reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2018

reklama
Ciekawe od czego te kucia
Nie mam pojęcia, ja co prawda nie mam jak brać no spe, brak dostępu w uk...
Ale u mnie zaczęły też słaba objawy ciążowe, piersi mniej bolą, mdlosci mniej męczą, brzuch całkiem płaski znowu.
A usg dopiero w środę. Już dwa razy widziałam serduszko więc modlę się aby wszystko było dobrze....

Też zasypiam szybko i budzę się 5-6 rano :( a potem w południe muszę się jeszcze położyć spać na godzinkę bo nie wytrzymuje do końca dnia.... dobrze że dostałam L4 bo w pracy (Pepco) bym nie dała rady :(
Jak wiecie byłam na pierwszej wizycie 24.04 prywatnie, dziś idę na NFZ do Pani ginekolog żeby dała mi skierowanie na badania... maluszka nie podejrzę bo tak jak kiedyś wspominałam babeczka nie ma USG w gabinecie.... ale może to i dobrze, zobaczyłabym że fasolka zbyt mało urosła i bym się przejmowała albo coś jeszcze innego... po pierwszej wizycie byłam bardzo szczęśliwa i upewniłam się że jest wszystko w jak najlepszym porządku jak na obecny tydzień ciąży i nie chce sobie psuć tego szczęścia :) :) :)
Życzę Wam słonecznego dzionka, pozytywnych wizyt i wyników :)

Nie mam pojęcia, ja co prawda nie mam jak brać no spe, brak dostępu w uk...
Ale u mnie zaczęły też słaba objawy ciążowe, piersi mniej bolą, mdlosci mniej męczą, brzuch całkiem płaski znowu.
A usg dopiero w środę. Już dwa razy widziałam serduszko więc modlę się aby wszystko było dobrze....
Jak bedziesz na usg to zapytaj lekarza.

od poczatku wisiala na cycku co chwilke i przy nim zasypiala
To całkowite normalne zachowanie. Dzieci wiszą na piersi, bo to dla nich bezpieczeństwo. Mój synek zawsze zasypiał przy piersi. To cudowny okres. Ja karmię w dalszym ciągu. Młody ma 20 miesięcy. Odstawiłam nocne i dzienne karmienie. Zostało nam jedno dziennie do spania.

Mój ma 16 miesięcy w wakacje Tatuś będzie miał dłuższy urlop więc będziemy próbować odstawic od cycka. Najgorszy problem to noce. W dzień jeszcze jakos go oszukam:p Ale w nocy jak nie dostanie to jape wydziera tak długo aż dostanie cycola:D I też jest małym okrągłym glodomorem :D

Najgorszy problem to noce
Mi się udało. Już przy wieczornym karmieniu tłumaczyłam, że mleczka w nocy nie będzie. Potem zakleiłam sutki plastrami. W nocy była awantura ale dawałam tylko wodę. 2 pierwsze noce to była masakra. Teraz już zrozumiał, pije wodę i się przytula. Niestety jednak i tak się często budzi.

reklama
Ja nadal chodzę do pracy męża na codzień nie ma w domu więc jakoś mi tak ciężko zarwać noce aby oduczyć. Jak pójdę na l4 I będę lepiej się czuć wtedy wezmę się do działania. Przed urodzeniem drugiego bobasa chciała bym go odstawic.

Do góry