reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

Niestety, bedziesz potrzebowala nowy glukometr :(
Oby nie !
Dziś test o 13, ale zdecydowanie wyrazniejszy
Z objawów to brzuch boli tak jak wcześniej, parcie na pęcherz i jakieś takie paskudne rozbicie.
Wg aplikacji dziś 6 tydzien zaczynam
W czwartek myślę pójść do lekarza, mam nadzieje ze juz usłyszę serduszko ;)
Kiedy miałaś @?

reklama
Hej, a z ciekawosci jaka beta ci wyszla w tum 6 tyg?

Aplikacja mi pokazuje że to 6 tydz
W tamten czwartek pokazała 95 więc myślę że to mógłbyć 4-5 tydz bo tak wynika z tabeli beta hcg. Test pokazał blada 2 kreskę dlatego zrobiłam z krwi. W tym tygodniu nie robilam bety jeszcze. Więc teraz to nie wiem ile mam ;)

A ty w którym tygodniu jesteś ?

Oooo! Ja dzisiaj myślałam, że mi się cofnie wszystko co jadłam od wczoraj. Przyszedł do mnie facet załatwiać sprawy, siedział godzinę a ja marzyłam żeby wybić okno (u nas się nie otwierają). Tak intensywnie pachniał że myślałam, że zemdleje. Serio robiłam się naprzemiennie biała i sinokoperkowa.

I do końca dnia miałam takie niefajne uczucie w żołądku.
Ja bardzi lubie swoja prace, ale praca w aptece= stycznosc przede wszystkim ze starszymi ludzmi, ktorzy niestety bardzo czesto maja na bakier z higiena, szczegolnie zebow. Nigdy jakos mi to nie przeszkadzalo, kwestia orzyzwyczajenia, ale teraz po prostu nie daje rady i po prostu boje sie, ze pewnego pieknego dnia puszcze pawia na klawiature :( :D
Oby nie !

Kiedy miałaś @?
Oczywiscie zycze Ci zeby cukrzyca Cie ominela :*
W tamten czwartek pokazała 95 więc myślę że to mógłbyć 4-5 tydz bo tak wynika z tabeli beta hcg. Test pokazał blada 2 kreskę dlatego zrobiłam z krwi. W tym tygodniu nie robilam bety jeszcze. Więc teraz to nie wiem ile mam ;)

A ty w którym tygodniu jesteś ?
Ja dzisiaj 5t6d:)

Jednorazowy wynik bety nie jest konkretnym wyznacznikiem. U mnie np beta w 4t5d wynosiła 1410 nmol/L, a widełki norm są mocno rozpięte. Proponuję powtórzyć bete i zobaczyć czy odpowiednio wzrasta poziom - dałoby to lepszy obraz lekarzowi na pierwszej wizycie ;)

Ja bardzi lubie swoja prace, ale praca w aptece= stycznosc przede wszystkim ze starszymi ludzmi, ktorzy niestety bardzo czesto maja na bakier z higiena, szczegolnie zebow. Nigdy jakos mi to nie przeszkadzalo, kwestia orzyzwyczajenia, ale teraz po prostu nie daje rady i po prostu boje sie, ze pewnego pieknego dnia puszcze pawia na klawiature :( :DOczywiscie zycze Ci zeby cukrzyca Cie ominela :* Ja dzisiaj 5t6d:)
Wiem o czym mówisz :mad:. A wyobraź sobie jak do mnie przychodzą pacjenci naprawić protezę i wyciągają nie umyte prosto z buzi i dają do rękę :o masakra. Na protezie cały przegląd śniadania albo obiadu...:mad:. Podstawowych nieraz żeczy trzeba uczyć, że protezę myje się tak jak myło się własne zęby, a oni myślą, że wieczorem wrzucą do szklanki i wystarczy.

reklama
Do góry