reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2018

Witajcie dziewczyny

U nas dobrze Julcia coraz więcej laskocze , pogoda kiepska wizyta dopiero 6tego więc jeszcze trochę

Gratuluję wizyt i kciuki za kolejne

Totois no nie da się pomylić ze synus i brzuszek już duży [emoji4]

Kacprysiowo gratuluje synka [emoji4]

Pytanko mam, czy każda z Was będzie mieć pokoik dla dziecka czy niektóre robią kącik w swojej sypialni ?
Tez mam 6go wizyte :)
U nas generalnie pokoik bedzie razem z corka i zalozenie jest takie, ze w nim bedzie lozeczko, komoda na ubranka a pozniej wiadomo zabawki itd. W ciagu dnia chce dziecko klasc wlasnie w tym pokoju na drzemki, natomiast.w.sypialni chcwmy miec kolyske i tam klasc dziecko na noc.czy wypali? Nie wiem, zobaczymy w praniu ;) napewno nie chce uczyc.dziecka spac z nami w lozku, corka tez nie spala z nami i choc bylo.ciazko, to wiem ze sie da.

reklama
Pytanko mam, czy każda z Was będzie mieć pokoik dla dziecka czy niektóre robią kącik w swojej sypialni ?
Nie wiem jak w Polsce, tu oficjalnie zaleca się, by pierwsze pół roku dziecko spało z rodzicami w sypialni :)
U nas starszy ma pokoik, tam go przewijaliśmy itp, ale początkowo spał u nas na dostawce SnuzPod, dopiero koło 6-8 miesiąca poszedł do łóżeczka, bo z dostawki wyrósł. Wcześniej kładłam go czasem do łóżeczka na drzemkę, żeby się przyzwyczajał :)

Teraz jeszcze nie wiemy, bo Olka pokój za mały dla dwojga, a i ja nie chcę, żeby się nawzajem budzili. Chcemy się przeprowadzić, ale na razie nikt nie chce kupić naszego mieszkania ;)

U nas jest cała góra do zrobienia bo wprowadziliśmy się na sam dół na górze przygotowane do malowania itd. Jednak nie wyrobimy się finansowo żeby tam wszystko zrobić do końca listopada ... I mamy pokój na dole w którym śpimy... nasze łóżko zajmuje większa część mam zamiar wynieść komode i wstawić łóżeczko przynajmniej na ten pierwszy rok zanim coś ogarniemy . Też właśnie chciałabym żeby mała sama spała ... kiedyś planowałam żeby była zupełnie osobno , ale musi poczekać na swój pokoik

@lucalew super, jak chcial wyrzucic, to az szkoda bylo nie brac :)a co to znaczy za szybko? Przeciez dzidzia jest w brzuchu, predzej czy pozniej przyjdzie na swiat :)

Ja mam dylemat co do pokoju..planujemy poświęcić sypialnie, ale to z czasem, mysle, ze jak dzidzia bedzie miala 4-5 miesiecy, to z sypialni zrobimy pokoj dla małej. A My przeniesiemy sie do salonu. Na poczatku lozeczko bedzie w salonie, a na noc mala bedzie spala w sypialni w kołysce lub dostawce. Taki plan.

Ja bym chciała uniknąć spania razem i wiem ze będzie ciężko z odkładaniem mimo to chciałabym mieć z mężem łóżko dla siebie a małe niech wie ze ma swoje miejsce po karmieniu . Oczywiście nie twierdze ze spanie z dzidziusiem jest zle bo to indywidualne decyzje a czasami tez wychodzi w praniu ze tak trzeba . Ja muszę na pewno kupić szafkę taka 60tke na ciuszki i rzeczy małej bo nasza szafa zawalona cala [emoji85]

reklama
Ja planuje łóżeczko w sypialni bo na parterze mamy tylko jeden pokój a na górze dwa, więc pierwszy rok napeeno z nami e pokoju ale nie w łóżku :)
Później zobaczymy bo mam dylemat, albo dziecko na górę (tylko ze już będzie musiało samo po schodach chodzić) czy też sypialnie przenieść na górę a na dole pokój dla dziecka . Pewnie wszystko wyjdzie później

Do góry