reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

reklama
Pochwalę Wam się że dzisiaj byłam u położnej założyć kartę ciąży :) już oficjalnie jesteśmy w ciąży :) wyniki badań mam w normie, chociaż pH moczu trochę wysokie bo 7,5
I oczywiście żeby nie było za dobrze wyszło coś z oznaczeniem grupy krwi. Przyszło do przychodni jakieś skierowanie, sama położna nie wiedziała co to jest i kazała mi przyjść dzisiaj o 16, albo jutro o 9.
Martynka - bylas dzis, czy jutro idziesz? Ciekawe o co chodzi z tą grupą krwi..

Jak to nie pomoże to są środki na mrówki w sklepach
emoji4.png
i mnoe sobie poszły

Co do włosów to tam mnie nie martwi bardziej boje sie o i zęby czy bardzo sie posypia... bo do tej pory miałam ok i tego sie bardziej obawiam

Mi po porodzie garściami szły włosy :-( zakola miałam.. teraz minal ponad rok i juz ladnie odrosly ;-)

A zęby bolą czasem jak zimne jem :/ ale do dentysty dotrzec nie moge

Hmm mi po obydwoch porodach nie wypadaly :) jedynie co po drugim porodzie kupilam nowy zel do mycia twarzy i dostalam uczulenie-pokrzywke, z zebami tez mi sie nic nie dzialo, tylko przebarwienie mi zlikwidowal i jednego poprawil i mowil ze sa ladne :D jedynie co to czuje ze do okulisty bede musiala isc ale nawet nie wiem czy w ciazy wolno i moze lepiej abym poczekala bo przed juz nie zdazylam sie wybrac :) kiedys mialam wade a wzrok juz kilka lat nie badany.
W ciazy bez problemu mozna isc ;-)

To zazdroszcze! Mi nie wyoadaly, tylko wychodzily garsciami. Balam sie, ze zostale lysa. Niestety u mnie skobczylo sie na lecZeniu u dermatologa i zastrzykach z witaminą B :( za to z zebami zadnych problemow :)

Do okulisty oczywiscie, ze mozesz :) tylko pamietaj, ze w ciazy wzrok moze sie pogorszyc, a po porodzie wrocicndo normy- to slowa mojego okulisty, a ze jestem prawie ślepa, to czesro go odwiedzam ;) takze spokojnie :)
Mi sie wciazy polepszyl!! A okulary nowe musialam zrobic i są przy słabe teraz -.-

No zobaczymy, jak cos to plakac nie bede [emoji14] w Lidlu czesto sa ciuchy ciazowe :) a w razie czegi bardzo fajne sa z h&m, tyle ze drozsze.
Jak macie gdzies blisko Kiabi to są super legginsy i jeansy ciazowe w stalej ofercie ;-) ja trafilam na jakas promocje w zeszlym roku i za 50zl kupilam 1x jeansy i 1x legginsy super jakosci

reklama
W polsce ubranoa ciazowe sa bardzo drogie, zwykly podkoszulek 70 zl zreszta te wszystkie ubrania to takie worki ze nie wiem dla kogo to ma byc bo dla mnie te najmniejsze rozmiary okropnie wisialy.
Ja cala ciaze chodzilam w moich ciuchach ktore nosilam przed ;-) bo te ciazowe to faktycznie worki poza tym drogie i na chwile tylko.. jedyne co to te spodnie jeansowe i legginsy kupilam

Do góry