reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

Dziewczyny, mam dziś po południu polowkowe. Trzymajcie kciukasy plis

Ja miałam duże problemy z kręgosłupem z odcinkiem ledzwioweym. W ciąży z Franiem miałam przyklejone taśmy. Cierpiałam wiele lat, nikt mi nie był w stanie pomóc. Wciąż cwiczylam. Aż dopadlam mojego sąsiada fizjoterapeute. Wystarczyło kilkanaście sekund i stwierdził, że większość moich problemów wynika z braku porządnego rozciagnuecia po aktywności fizycznej. Rozbijanie moich mięśni bardzo bolalo. Ale przylozylam się później i było lepiej. Teraz ćwiczę mało, bólu prawie nie odczuwam. Cieszę się, że na niego trafiłam. Jak wrócę do moich porządnych ćwiczeń to już wiem, że lepiej je skrócić i znaleźć czas na rozciąganie.
Ta sytuacja pokazała mi, że nie należy się poddawać i warto szukać pomocy:)
Kciuki na pewno dobrze będzie [emoji4]
Mi tyle babeczka powiedziała , że pod wpływem ucisku i tak będzie boleć :/ ale może pomyślę nad kimś takim jak już będzie bardzo kiepsko

reklama
Hej dziewczyny, ja przytylam 3-4kg a jestem w 22 tc, nie wiem co to znaczy "za malo pani przytyła" nigdy tego nie usłyszałam od lekarza, za to jak tylam w poprzednich ciążach to lekarz mnie opieprzal. Kurcze przeciez dziecko nie ciągnie z tłuszczu. Staram się zdrowo jesc i tyle, oczywiście są szalenstwa ale od czasu do czasu.

Co do słoików ja jakis czas temu zrobiłam 40 kg ogórków, 15 kg malin, 15 kg wisni tyle samo czeresni, 10 kg cukini, mam zamiar zrobic jeszcze buraczki i jabłka na kompot ale napewno nie w te upały bo nie podolam.

Wczoraj co mnie zdziwilo a raczej zaskoczyło, spuchly mi nogi....
Ja za to schudlam od początku ciąży 8 kg :) ale startowalam z za duzą wagą wiec to tylko powod do radosci, a nie do strachu :)

reklama
Do góry