reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

Dlatego przyjmuje się, że ciąża 2 tyg przed i 2 tyg po terminie jest rozwiązana o czasie. Jednak jeśli termin z OM i usg rozjeżdża się o ponad tydzień wówczas bierze się pod uwagę wyłącznie usg.

reklama
@Kruszka to jako pierwsza chyba masz wstępny zarys płci :D super królowa jest tylko jedna :D

dziecko to dziecko kocha się tak samo a płeć nie ma nic do tego :) mi każdy życzy dziewczynki a co myślą że z dziewczynka będę szczęśliwsza czy co?! Dziecko samo w sobie daje tyle miłości szczęścia i radości że płeć nie jest w ogóle ważna, a każde kolejne dziecko poteguje te uczucia :)

Kurczę u nas to samo. Mamy dwóch synów, to życzą córki. A czy mnie ktoś pyta co ja chce? Nie! Mam spełniać życzenia obcych mi ludzi. A mnie się po cichutku marzył trzeci muszkieter. Nawet mamie kiedyś tak powiedzialam. Mam super chłopców, są nasza wielka dumą. Nie będę się czuła lepszą tylko dlatego, że będą miała również córkę., ani gorsza bo samych synów.
I powtórzę: moi synowie zawsze się rozkraczali na genetycznym i okazywali siurki. Jak jest dobry specjalista i świetny sprzęt to się raczej nie pomyli. Nigdy takiego badania nie robil mi gin prowadzacy, tylko inny, ktory sie w tym specjalizuje.
Zobaczymy w srode, kiedy to będzie już normalne umówione badanie.

MI ginekolog mowil ,ze nie patrzy sie co wychodzi z usg bo to moze się zmienic tylko na ostatnia miesiaczke patrzy sie na termin porodu.
Ale jak ktos ma nieregularne cykle to jak? Mi ponad 2 tyg roznicy z usg i om wychodzilo.
Z om jakos na drugi tydzien marca a z usg na 1.04. Gdyby nie to ze mialam planowane cc na 24.03 to bym pewnie jeszcze z tydzien pochodzila z brzuchem :p wiec nijak sie to by mialo z terminem z om

Sama nie wiem moze sa rozne szkoly mimo wszystko? Teraz kolezanka mi pisze ze patrza na termin om jesli chodzi o porod. Ale jednak duzo wiecej razy spotkalam sie ze z usg..ale i tak argumentowanie @Locja i innych dziewczyn co do waznosci usg nad om jest dla mnie najbardziej logiczne:)

Ja nie mam pojęcia kiedy miałam ost miesiączkę. Nie mam regularnych, nie wiem kiedy Milam owulacje ale wiem że ostateczny termin porodu został przed lekarzy ustalony wg prenatalnych. Czyli ostatecznie jest to 2/12
To usg określa wiek ciąży.

Jeśli np masz nieregularne miesiączki jak ja : 25-35dni I ni cholery nie wiesz kiedy masz owulacje to nie ma opcji żebyś poznała dobry wiek ciąży.

Tylko usg....
Ale nie te pierwsze 8-9tc, ostatnie w pierwszym trymestrze kiedy można określić wymiary nie tylko od pupy do głowy ale również kość udowa itd.

@Kruszka absolutnie się z Tobą zgadzam. Najgorsze są oczekiwania innych ludzi odnośnie płci Twojego dziecka (jak to brzmi, prawda?). Oczywiście nie ma nic złego w marzeniach i oczekiwaniach odnośnie płci. Jednak wiadomo, że życie nie do końca da się zaplanować.

Sama jestem bardzo spokojna w tej sprawie, jeśli będzie 3 chłopiec to na pewno nie będzie porażką (!). Będzie naszym trzecim dzieckiem. A jeśli ktoś widzi nasza rodzinę w innej konfiguracji to... Czy jest to mój problem? ;)

Sama nie wiem moze sa rozne szkoly mimo wszystko? Teraz kolezanka mi pisze ze patrza na termin om jesli chodzi o porod. Ale jednak duzo wiecej razy spotkalam sie ze z usg..ale i tak argumentowanie @Locja i innych dziewczyn co do waznosci usg nad om est dla mnie najbardziej logiczne:)
Ja np w karcie ciazy w pukcie planowany termin porodu mam napisana date z om, ale lekarz sam powiedział, ze przy takiej roznicy jak ja mam patrzymy na termin z usg. I to samo potwierdził lekarz z prenatalnych jak dzwoniłam sie umówić. Ale pewnie tak jest, ilu lekarzy tyle opini :)

@Anet23 mogla sie dzidzia zagniezdzic ciut pozniej, moze jajeczko troche wedrowalo zanim spotkalo plemniczka:) ale mlodsza ciaza tzn ze pozniej sie wszystko zadzialo, nie wczesniej:)jak wczesniej to jest starsza:) ale w owulacje moglas zajsc jak najbardziej ale moze byla pozniej albo wlasnie jajeczko troche wedrowalo:)

Dziekuje za odpowiedz :) czyli jedna wielka nie wiadoma hehe. A czy ktos z was staral sie o konkretna plec? :)

reklama
Ja mam mały zarys po prenatalnych;) niby na 80% chłopiec, ale właśnie że wiem że to taki wczesny czas to się nie nastawiam nawet [emoji23]
A który tydzień jesteś?

Ja oblecialam dzisiaj z mamusią Posnanie i tyle ciuszków ładnych i przeceny fajne ale wszystko takie spersonalizowane albo dla chłopca albo dla dziewczynki. I nic nie kupiłam :(. Chciałabym już wiedzieć. Wszyscy dopytują, a znając moja p.doktor to jak nie będzie pewna na 100% to raczej nic nie piśnie :(.

Do góry