reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2018

Ja szykuje wlasnie na dzisiejsza wizyte wyniki badan i sie troche zasepilam - czy ktoras z Was chorowala na cytomegalie?
Mi wyszlo ze mam przechorowana i to wg mojej ginekolog dosc niedawno, bo IgG wysokie (IgM calkiem ujemne) ale kazala mi powtorzyc badanie za miesiac...
Wiem, ze CMV to nie przelewki, ale tez nie bardzo moge cos w tej kwestii zdzialac sama, bo do tej pory nawet nie wiedzialam, ze cos takiego istnieje, a lekow brak [emoji849] Mam nadzieje ze IgG bedzie spadac i nie bedzie powodow do niepokoju, ale troche mi to w glowie siedzi...

reklama
Domyślam się że to było do kogoś innego :)
To było do mnie, mój post był nad Twoim :)

Tak, mieszkam w UK. Nie studiuję, te czasy dawno za mną ;) Ale przez cały rok szkolny chodziłam na kurs angielskiego i mam przed sobą jeszcze dwa egzaminy końcowe.

Hej Hej dziewczynki! Czy Wy też odczuwacie to okropne zmęczenie? Normalnie momentami ścina mnie nóg A w domu synek I tyle pracy...
Taaak, chociaż tłumaczę sobie, że u mnie to też kwestia radykalnego ograniczenia kawy. Potrafiłam pić po trzy duuuże kubki, a teraz piję jeden. To i tak lepiej, niż w pierwszej ciąży, gdy odstawiłam kawę całkowicie i padałam na pysk w pracy :p No i mój syn kiepsko sypia. On nadrabia drzemką w dzień, a ja nie mam czasu nadrobić.

@HappyElephant mój syn też z tych ciężko śpiących w nocy, ja nadal to KP I znów mnie okropnie zaczyna boleć głowa w pierwszej ciąży aż do 16 tygodnia. Tylko wtedy mogłam poleżeć A teraz nie ma opcji :p

Hej, melduję że właśnie jestem w trakcie umawia i się na wizytę cito do mojego lekarza rodzinnego, może on mnie przebada i zleci jakieś szybsze usg czy coś.... Za bardzo się martwię żeby wysiedziec do środy....

Hej Hej dziewczynki! Czy Wy też odczuwacie to okropne zmęczenie? Normalnie momentami ścina mnie nóg A w domu synek I tyle pracy... Trzeba się wziąść w garść. Na dziś wzielam wolne z pracy bo muszę pozaltwiac parę spraw. Moja pierwsza wizytę u lekarza umówiłam na 16 maja. I wtedy się okaże jaki termin czy sama końcówka grudnia czy też początek stycznia.

Mi po wizycie to chce sie zyc :D ale tak to prawda dawniej godz 23 a czasem nawet 2 w nocy dopiero szlam spac teraz praktycznie codziennie o 22 juz zasypiam :) ale za to budze sie o 6,7. A czujecie sie gorzej przez ten duphaston? maz przeczytal ulotke i az sie wystraszyl hehe :)

No ja właśnie też :/ W dzień udaje nam się już powoli redukować, ale dużo mleka w cycku upłynie, zanim odstawi się w nocy :p

Podziwiam was ze tyle karmicie piersia :) ja chcialam zawsze karmic i pierwsza corke karmilam 10 miesiecy i zaczela mnie gryzc, od poczatku wisiala na cycku co chwilke i przy nim zasypiala do dzis mi molestuje koszulke przy zasypianiu i niestety nie zasypia sama, druga corke karmilam 3 miesiace bo mala to byl glodomor straszny do teraz jest :)

reklama
Podziwiam was ze tyle karmicie piersia :) ja chcialam zawsze karmic i pierwsza corke karmilam 10 miesiecy i zaczela mnie gryzc, od poczatku wisiala na cycku co chwilke i przy nim zasypiala do dzis mi molestuje koszulke przy zasypianiu i niestety nie zasypia sama, druga corke karmilam 3 miesiace bo mala to byl glodomor straszny do teraz jest :)
Aneta te zachowania dzieci które opisujesz przy cycku sa całkowicie normalne i typowe dla kilku miesięcznych dzieci.

Do góry