reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2018

Hej. Nie było mnie troszkę, ale dużo pracy miałam i troszkę odpocząć tez chciałam. :)
Jejciu jak mi jest niedobrze. Walczę bardzo, żeby nie zwrócić tej glukozy. Masakra.... jeszcze cytryny wziąć zapomniałam. Siedzę przy otwartym oknie bo mam stan przed omdleniowy i w oknie mi lepiej. W uszach dzwoni i jakoś tak dziwnie wszystkich słychać. Po jakim czasie ta glukoza puszcza?

Hej. Ja przeżywałam ostatnio to samo... po 2 godzinach mi było już lepiej. Pani z Laboratorium mówiła, że po godzinie zaczyna spadać.

reklama
Hej. Ja przeżywałam ostatnio to samo... po 2 godzinach mi było już lepiej. Pani z Laboratorium mówiła, że po godzinie zaczyna spadać.
I tak tez czułam, ze przy tym drugim pobraniu było już lepiej. Ale nadal mam mdłości. :(
Co do diety, to tez jakoś dawałam radę z synem w ciąży. Ale ogólnie mam jakoś brak koncepcji na obiady. Masz jakieś sprawdzone przepisy? Co najczęściej robisz albo co najbardziej lubisz?

Ja już po wizycie, lekarz pobrał wymaz na cytologie, skierowanie na krew, mocz i usg . Usg miałam dziś bo terminu nie było. Na usg widziałam bijące serduszko 120 uderzeń, a kropek ma 9,4mm crl, i jest starszy niż wg om, wg usg jest 6t6d, a wg om jest 6t2d.
A jeszcze lekarz kazał brać dupka i nospe oraz kwas foliowy.
Kolejna wizyta na 18 maja.

Hej. U mnie dzisiaj nie wesoło, po wizycie w ubikacji na papierze zostali różowe plamienie.... Usg najszybciej na pn 11.30.... Zostaje mi leżeć i się modlić o cud....

Ja już po wizycie, lekarz pobrał wymaz na cytologie, skierowanie na krew, mocz i usg . Usg miałam dziś bo terminu nie było. Na usg widziałam bijące serduszko 120 uderzeń, a kropek ma 9,4mm crl, i jest starszy niż wg om, wg usg jest 6t6d, a wg om jest 6t2d.
A jeszcze lekarz kazał brać dupka i nospe oraz kwas foliowy.
Kolejna wizyta na 18 maja.
Ale fajnie ;) ja też tak chcę....

Przeliczylam ilosc duphastonu i braknie mi na poltora dnia, mam dawke 3x1 myslicie ze te ostatnie dawki mam rozlozyc i wziasc 2x1? czytalam ze jesli sie odstawi to mozna zaczac krwawic a nawet stracic ciaze nie wiem ile w tym prawdy.

reklama
Przeliczylam ilosc duphastonu i braknie mi na poltora dnia, mam dawke 3x1 myslicie ze te ostatnie dawki mam rozlozyc i wziasc 2x1? czytalam ze jesli sie odstawi to mozna zaczac krwawic a nawet stracic ciaze nie wiem ile w tym prawdy.
A nie masz jakiejs apteki gdzie ci pozycza na 2 dni? My takie leki pozyczamy, bo wiadomo, ze tego nie mozna przerwać.

Do góry