reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

Właśnie ostatnio koleżanka mi mowila, ze nie miała szyjki badanej przez całą ciąze... Tylko usg przez brzuch. Dopiero przed porodem zbadał ją normalnie, bo miała infekcje...
W UK to normalne, dlatego właśnie pytam Annę, ile ma czasu pomiędzy wizytami, gdy ma tę szyjkę badaną, bo ja na przykład przez dziewięć miesięcy nie miałam badania ginekologicznego wcale... Tzn raz miałam, na własne życzenie poszłam po skierowanie ze względu na plamienie, ale sprawdzili nadżerkę, a o szyjce nie było mowy.

reklama
Mi poprzednia lekarka zbadala recznie o stwierdzila ze szyjka dluga i super. Teraz ten lekarz u ktorego juz zostaje, po usg ppwiedzial ze szyjka super i wysoko...cokolwiek to znaczy.

Ja dopiero zupe wstawilam, bp caly czas lalo a taka burza byla, ze jak zagrzmialo to ucieklam z pokoju :D

Nie wiem co robicie bo nie docztytalam ale ja dziś mialam placki ziemniaczane na obiad, zejść można w ten upał, strasznie mi dokucza w tej ciąży.

Nie wiem czy to normalne ale ja nie sięgam swojej szyjki palcami, lekarz tez czasem nie umie dosięgnąć badając ręcznie. Nie wiem jak mozna oceniać długość szyjki metoda ręczna, wydawało mi sie ze tak sie tylko ocenia rozwarcie?:) ale nie jestem lekarzem wiec sie zastanawiam... [emoji848][emoji6]

Czyli mocz to standard, też go badam i ciągle pyta czy czuję jakiś dyskomfort. Cytologię miałam robiona w listopadzie a w marcu byłam w ciąży, mało tego usg piersi tez robiłam w listopadzie. No to czekam na wyniki posiewu z szyjki pewnie dowiem się 3.08 na polowkowych. Chyba ze będą dzwonić.

reklama
Do góry