reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2018

reklama
@Alexa1905 ja mam za sobą ciążę z cukrzycą ciążową (na insulinie). Obecnie jestem ma metforminie, na diecie z niskim Ig jestem od ponad pół roku. Lubię te dietę i można dużo i ciekawie jeść :)

Powiem szczerze, że przy pierwszej ciąży był to dla mnie problem. Za dużo zakazów i ograniczeń. W drugiej ciazy przestawilam się totalnie i odkryłam mnóstwo ciekawych smaków i zestawień. Po poronieniu trochę przestałam patrzeć co jem i akurat Bozenarodzenie było i się trochę pogubilam.
Teraz już z górki, bo wymyślanie sobie nowych dań sprawia mi radość :)
Także podzielam Twoje zdanie

Locja często kobietki tak mają że pazurki się nie trzymają.
Aja z ciekawość zapytam, mamy ma lipiec zaplanowany urlop w Chorwacji, dojazd autem, gorąco i zazwyczaj zawsze pod górkę nie wiem czy ryzykować ma ktoś doświadczenie ?

U mnie problem polega na tym, że prywatnie byłam 24.04 i już więcej nie zamierzam iść do tej Pani doktor, a wizytę na NFZ mam dopiero 17.05 i będzie to 9t4d

To tak samo jak ja :) tylko na nfz bede 9+2 ale to tez jest przed 10 tyg zreszta gdyby cos to podejde do tej przychodni gdzie bylam prywatnie i poprosze o zaswiadczenie i wtedy dam im dwa :)

reklama
Ale to dopiero pójdziesz po urodzeniu maluszka czy jak by teraz poprosić to też by wystawili?

Po urodzeniu :) teraz raczej nie wystawia, zreszta nie wiem ostatnio bylam po porodzie. A w tym artykule co tu byl wstawiony pisalo ze liczy sie od dnia kiedy sie zapisalo na wizyte, tylko ja sie zapisalam jak jeszcze w ciazy nie bylam :D

Do góry