reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2018

Pytam bo właśnie taki niby nacisk jest na te kwasy dha epa , niby powinno się zwiększyć od czasu kiedy rozwija się mózg dziecka , w tych prenatalnych głównie od 12 13 tyg już jest duża dawka :)
Tak z ciekawości zapytałam :) ja akurat ryb teraz mało jem bo mnie cofie na sam zapach hehe temu moze i lepiej , ze w prenatalu 2 kapsułki wcinam . Jak jesz rybki to spokojnie dzidzia na pewno z tego czerpie :)
No i już zakupiłam i zaczynam od dziś łykać, dobrze, że mnie oświeciłaś, że coś takiego istnieje :D

reklama
Dziewczyny a jak to z tymi ruchami? Któraś z Was jeszcze nie czuje? Ja na razie kompletnie nic, fakt, że to pierwsza ciąża a w takiej podobno można czuć później ale zastanawiam się ile jeszcze moje dziecie każe na siebie czekać ;>

W pierwszej ciąży pierwsze ruchy poczułam w 18 tygodniu. Był to naprawdę dość potężny kopniak. Nawet mąż poczuł przez brzuch. Byłam wtedy dość szczupła, więc może dlatego. Teraz w drugiej ciąży wydaje mi się, że od 14 tygodnia coś czuje. Teraz bardziej wiem czego oczekiwać. Dzisiaj nasz Kubuś wyjątkowo zaczął szaleć. Przed chwilą zjadłam musli z jogurtem. Dosypałam do tego trochę żurawiny suszonej i suszonych śliwek. Wyszła dość słodka mieszanka. Maluch robi mi teraz w brzuchu niezłą bibę:D

W pierwszej ciąży pierwsze ruchy poczułam w 18 tygodniu. Był to naprawdę dość potężny kopniak. Nawet mąż poczuł przez brzuch. Byłam wtedy dość szczupła, więc może dlatego. Teraz w drugiej ciąży wydaje mi się, że od 14 tygodnia coś czuje. Teraz bardziej wiem czego oczekiwać. Dzisiaj nasz Kubuś wyjątkowo zaczął szaleć. Przed chwilą zjadłam musli z jogurtem. Dosypałam do tego trochę żurawiny suszonej i suszonych śliwek. Wyszła dość słodka mieszanka. Maluch robi mi teraz w brzuchu niezłą bibę:D
Ja nawet nie wiem czego powinnam się spodziewać, czasem czuje takie coś jakby ktoś paznokciem od środka mnie smyrał ale nie powiązywałam tego z ruchami dziecka, bardziej z rozciąganiem się macicy :> Twój maluch chyba lubi słodkie :D

Ja nawet nie wiem czego powinnam się spodziewać, czasem czuje takie coś jakby ktoś paznokciem od środka mnie smyrał ale nie powiązywałam tego z ruchami dziecka, bardziej z rozciąganiem się macicy :> Twój maluch chyba lubi słodkie :D
To raczej jest dzidzius nie macica ;)
Najpierw poczujesz takie wlasnie laskotanie, nie da sie tego pomylic np z jelitami. Potem beda to pukniecia delikatne, glownie na dole w podbrzuszu :)
Ja zaczelam czuc w 14tyg, ale wlasnie najpierw tak delikatnie i baaardzo rzadko, od paru dni czuje juz regularnie i dziennie :) szczegolnie jak zjem ;) a jak juz np cappuccino wypije to szalenstwo :) zjedz czekoladki troche i sie wsluchuj :)

@PatkaPatka Ja w 1 ciąży dopiero koło 20 tygodnia poczułam, teraz leci mi 15 tydzień I ostatnio poczułam lekkie smyranko. Nie czuje jednak dzidzi regularnie :) czekam spokojnie...

Dziewczyny a jak to z tymi ruchami? Któraś z Was jeszcze nie czuje? Ja na razie kompletnie nic, fakt, że to pierwsza ciąża a w takiej podobno można czuć później ale zastanawiam się ile jeszcze moje dziecie każe na siebie czekać ;>
Nic a nic. Od dawna czuję co jakiś czas a to bąbelek, a to puknięcie, ale to nic jednoznacznego. Równie dobrze mogą to być jakieś gazy w środku :p

reklama

Ja tez w pierwszej ciąży jestem i nie poczułam jeszcze nic a raczej należę do szczupłych. Codziennie wieczorem wyczekuje :) w końcu kopnie na pewno heh

Do góry