reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2018

Niestety, bedziesz potrzebowala nowy glukometr :(
Oby nie !
Dziś test o 13, ale zdecydowanie wyrazniejszy
Z objawów to brzuch boli tak jak wcześniej, parcie na pęcherz i jakieś takie paskudne rozbicie.
Wg aplikacji dziś 6 tydzien zaczynam
W czwartek myślę pójść do lekarza, mam nadzieje ze juz usłyszę serduszko ;)
Kiedy miałaś @?

reklama
Hej, a z ciekawosci jaka beta ci wyszla w tum 6 tyg?

Aplikacja mi pokazuje że to 6 tydz
W tamten czwartek pokazała 95 więc myślę że to mógłbyć 4-5 tydz bo tak wynika z tabeli beta hcg. Test pokazał blada 2 kreskę dlatego zrobiłam z krwi. W tym tygodniu nie robilam bety jeszcze. Więc teraz to nie wiem ile mam ;)

A ty w którym tygodniu jesteś ?

Oooo! Ja dzisiaj myślałam, że mi się cofnie wszystko co jadłam od wczoraj. Przyszedł do mnie facet załatwiać sprawy, siedział godzinę a ja marzyłam żeby wybić okno (u nas się nie otwierają). Tak intensywnie pachniał że myślałam, że zemdleje. Serio robiłam się naprzemiennie biała i sinokoperkowa.

I do końca dnia miałam takie niefajne uczucie w żołądku.
Ja bardzi lubie swoja prace, ale praca w aptece= stycznosc przede wszystkim ze starszymi ludzmi, ktorzy niestety bardzo czesto maja na bakier z higiena, szczegolnie zebow. Nigdy jakos mi to nie przeszkadzalo, kwestia orzyzwyczajenia, ale teraz po prostu nie daje rady i po prostu boje sie, ze pewnego pieknego dnia puszcze pawia na klawiature :( :D
Oby nie !

Kiedy miałaś @?
Oczywiscie zycze Ci zeby cukrzyca Cie ominela :*
W tamten czwartek pokazała 95 więc myślę że to mógłbyć 4-5 tydz bo tak wynika z tabeli beta hcg. Test pokazał blada 2 kreskę dlatego zrobiłam z krwi. W tym tygodniu nie robilam bety jeszcze. Więc teraz to nie wiem ile mam ;)

A ty w którym tygodniu jesteś ?
Ja dzisiaj 5t6d:)

Jednorazowy wynik bety nie jest konkretnym wyznacznikiem. U mnie np beta w 4t5d wynosiła 1410 nmol/L, a widełki norm są mocno rozpięte. Proponuję powtórzyć bete i zobaczyć czy odpowiednio wzrasta poziom - dałoby to lepszy obraz lekarzowi na pierwszej wizycie ;)

Ja bardzi lubie swoja prace, ale praca w aptece= stycznosc przede wszystkim ze starszymi ludzmi, ktorzy niestety bardzo czesto maja na bakier z higiena, szczegolnie zebow. Nigdy jakos mi to nie przeszkadzalo, kwestia orzyzwyczajenia, ale teraz po prostu nie daje rady i po prostu boje sie, ze pewnego pieknego dnia puszcze pawia na klawiature :( :DOczywiscie zycze Ci zeby cukrzyca Cie ominela :* Ja dzisiaj 5t6d:)
Wiem o czym mówisz :mad:. A wyobraź sobie jak do mnie przychodzą pacjenci naprawić protezę i wyciągają nie umyte prosto z buzi i dają do rękę :o masakra. Na protezie cały przegląd śniadania albo obiadu...:mad:. Podstawowych nieraz żeczy trzeba uczyć, że protezę myje się tak jak myło się własne zęby, a oni myślą, że wieczorem wrzucą do szklanki i wystarczy.

reklama
Do góry