reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

Dzień dobry :)
Dzień dzis do spania i do niczego innego.
Jako ze M wczoraj wrocil pozno z urodzin, to dzis zrobil sobie wolne od pracy, tym samym zaprowadzilam mlodego do przedszkola, ststsi do szkoly, a my do 12 lezelismy w łóżku i się przytulalismy ;)
Potem szybko do lidla na zakupy, wracakac chciałam z auta zabrac jedna siatke z zakupami, a M " lepiej nie, bo moze nie mozesz dźwigać" zatkalo mnie :-D

Potem zrobilam zupe gulaszowa i ciasto z truskawkami, a teraz zmowu sama i chyba zaraz zasne...

Dziewczyny po usg, nie stresujcie sie tak, gdyby bylo cos nie tak, to lekarz by powiedział, myslcie pozytywnie :)

Ja takze odkad wiem o ciazy, biore prenatal duo, w kazdej ciazy jakos konczylam na prenatalu.

W sobote w lidlu maja byc promo na body, dwupak po niecale 8zl ;):tak::tak:

reklama
Jako ze M wczoraj wrocil pozno z urodzin, to dzis zrobil sobie wolne od pracy, tym samym zaprowadzilam mlodego do przedszkola, ststsi do szkoly, a my do 12 lezelismy w łóżku i się przytulalismy ;)
Potem szybko do lidla na zakupy, wracakac chciałam z auta zabrac jedna siatke z zakupami, a M " lepiej nie, bo moze nie mozesz dźwigać" zatkalo mnie :-D

Potem zrobilam zupe gulaszowa i ciasto z truskawkami, a teraz zmowu sama i chyba zaraz zasne...

Dziewczyny po usg, nie stresujcie sie tak, gdyby bylo cos nie tak, to lekarz by powiedział, myslcie pozytywnie :)

Ja takze odkad wiem o ciazy, biore prenatal duo, w kazdej ciazy jakos konczylam na prenatalu.

O kurcze to w sobote musze byc koniecznie w lidlu :D o ile wogole cos zostanie z tej promocji

No no no ktoś tu się wyczuwa I nie mówię wcale o tobie :D
Ja już w drodze do domku z pracy zaraz posłucham dzidzi i będę mogła spokojnie odetchnąć I zjeść obiadek xd

No no no ktoś tu się wyczuwa I nie mówię wcale o tobie :D
Ja już w drodze do domku z pracy zaraz posłucham dzidzi i będę mogła spokojnie odetchnąć I zjeść obiadek xd
Bo mu wczoraj nagadalam a raczej pisalam bo byl po za domem ;) jemu tak trzeba, przedstawic jak krowie na rowie, bo inaczej to wszystko w czarnych barwach widzi, jak moja mamusia ;)

O kurcze to w sobote musze byc koniecznie w lidlu :D o ile wogole cos zostanie z tej promocji
No i takie spodenki bawelniane, zawsze lubilam ten zestaw, body na dlugi lub krotki rekaw i takie polspiochy :)

Załączniki

• IMG_20180613_171710.jpg
    IMG_20180613_171710.jpg
    2,6 MB · Wyświetleń: 97
ja niestety nie moge sie wypowiedziec na temat witaminek poniewaz ani w poprzedniej ani w tej ciazy lekarz nie kazal mi brac zadnych witaminek ani lekow morfologie mam b.dobra i reszta wynikow tez jest dobra. Na poczatku dziwilam sie ze nic a nic w sumie tak teraz myslac to od 5tc do 8 tc bralam tylko duphaston mimo ze nie plamilam ale to moze wlasnie po to przepisal :)

Dziewczyny czy ktoraś z Was też ma migreny?? Ja już 3 raz i jak zacznie boleć to trzyma przez 2 dni. Robię okłady ale to nic nie daje tylko leże nieruchomo i czekam aż przejdzie... Macie jakieś metody???
ja mam czeste bole glowy kupilam w aptece taki zel ktory sie zamraza i robi jako oklad zimny ale mozna go tez rozmrozic wsadzic do goracej wody i dziala dobrze na stawy reomatyzm itp. mnie osobiscie pomaga i wielu innym osobom ktorym pozyczalam. nie kosztuje to majatek a warto sprubowac :)

reklama
Czesc,
Ja wlasnie dzis jade zawieźć do gops zaświadczenie o dochodach i zatrudnieniu bo mi przyszło wezwanie ostatnio. Podjęłam nowa prace w marcu i zapomniałam kompletnie ze trzeba to zgłosić a oni to wylapali po zusie. Nie cierpię załatwiać tych formalności, zawsze mam stresa ze cos będzie nie tak i mi kaza zwracać kasę albo coś. A finansowo chwilowo średnio u nas bo maz musiał zrezygnować z pracy przez problemy z kręgosłupem i założył teraz dzialanosc z której póki co do budżetu domowego nic nie wpada bo trzeba inwestować na początek. Taki troche nieciekawy ten czas bo dzidzia w drodze a ja nie czuje sie spokojna o kwestie finansowa.
Mam takie pytanie bo przy okazji tego zaświadczenia kierowniczka do mnie z pytaniem czy przynosiłam zaświadczenie ze jestem w ciąży, ze bez tego bede miała 80% płatne L4. Czy dobrze mysle ze wystarczy ze na L4 jest wpisana literka B?

Moj maź w poprzednich dwóch ciazach byl na USG ze mną chyba tylko raz. Teraz jest inaczej, byl na wszystkich wizytach z wyjątkiem pierwszej- tam go nie wolałam bo bylam sama w strachu i przekonaniu ze cos nie tak, ze znow ciaza obumarła. Fajnie ze tak sie zaangażował.

W nocy wstaje siusiu raz zazwyczaj choć byla taka nocka ostatnio ze wstawałam trzy razy i faktycznie to męczące. Zobaczymy jak będzie dalej jak brzuszek bardziej urośnie.

Pytanie do mam które juz rodzily- Czy twardnie wam brzuch? Mi czasem sie zdarza ze przez chwile czuje to a juz napewno po seksie i nie wiem czy na tym etapie tak moze byc czy to cos niepokojącego?

Wystarczy literka na L4 przynajmniej u mnie niczego więcej nie wymagali.

Do góry