reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

Dziewczyny, Wy też macie tak, że brzuch jest raz mniejszy, raz większy? Ostatnio miałam piłkę, dzisiaj wstałam niemal płaska.. nie wiem czy to normalne. Na wadze niby przybyło ale może ja po prostu przytyłam i ten większy brzuch też był od tego? No sama nie wiem.. wizytę mam dopiero w połowie lipca :/
Tez tak mam. To jelita

reklama
@aneta1993 kochana musisz dla maluszka zwalczac te nastroje! Badania pokazuja ze na tym etapie , w ogole tak, zony zolnierzy ktorzy ktorzy zgineli na II wojnie swiatowej ktore byly w ciazy, przezywally zalobe, pokolenie dzieci ktore sie urodzilo w znacznej liczbie mialo depresje w doroslym zyciu. A tak w ogole to jak spokojba ciaza to spokojne dziecko, kolezanka wyznawala te zasade a jej synek to aniolek, inna kolezanka zalowala ze nie uslyszala tego wczesniej bo sie dąsala z mezem i nerwowala a synek non stop placze i jest niespokojny.

Dziewczynki zaserwujmy naszym dzieciom spokojna a najlepiej wesola ciaze a na pewno zobaczymy efekty w ich doroslym zyciu:) (patrz wyzej)

20180623_092312.jpg
Ale jak zobaczyłam swój brzuch dzisiaj a przecież to 16tc to wygląda tak jakbym w ogóle w ciąży nie była :|

Już pisałam wcześniej, że ja właśnie też się tym martwię, że brzuchola nie widać że bardzo.

Załączniki

• 20180623_092312.jpg
    20180623_092312.jpg
    345,8 KB · Wyświetleń: 348
@paula_dud ja to bym się tym w ogóle nie martwiła gdyby nie to, że wcześniej brzuszek miałam to tak jakby mi zmalał i od razu myśli, że coś nie tak z dzieckiem :/ ale może rzeczywiście za bardzo się tym przejmuje, w końcu pewnie gdyby coś miało być nie tak to coś by się zaczęło dziać..

To mój brzuch w pierwszej ciąży, w 21tc. Zaczynałam ciążę z 72kg przy 168 cm, tu mogłam mieć już kilka kg na plusie. Brzuch nie był duży jak na połowę ciąży, prawda?
W ostatnim trymestrze rozkręcił się i urósł tak, że miałam go dość :laugh2: Dziecko ważyło 3710g.

Ostatnia edycja:
Dzien dobry :)
Ja tez z rana mam praktycznie plaski brzuch, a na wieczor pileczka :)
Dzis kolejny brzydki dzień, pada :( nuda w domu czyli. Ale chyba pokoj dzieci poprzestawiam.
M dzis rano jak kawe pilismy " pewnie bedziesz marudzic jak bede chcial dzis do pracy isc?" Noszz... oczy zrobilam jak 5 zl to juz sie nie odezwal, sprzata kuchnie ;) ja mu dam prace w niedziele.
Po za tym mysle co na obiad i nie wiem..

reklama
@EklerkaDaria ja mam synka Mateuszka, a o imieniu meskim które jeszcze słyszałam na M to Milan:p
To Milan tez mi się przewinęło, ale jakoś tak zbyt ekstrawagancko ;) Już bardziej Miłosz właśnie rozważałam. Syn upiera się ze Marcel. Wiec jeśli okaże się ze jednak syn to albo będzie Marcel albo całkiem zmienię taktykę i nie będzie na M...

Do góry