reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2018

Dzień dobry :)
Dzień dzis do spania i do niczego innego.
Jako ze M wczoraj wrocil pozno z urodzin, to dzis zrobil sobie wolne od pracy, tym samym zaprowadzilam mlodego do przedszkola, ststsi do szkoly, a my do 12 lezelismy w łóżku i się przytulalismy ;)
Potem szybko do lidla na zakupy, wracakac chciałam z auta zabrac jedna siatke z zakupami, a M " lepiej nie, bo moze nie mozesz dźwigać" zatkalo mnie :-D

Potem zrobilam zupe gulaszowa i ciasto z truskawkami, a teraz zmowu sama i chyba zaraz zasne...

Dziewczyny po usg, nie stresujcie sie tak, gdyby bylo cos nie tak, to lekarz by powiedział, myslcie pozytywnie :)

Ja takze odkad wiem o ciazy, biore prenatal duo, w kazdej ciazy jakos konczylam na prenatalu.

W sobote w lidlu maja byc promo na body, dwupak po niecale 8zl ;):tak::tak:

reklama
Jako ze M wczoraj wrocil pozno z urodzin, to dzis zrobil sobie wolne od pracy, tym samym zaprowadzilam mlodego do przedszkola, ststsi do szkoly, a my do 12 lezelismy w łóżku i się przytulalismy ;)
Potem szybko do lidla na zakupy, wracakac chciałam z auta zabrac jedna siatke z zakupami, a M " lepiej nie, bo moze nie mozesz dźwigać" zatkalo mnie :-D

Potem zrobilam zupe gulaszowa i ciasto z truskawkami, a teraz zmowu sama i chyba zaraz zasne...

Dziewczyny po usg, nie stresujcie sie tak, gdyby bylo cos nie tak, to lekarz by powiedział, myslcie pozytywnie :)

Ja takze odkad wiem o ciazy, biore prenatal duo, w kazdej ciazy jakos konczylam na prenatalu.

O kurcze to w sobote musze byc koniecznie w lidlu :D o ile wogole cos zostanie z tej promocji

No no no ktoś tu się wyczuwa I nie mówię wcale o tobie :D
Ja już w drodze do domku z pracy zaraz posłucham dzidzi i będę mogła spokojnie odetchnąć I zjeść obiadek xd

No no no ktoś tu się wyczuwa I nie mówię wcale o tobie :D
Ja już w drodze do domku z pracy zaraz posłucham dzidzi i będę mogła spokojnie odetchnąć I zjeść obiadek xd
Bo mu wczoraj nagadalam a raczej pisalam bo byl po za domem ;) jemu tak trzeba, przedstawic jak krowie na rowie, bo inaczej to wszystko w czarnych barwach widzi, jak moja mamusia ;)

O kurcze to w sobote musze byc koniecznie w lidlu :D o ile wogole cos zostanie z tej promocji
No i takie spodenki bawelniane, zawsze lubilam ten zestaw, body na dlugi lub krotki rekaw i takie polspiochy :)

Załączniki

• IMG_20180613_171710.jpg
    IMG_20180613_171710.jpg
    2,6 MB · Wyświetleń: 100
ja niestety nie moge sie wypowiedziec na temat witaminek poniewaz ani w poprzedniej ani w tej ciazy lekarz nie kazal mi brac zadnych witaminek ani lekow morfologie mam b.dobra i reszta wynikow tez jest dobra. Na poczatku dziwilam sie ze nic a nic w sumie tak teraz myslac to od 5tc do 8 tc bralam tylko duphaston mimo ze nie plamilam ale to moze wlasnie po to przepisal :)

Dziewczyny czy ktoraś z Was też ma migreny?? Ja już 3 raz i jak zacznie boleć to trzyma przez 2 dni. Robię okłady ale to nic nie daje tylko leże nieruchomo i czekam aż przejdzie... Macie jakieś metody???
ja mam czeste bole glowy kupilam w aptece taki zel ktory sie zamraza i robi jako oklad zimny ale mozna go tez rozmrozic wsadzic do goracej wody i dziala dobrze na stawy reomatyzm itp. mnie osobiscie pomaga i wielu innym osobom ktorym pozyczalam. nie kosztuje to majatek a warto sprubowac :)

reklama
Czesc,
Ja wlasnie dzis jade zawieźć do gops zaświadczenie o dochodach i zatrudnieniu bo mi przyszło wezwanie ostatnio. Podjęłam nowa prace w marcu i zapomniałam kompletnie ze trzeba to zgłosić a oni to wylapali po zusie. Nie cierpię załatwiać tych formalności, zawsze mam stresa ze cos będzie nie tak i mi kaza zwracać kasę albo coś. A finansowo chwilowo średnio u nas bo maz musiał zrezygnować z pracy przez problemy z kręgosłupem i założył teraz dzialanosc z której póki co do budżetu domowego nic nie wpada bo trzeba inwestować na początek. Taki troche nieciekawy ten czas bo dzidzia w drodze a ja nie czuje sie spokojna o kwestie finansowa.
Mam takie pytanie bo przy okazji tego zaświadczenia kierowniczka do mnie z pytaniem czy przynosiłam zaświadczenie ze jestem w ciąży, ze bez tego bede miała 80% płatne L4. Czy dobrze mysle ze wystarczy ze na L4 jest wpisana literka B?

Moj maź w poprzednich dwóch ciazach byl na USG ze mną chyba tylko raz. Teraz jest inaczej, byl na wszystkich wizytach z wyjątkiem pierwszej- tam go nie wolałam bo bylam sama w strachu i przekonaniu ze cos nie tak, ze znow ciaza obumarła. Fajnie ze tak sie zaangażował.

W nocy wstaje siusiu raz zazwyczaj choć byla taka nocka ostatnio ze wstawałam trzy razy i faktycznie to męczące. Zobaczymy jak będzie dalej jak brzuszek bardziej urośnie.

Pytanie do mam które juz rodzily- Czy twardnie wam brzuch? Mi czasem sie zdarza ze przez chwile czuje to a juz napewno po seksie i nie wiem czy na tym etapie tak moze byc czy to cos niepokojącego?

Wystarczy literka na L4 przynajmniej u mnie niczego więcej nie wymagali.

Do góry