reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

Zobacz załącznik 855398
Ile razy dziennie mogę ? na opakowaniu pisze 1x a ja czasami i 2 biorę ...
Mój ginekolog mi ostatnio powiedział, że magnezu się nie przedawkuje tak łatwo, więc myślę, że jak weźmiesz 2 razy to się nic nie stanie. Ja na opakowaniu mojego mam 2x1 a biorę 3x1 i własnie chciałam zmniejszyć do dwóch, bo jak nie mam problemu z łykaniem tabletek, tak te mi nijak przez gardło nie chcą przechodzić, ale powiedział żebym nie zmniejszała bo na pewno nie przedawkuję :)

reklama
Mój ginekolog mi ostatnio powiedział, że magnezu się nie przedawkuje tak łatwo, więc myślę, że jak weźmiesz 2 razy to się nic nie stanie. Ja na opakowaniu mojego mam 2x1 a biorę 3x1 i własnie chciałam zmniejszyć do dwóch, bo jak nie mam problemu z łykaniem tabletek, tak te mi nijak przez gardło nie chcą przechodzić, ale powiedział żebym nie zmniejszała bo na pewno nie przedawkuję :)

Ja ogólnie brałam inne ale po tych to się fajnie czuje w sensie nie mam skurczy brzucha ani nic :)

A co do siku, to mój facet twierdzi, że jestem rekordzistką. Przed zaśnięciem muszę obowiązkowo się wysikać, jeśli po wizycie w toalecie oglądam np jeszcze film z 10 minut to idę kolejny raz. Jeżeli znów oglądam to znów idę :) I tak potrafię ze trzy razy iść w ciągu 30 minut zanim zasnę :p A w nocy wstaję od 3 do 5 razy :) Boję się, że później będę musiała chodzić w pampersach :)

Ja biorę Neomag skurcz, ze względu też na to, że od jakiegoś czasu mruga mi powieka i jeśli mam być szczera to mimo brania już prawie miesiąc czasu jakiegoś super efektu nie ma :)
To ja powiem tak, od jakiegoś miesiąca dzień w dzień mi powieką latała, brałam Aspargin 2 tabletki na dzień. Nic nie pomagało.
Jak się dowiedziałam o ciąży całkowicie odstawiłam kawę (piłam jedna rano tylko), dodatkowo lekarz kazał brał dupka i nospe i powiedział że oprócz tego nic nie łykać.
I o dziwo powieką przestała latać [emoji4]

To ja powiem tak, od jakiegoś miesiąca dzień w dzień mi powieką latała, brałam Aspargin 2 tabletki na dzień. Nic nie pomagało.
Jak się dowiedziałam o ciąży całkowicie odstawiłam kawę (piłam jedna rano tylko), dodatkowo lekarz kazał brał dupka i nospe i powiedział że oprócz tego nic nie łykać.
I o dziwo powieką przestała latać [emoji4]
Mi ta powieka lata chyba od kiedy dowiedziałam się o ciąży :p Kawy nigdy nie piłam, czasem sporadycznie rozpuszczalną, fusiastej uwielbiam zapach ale w smaku mi nie podchodzi :) Herbaty mocnej też nie piję. A ta powieka do szału czasem doprowadza.

Powieka nie musi latać od braku magnezu może to być na tle nerwowym. Moja znajoma jak się denerwuje to jej powieka lata i z magnezem nie ma to nic wspólnego u niej.

Powieka nie musi latać od braku magnezu może to być na tle nerwowym. Moja znajoma jak się denerwuje to jej powieka lata i z magnezem nie ma to nic wspólnego u niej.
Też obstawiam, że może to być na tle nerwowym, bo ostatnio dużo różnych stresów a ja też z tych bardziej wybuchowych jestem :) Mimo wszystko miałam nadzieję, że jednak ten magnez cokolwiek pomoże.

reklama
Ja zrobilwm badania , nawet nie było tak źle jak myślałam [emoji6]polatalam trochę po sklepach , kupiłam dwa biustonosze bo wszystkie już za małe i wgl. a teraz leżę plackiem bo nie mam siły , mały się bawi a ja chyba usne zaraz

Do góry