reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2018

reklama
Ta kobieta po dopalaczach moze i urodzi zdrowe dziecko ale nie wierzę ze to nie odbije sie to na jego psychice. Zawsze to potem wychodzi.
Nie jest mi szkoda takich ludzi po dopalaczach- selekcja naturalna. Ale dziecko co zawinilo..tu jest najwiekszy nerw.

Mnie tez bola sutki. A wkladka do zycia koniecznie potrzebna..chociaz i tak juz jest lepiej.

U mnie od rana juz goraco...Miłej soboty mamusie! :)

Dziewczyny może Wy mi coś doradzicie, otóż w maju chcieliśmy z R polecieć gdzieś na urlop ale okazało się że jestem w ciąży i ze względu na poprzednie przejścia i sam początek zrezygnowaliśmy. Teraz jak wszystko jest ok ze mną i dzidzią chcielibyśmy polecieć tak w połowie września do Hiszpanii. Rozmawiałam z koleżanką i ta oczywiście zrobiła mi wykład ze jestem niepowazna, że chce tak ryzykować bo przecież ciąża, lot, ciśnienie i te sprawy... że coś się może wydarzyć. Że nie powinnam lecieć ani nawet o tym myśleć. Oczywiście mam obawy ale wiem też że potrzebny nam jest taki odpoczynek i chwile tylko we dwoje, lekarz po konsulacji powiedział że spokojnie mogę lecieć, wszystko jest dobrze więc nawet wskazane wypocząć. Miliony kobiet lata w ciąży. No i nie wiem co w takiej sytuacji robić!?
Jeżeli lekarz mówi że możesz bez problemu lecieć to leć pewnie , kolezanki zawsze chca doradzić ale nie zawsze im to wychodzi [emoji849]
Jeśli Ty naprawdę czujesz się na siłach i chcesz to leć i wypoczywaj cię [emoji4][emoji4]

Zazdroszczę, ja mojego jak poczuje raz dziennie i to przy pełnym skupieniu to jest wszystko.. czasem cały dzień w ogóle go nie czuje, stresujące to jest bardzo :|

Patka na poczatku tez tak mialam ze musialam dlugo czekac az maly dal znac a teraz jak do niego zapukam to mi oddaje :D

Aha [emoji4]

Moja już tak fajnie kopie dosyć mocno nie raz jak wariuje to mąż ma radoche i śmieje skąd ma tyle siły a mi jak się ułoży czy kopnie w okolice jajnika to nawet zabolico to będzie później [emoji23] też czasami ma dzień ze więcej spi a pory do hopsiowania ma idealne [emoji16] jednak zawsze po jedzeniu zadowolona [emoji7]

U mnie od wczoraj leciutkie kopniaczki :-D

Ja nie odkladalam dziecka od razu. Karmilam i jak zasypial odkladalam. Karmilam na lozku, zeby nie zasnac czytalam na telefonie coś i odkladalam. Sam zaczal przesypiac nice dosc szybko. W swoim pokoju spi od 9 mc ale my w bloku mieszkamy a przez duzy przedpokoj widac bylo nawet kawalek jego lozka z naszej sypialni.
Ja lubie przed snem poczytać we wlasnym lozku i dla mnie to byl super komfort ze nie musze budzic dziecka kiedy ide spac.
Jak mial nocne pobudki i nie mogl zasnac to soal z nami ale szybko przestał lubiec nie wiwm czemu i woli spac u siebie. Za to usypianie od roczku do 2 roku zycia to bylo wyzwanie. Teraz ma 2.5 nie spi w dzien i zasypia w minutę;)

Żeby moja miała takie spanie jak ja to by przespała pół dzieciństwa [emoji23]

A tak w praktyce jak to jest nakarmi sie w nocy dziecko i wtedy tez trzeba przytrzymać aż mu się odbije ? Co jeśli zaśnie przy cycu? Głupie pytanie wiem ale ktoś kto nie ma z tym doświadczenia to nie wie xd

reklama
Co do obiadów to u mnie wczoraj były pierogi z mięsem, jak tydzień temu placków narobilam to dwa dni je jedliśmy bo tyle mi się zrobiło xD
Ogladalyscie wczoraj zaćmienie księżyca? U nas pięknie było widać i w dodatku trzy spadające gwiazdy :D no piękny wieczór po prostu.

Miłego weekendu ;)

Do góry