reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

Pytam bo właśnie taki niby nacisk jest na te kwasy dha epa , niby powinno się zwiększyć od czasu kiedy rozwija się mózg dziecka , w tych prenatalnych głównie od 12 13 tyg już jest duża dawka :)
Tak z ciekawości zapytałam :) ja akurat ryb teraz mało jem bo mnie cofie na sam zapach hehe temu moze i lepiej , ze w prenatalu 2 kapsułki wcinam . Jak jesz rybki to spokojnie dzidzia na pewno z tego czerpie :)
No i już zakupiłam i zaczynam od dziś łykać, dobrze, że mnie oświeciłaś, że coś takiego istnieje :D

reklama
Dziewczyny a jak to z tymi ruchami? Któraś z Was jeszcze nie czuje? Ja na razie kompletnie nic, fakt, że to pierwsza ciąża a w takiej podobno można czuć później ale zastanawiam się ile jeszcze moje dziecie każe na siebie czekać ;>

W pierwszej ciąży pierwsze ruchy poczułam w 18 tygodniu. Był to naprawdę dość potężny kopniak. Nawet mąż poczuł przez brzuch. Byłam wtedy dość szczupła, więc może dlatego. Teraz w drugiej ciąży wydaje mi się, że od 14 tygodnia coś czuje. Teraz bardziej wiem czego oczekiwać. Dzisiaj nasz Kubuś wyjątkowo zaczął szaleć. Przed chwilą zjadłam musli z jogurtem. Dosypałam do tego trochę żurawiny suszonej i suszonych śliwek. Wyszła dość słodka mieszanka. Maluch robi mi teraz w brzuchu niezłą bibę:D

W pierwszej ciąży pierwsze ruchy poczułam w 18 tygodniu. Był to naprawdę dość potężny kopniak. Nawet mąż poczuł przez brzuch. Byłam wtedy dość szczupła, więc może dlatego. Teraz w drugiej ciąży wydaje mi się, że od 14 tygodnia coś czuje. Teraz bardziej wiem czego oczekiwać. Dzisiaj nasz Kubuś wyjątkowo zaczął szaleć. Przed chwilą zjadłam musli z jogurtem. Dosypałam do tego trochę żurawiny suszonej i suszonych śliwek. Wyszła dość słodka mieszanka. Maluch robi mi teraz w brzuchu niezłą bibę:D
Ja nawet nie wiem czego powinnam się spodziewać, czasem czuje takie coś jakby ktoś paznokciem od środka mnie smyrał ale nie powiązywałam tego z ruchami dziecka, bardziej z rozciąganiem się macicy :> Twój maluch chyba lubi słodkie :D

Ja nawet nie wiem czego powinnam się spodziewać, czasem czuje takie coś jakby ktoś paznokciem od środka mnie smyrał ale nie powiązywałam tego z ruchami dziecka, bardziej z rozciąganiem się macicy :> Twój maluch chyba lubi słodkie :D
To raczej jest dzidzius nie macica ;)
Najpierw poczujesz takie wlasnie laskotanie, nie da sie tego pomylic np z jelitami. Potem beda to pukniecia delikatne, glownie na dole w podbrzuszu :)
Ja zaczelam czuc w 14tyg, ale wlasnie najpierw tak delikatnie i baaardzo rzadko, od paru dni czuje juz regularnie i dziennie :) szczegolnie jak zjem ;) a jak juz np cappuccino wypije to szalenstwo :) zjedz czekoladki troche i sie wsluchuj :)

@PatkaPatka Ja w 1 ciąży dopiero koło 20 tygodnia poczułam, teraz leci mi 15 tydzień I ostatnio poczułam lekkie smyranko. Nie czuje jednak dzidzi regularnie :) czekam spokojnie...

Dziewczyny a jak to z tymi ruchami? Któraś z Was jeszcze nie czuje? Ja na razie kompletnie nic, fakt, że to pierwsza ciąża a w takiej podobno można czuć później ale zastanawiam się ile jeszcze moje dziecie każe na siebie czekać ;>
Nic a nic. Od dawna czuję co jakiś czas a to bąbelek, a to puknięcie, ale to nic jednoznacznego. Równie dobrze mogą to być jakieś gazy w środku :p

reklama

Ja tez w pierwszej ciąży jestem i nie poczułam jeszcze nic a raczej należę do szczupłych. Codziennie wieczorem wyczekuje :) w końcu kopnie na pewno heh

Do góry