reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2018

Prenatal duo z tego co czytam bije wszystkie witaminy na głowę. I cena jest prawie taka sama jak innych witamin. Dzięki!

reklama
Ja zanim zasnę biegam czasem 5 razy, nie umiem zasnąć jak czuje ze chce mi się siku chociaż troszkę a już jak zasnę to 2-3 razy jeszcze..
Ja wczoraj przed wyjściem się wysikalam, zanim doszłam na przystanek autobusowy musiałam iść w krzaki bo myślałam że się prosiłam [emoji23]
Ale mi się nie chce siedzieć w pracy zazdroszczę tym które są już na l4,
ja powiedziałam ze będę pracować do urlopu czyli do połowy lipca i potem już nie wrócę wiec nie chce się hamsko zachowywać i iść wcześniej.
Lipiec już niedługo!!;)

Ciąża jednak działa na mózg. Tyle razy już robiłam pieczarkowa a zamiast podsmażyć pieczarki to surowe wrzucił na rosołu. Jeszcze ziemniaków nie kupiłam....

A ja nigdy do pieczarkowej nie podsmazam pieczarek :D ale faktycznie jestem mega zakrecona hehe

Mnie też działa na mózg. Ostatnio nasypałam soli do cukiernicy, mąkę wstawiłam do lodówki. Zapominam o wielu rzeczach i non stop śpię :-) :)

Hahaha dobre :p ja meza wysylam po 10 razy do sklepu bo zawsze czegos zapomne mu powiedziec co ma kupic :D

Niedobrze może być od witamin i dużej dawki kwasu foliowego, ja biorę 15mg

Tu akurat kwasu foliowego jest 0,2 wiec o polowe mniej, jak bede widziala ze dalej mi niedobrze to pewnie bede musiala zmienic tylko czy to wogole cos da.

Dziewczyny czy ktoraś z Was też ma migreny?? Ja już 3 raz i jak zacznie boleć to trzyma przez 2 dni. Robię okłady ale to nic nie daje tylko leże nieruchomo i czekam aż przejdzie... Macie jakieś metody???

Jak ja sie dzisiaj źle czuje ,normalnie mi słabo. Wrocilam z zakupow i zasnełam obudzilam sie przed 16 i pobieglam po syna do szkoly. Musze naprawde źle wygladac bo jedna matka nawet zauważyła ze kiepsko wygladam. (Taka zmarnowana) a ciazy po mnie nie widac.

Co do badań prenatalnych na NFZ, byłam wczoraj w Żorach i byłam bardzo miłe zaskoczona, lekarz tłumaczył mi wszystko co robi, jakie są wymiary i czy są prawidłowe. Mój maluszek też nie chciał się przesunąć do badania i się turlalam po tym łóżku z lewa na prawa chyba z 10 minut :D lekarz opisał wyniki i powiedzial że prawdopodobieństwo wystąpienia wad gen wynosi 1:5800 czyli jest niskie. Na koniec w recepcji dostałam teczkę z wynikami badań i 6 zdjęć :) do 2ch tygodni mają przyjść wyniki z krwi. Maluszek zdrowo się rozwija :)
Coś te grudniowe dzieci są wstydliwe i z tego co czytam większość nie chce się ułożyć do badania :D

reklama
Ja ostatnio też przyjechałam a małe dupką :D lekarz mnie 15 minut rozśmieszał i przyciskał lekko zeby się odbiło w drugą stronę :D ale sie udało , miało pępowine pod kolankami i się zaplątało i miało problem biedne :)

Do góry