reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2018

reklama
Bylam u drugiego ginekologa przed chwila, w tej placowce co mam pakiet z pracy i chciałam, zeby wystawil skierowanie na bete. Zamiast tego dal skierowanie na pilne usg i powiedzial, ze nie nalezy robic sobie dużych nadziei, bo na tym etapie i przy takiej becie powinien juz byc zarodek. Jakby jeszcze dodac do tego plamienie to juz chyba przeczuwam, jak to sie skonczy.

A wiec idziesz jeszcze raz na usg?

Dziekuje za cieple przyjęcie
Ciężko mi na telefonie ogarnąć forum, nie potrafię Was cytować i trudno odpisać ale cały czas podczytuje.

Bardzo mi przykro z powodu Waszych strat ☹.
Ja przy pierwszych trzech ciazach bylam bardzo "nieświadoma". Niby wiedziałam ze poronienia sie zdarzają ale przez mysl mi nie przeszło ze moze to mnie spotkać. Dwie kreski na tescie oznaczały dla mnie ze za 9 miesięcy będę mama i nie bylo innych opcji. W drugiej ciąży tylko w 5 miesiącu mialam plamienia ale tak poza tym ciaze prawie bezobjawowe, porody szybkie. Śmiałam sie ze moge rodzic codziennie... Dopiero gdy mnie to spotkało zrozumiałam jak to jest i te początku przezywa sie całkiem inaczej.
Mi łatwiej ze względu na to ze mam juz dzieci, wyobrażam sobie jak ciężko musi byc Wam, które czekacie na pierwsze dzieciatko.

Patuska, wizytę planuje na początek maja- zaraz po długim weekendzie. Konkretnej daty nie mam bo pójdę prywatnie jak juz będę znać grafik w pracy. Zależy mi na tym by ten miesiac jakos przerobić cały i dopiero pojsc na L4.
Ja tez wyglądam bardzo młodo. Wszyscy mi dają 18-19 a tu 30 w tym roku tak wiec wyobraź sobie jak na mnie patrzą z trojka a tu czwarte w drodze . Tak w ogóle pamiętam jak urodzilam pierwsza corcie mialam 20lat i problemy z karmieniem a lekarz mnie potraktował jak gowniare ktora krzywdę dziecku robi. Ludzie są okropni ale nie ma sie co nimi przejmować. Nie masz dzieci zle, masz jedno zle, masz troje i więcej zle .

Tak, ale miedzy poniedziałkiem a sroda.

Już sobie nie robie nadziei.
Głowa do góry, jeszcze nie jest nic na 100% przesądzone, ja tam nadal trzymam kciuki za Ciebie!
No to my po. Usg przez powłoki brzuszne.
Malenstwo z 2.8mm w dniu 10.04 ma teraz 7.7mm wszystko prawidłowo, kolejne usg za 2 tyg jak nie uk normalnie :) :)
Wspaniale, serduszko już biło? :)

reklama
Do góry