reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

No i właśnie dzisiaj się tego dowiedziałam. A tak to kombinowalam z tym cukrem na noc i czasem był w normie a czasem nie...
@Locja mam nadzieję, ze jakoś mi pójdzie. Od pierwszej cukrzycy ciążowe minęło już 6 lat a ja sporo zmieniłam w swojej diecie, zwłaszcza w ostatnim roku. Udało mi się pokonać moje uzależnienie od Coca coli A co za tym idzie do w ogóle nie pije gazowanych napojów. Wykluczyłam biały cukier...
Trochę do słodyczy ciągnie, ale staram się wybierać te na "zdrowszych" cukrach. :D

Tez mialam problem z cola, nie pije jej juz od roku, ale poczatki z odstawianiem byly straszne [emoji849] Kiedys pilam litr, dwa dziennie, zeby wytrzymac po kilkanascie godzin w pracy. Straszny syf :(

@Locja

Ja wlasnie sie teraz dowiedzialam o tych cialach ketonowych - jak szlam na pierwsze badanie moczu to ostatni posilek zjadlam o 19 i wyniki nie wyszly dobre. Nastepnym razem dr kazala mi zjesc tuz przed snem, ok. 23 i wyniki idealne [emoji6]

reklama
Dziewczyny obserwuję Was od początku, ale tak bardzo chciałam dołączyć kiedy już zobaczę Naszego Skarba!
Witam, po wczorajszym USG jestem w najszczęśliwszej 6+4 tygodniowej ciąży, wczoraj dzidziuś miał całe 6,6mm i widzieliśmy jak serduszko bije! 160/min.
Termin porodu - 16.12 (może się pospieszy i 12.12 będę miała urodzinowy prezent?:)
POZDRAWIAM WSZYSTKIE DZIEWCZYNY I TRZYMAM ZA NAS WSZYSTKIE KCIUKI~!

31301576_1903654693012299_3889554127360884736_n.jpg

a>

Załączniki

• 31301576_1903654693012299_3889554127360884736_n.jpg
    31301576_1903654693012299_3889554127360884736_n.jpg
    184,2 KB · Wyświetleń: 428
@urs ketony w ciąży to prawdziwa zmora. Dziś i u mnie zawitały... Ale fakt, wczorajszą kolacja nie miała nic w sobie węglowodanów i mało piłam. Aby wypłukać ciała ketonowe trzeba pić dużo wody z cytryną. To tak zapobiegawczo piszę ;)
W aptece można kupić paski do ich wykrywania.

Cześć dziewczyny:) jestem z powrotem, czytalam posty takze jestem na bieżąco co tam u Was.

Mam dzisiaj wizyte kolo 12 30, dam później znac co tam u dzidziocha. Tym razem ide do innego lekarza, bo ta u ktorej bylam tydzień temu, ktora nie widziala zarodka na usg jakos nie zrobila na mnie najlepszego wrazenia. Jakby sie spieszyla... i nie zrobila ze mna pelnego wywiadu, a wziela 170 zl :/

Samopoczucie bez zmian, nawet jeszcze gorsze bo skonczylo mi sie l4 i wrocilam do pracu. W maju bedzie strasznie duzo roboty i głowa mnie na sama mysl o tym boli. Jedyny plus to ze w ciazy nie robi sie nadgodzin...uff

Milego dnia wszystkim, napisze po poludniu:)

@urs ketony w ciąży to prawdziwa zmora. Dziś i u mnie zawitały... Ale fakt, wczorajszą kolacja nie miała nic w sobie węglowodanów i mało piłam. Aby wypłukać ciała ketonowe trzeba pić dużo wody z cytryną. To tak zapobiegawczo piszę ;)
W aptece można kupić paski do ich wykrywania.
Sama kupowałam te paski dla syna . cierpi na wymiotu acetoniczne . bardzo dobre sa.

Hej. Nie było mnie troszkę, ale dużo pracy miałam i troszkę odpocząć tez chciałam. :)
Jejciu jak mi jest niedobrze. Walczę bardzo, żeby nie zwrócić tej glukozy. Masakra.... jeszcze cytryny wziąć zapomniałam. Siedzę przy otwartym oknie bo mam stan przed omdleniowy i w oknie mi lepiej. W uszach dzwoni i jakoś tak dziwnie wszystkich słychać. Po jakim czasie ta glukoza puszcza?

