reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

Ja szykuje wlasnie na dzisiejsza wizyte wyniki badan i sie troche zasepilam - czy ktoras z Was chorowala na cytomegalie?
Mi wyszlo ze mam przechorowana i to wg mojej ginekolog dosc niedawno, bo IgG wysokie (IgM calkiem ujemne) ale kazala mi powtorzyc badanie za miesiac...
Wiem, ze CMV to nie przelewki, ale tez nie bardzo moge cos w tej kwestii zdzialac sama, bo do tej pory nawet nie wiedzialam, ze cos takiego istnieje, a lekow brak [emoji849] Mam nadzieje ze IgG bedzie spadac i nie bedzie powodow do niepokoju, ale troche mi to w glowie siedzi...

reklama
Domyślam się że to było do kogoś innego :)
To było do mnie, mój post był nad Twoim :)

Tak, mieszkam w UK. Nie studiuję, te czasy dawno za mną ;) Ale przez cały rok szkolny chodziłam na kurs angielskiego i mam przed sobą jeszcze dwa egzaminy końcowe.

Hej Hej dziewczynki! Czy Wy też odczuwacie to okropne zmęczenie? Normalnie momentami ścina mnie nóg A w domu synek I tyle pracy...
Taaak, chociaż tłumaczę sobie, że u mnie to też kwestia radykalnego ograniczenia kawy. Potrafiłam pić po trzy duuuże kubki, a teraz piję jeden. To i tak lepiej, niż w pierwszej ciąży, gdy odstawiłam kawę całkowicie i padałam na pysk w pracy :p No i mój syn kiepsko sypia. On nadrabia drzemką w dzień, a ja nie mam czasu nadrobić.

@HappyElephant mój syn też z tych ciężko śpiących w nocy, ja nadal to KP I znów mnie okropnie zaczyna boleć głowa w pierwszej ciąży aż do 16 tygodnia. Tylko wtedy mogłam poleżeć A teraz nie ma opcji :p

Hej, melduję że właśnie jestem w trakcie umawia i się na wizytę cito do mojego lekarza rodzinnego, może on mnie przebada i zleci jakieś szybsze usg czy coś.... Za bardzo się martwię żeby wysiedziec do środy....

Hej Hej dziewczynki! Czy Wy też odczuwacie to okropne zmęczenie? Normalnie momentami ścina mnie nóg A w domu synek I tyle pracy... Trzeba się wziąść w garść. Na dziś wzielam wolne z pracy bo muszę pozaltwiac parę spraw. Moja pierwsza wizytę u lekarza umówiłam na 16 maja. I wtedy się okaże jaki termin czy sama końcówka grudnia czy też początek stycznia.

Mi po wizycie to chce sie zyc :D ale tak to prawda dawniej godz 23 a czasem nawet 2 w nocy dopiero szlam spac teraz praktycznie codziennie o 22 juz zasypiam :) ale za to budze sie o 6,7. A czujecie sie gorzej przez ten duphaston? maz przeczytal ulotke i az sie wystraszyl hehe :)

No ja właśnie też :/ W dzień udaje nam się już powoli redukować, ale dużo mleka w cycku upłynie, zanim odstawi się w nocy :p

Podziwiam was ze tyle karmicie piersia :) ja chcialam zawsze karmic i pierwsza corke karmilam 10 miesiecy i zaczela mnie gryzc, od poczatku wisiala na cycku co chwilke i przy nim zasypiala do dzis mi molestuje koszulke przy zasypianiu i niestety nie zasypia sama, druga corke karmilam 3 miesiace bo mala to byl glodomor straszny do teraz jest :)

reklama
Podziwiam was ze tyle karmicie piersia :) ja chcialam zawsze karmic i pierwsza corke karmilam 10 miesiecy i zaczela mnie gryzc, od poczatku wisiala na cycku co chwilke i przy nim zasypiala do dzis mi molestuje koszulke przy zasypianiu i niestety nie zasypia sama, druga corke karmilam 3 miesiace bo mala to byl glodomor straszny do teraz jest :)
Aneta te zachowania dzieci które opisujesz przy cycku sa całkowicie normalne i typowe dla kilku miesięcznych dzieci.

Do góry