mi nie był w stanie pomóc. Wciąż cwiczylam. Aż dopadlam mojego sąsiada fizjoterapeute. Wystarczyło kilkanaście sekund i stwierdził, że większość moich problemów wynika z braku porządnego rozciagnuecia po aktywności fizycznej. Rozbijanie moich mięśni bardzo bolalo. Ale przylozylam się później i było lepiej. Teraz ćwiczę mało, bólu prawie nie odczuwam. Cieszę się, że na niego trafiłam. Jak wrócę do moich porządnych ćwiczeń to już wiem, że lepiej je skrócić i znaleźć czas na rozciąganie.
Ta sytuacja pokazała mi, że nie należy się poddawać i warto szukać pomocy:)

Dzien dobry ja tez jestem skazana na bol kręgosłupa a teraz dodatkowo jak za długo śpię na jednym boku to boli mnie az mostek i odczuwam każdy kreg.......ale coz trzeba sie przyzwyczaić:-) :)

reklama
Do góry