Dziewczyny obserwuję Was od początku, ale tak bardzo chciałam dołączyć kiedy już zobaczę Naszego Skarba!
Witam, po wczorajszym USG jestem w najszczęśliwszej 6+4 tygodniowej ciąży, wczoraj dzidziuś miał całe 6,6mm i widzieliśmy jak serduszko bije! 160/min.
Termin porodu - 16.12 (może się pospieszy i 12.12 będę miała urodzinowy prezent?:)
POZDRAWIAM WSZYSTKIE DZIEWCZYNY I TRZYMAM ZA NAS WSZYSTKIE KCIUKI~!

Zobacz załącznik 851038
a>
Witaj ;) mamy ten sam termin :)

Cześć dziewczyny:) jestem z powrotem, czytalam posty takze jestem na bieżąco co tam u Was.

Mam dzisiaj wizyte kolo 12 30, dam później znac co tam u dzidziocha. Tym razem ide do innego lekarza, bo ta u ktorej bylam tydzień temu, ktora nie widziala zarodka na usg jakos nie zrobila na mnie najlepszego wrazenia. Jakby sie spieszyla... i nie zrobila ze mna pelnego wywiadu, a wziela 170 zl :/

Samopoczucie bez zmian, nawet jeszcze gorsze bo skonczylo mi sie l4 i wrocilam do pracu. W maju bedzie strasznie duzo roboty i głowa mnie na sama mysl o tym boli. Jedyny plus to ze w ciazy nie robi sie nadgodzin...uff

Milego dnia wszystkim, napisze po poludniu:)
170 zl???!!!!! Ja pitole! To u nas najwiecej biora 120, a 150 z cytologia, a.mieszkam w dosc duzym.miescie :O
Hej. Nie było mnie troszkę, ale dużo pracy miałam i troszkę odpocząć tez chciałam. :)
Jejciu jak mi jest niedobrze. Walczę bardzo, żeby nie zwrócić tej glukozy. Masakra.... jeszcze cytryny wziąć zapomniałam. Siedzę przy otwartym oknie bo mam stan przed omdleniowy i w oknie mi lepiej. W uszach dzwoni i jakoś tak dziwnie wszystkich słychać. Po jakim czasie ta glukoza puszcza?
Bleee przypomnial mi sie smak glukozy [emoji14] dasz rade :*

Dziewczyny, czy wy tez macie problem z mysleniem? Wlasnie przyszlam po corke do szkoly, i szukam jej po szkole, na swietlicy nie ma, na boisku nie ma. Jiz mi sie slabo zrobilo. Pytam pani ze swietlicy "widziala Pani Kaje?" A ona mi na to, ze Kaja przeciez dzisiaj konczy o 12.30........... wstyd hahahah. Pierwszy raz mi sie tak stalo. I teraz czekam na boisku az skonczy :D
Ja w poniedziałek zawiozłam syna do szkoły godzinę wcześniej :p także nie tylko ty tak masz ;)

Ja już po drugim pobraniu. Jest już o wiele lepiej. Nadrabiam zaległości na forum ;)

reklama
Cześć Kochane! Jestem po wizycie u Pani Diabetolog. Krzywa cukrowa wyszla nie najgorsza- mam problem z cukrem na czczo(104,9) . Ale od kilku dni mierze sobie cukier glukometrem i udało mi się zejść do granicy 90 :) Pani Doktor dała kilka wskazówek i poleciła przyjść za 2 tygodnie :) jestem pozytywnie zaskoczona, bo słyszałam zle opinie o niej.
Czy jest tu jeszcze jakaś "słodka mamusia"? :)

Ps. Gratuluję wszystkich udanych wizyt i dobrych wiadomości:)
Prawdopodobnie ja :). Dowiem się dzisiaj po 14 tej ;). Podziel się tymi wskazówkami :) ? Ja miałam na czczo 103 :mad:.

Do góry