reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

My jednak pojechalismy nad jezioro, znowu obok nas rodzinka z maluszkiem, taki slodziak :)
Najlepsza akcja bo od rana co sie w kuchni spotkalismy to malo sie na blacie nie gwalcilismy taka chcica w powietrzu wisiala, no ale dzieci w pokojach...no wiec wracajac z jeziorka, nastawilam dzieci jeszcze na godzinke deskorolki na swiezym powietrzu, tak wiec zebrali sie, wyszli a nagle corka przyjechala od przyjaciolki :angry:
Wiec pytam przez zeby czy nie chce jeszcze na dworek do kolezanek... " nie, bo mam zakwasy przeciez, caly dzien lazilam" i ch*j bombki strzelił:confused2:
M stwierdzil, ze jutro odwiezie mlodego do szkoly i przyjedzie to sie bzykniemy przed praca :tak:
No, a nad jeziorem spojrzal na moj brzuch i marszczy czolo, no to mówię, ze do lekarza ide bo cos nie chalo...w tym momencie slodki dzidzius obok nas zaczal sie drzec w nieboglosy...:tak:

Chyna cos dzisisj wisi w powietrzu, bo my tez od rana chcica na maksa :D czekam aż młoda padnie w końcu haha [emoji14]

Dziewczyny jak u Was z seksem ?? Kurcze zastanawiam się czy on jakoś negatywnie nie wpływa np. na szyjkę ....
U mnie nie ma przeciwskazań :) tak do 12 tc nie miałam ochoty oraktycznie w ogole. Od pozytywnego testu chyba z 3 razy był seks tylko, zero checi z.mojej strony.zs to teraz od dwoch tygodni masakraaa. Mam sny erotyczne i chcice 24/7 haha [emoji14]

reklama
Dziewczyny jak u Was z seksem ?? Kurcze zastanawiam się czy on jakoś negatywnie nie wpływa np. na szyjkę ....
U nas trochę rzadziej niż przed ciąża, ale z 2-3 razy w tygodniu się kochamy. Jak na razie nic złego się nie działo, nie wiem czy też tak macie ale dla mnie seks w ciąży jest jeszcze bardziej przyjemny :D

U nas do 12t4d zero seksu że względu na plamienia.
Po usg genetycznym dostaliśmy zielone światło, więc tak raz w tygodniu kulturalnie się tulamy :)
Dzisiaj mąż miał ochotę ale siły mu brak, a ja odwalac całej roboty nie będę więc musi poczekać aż wyzdrowieje albo chociaż energia mu wróci [emoji14]

Ale im bardziej ciążowa jestem tym on bardziej ma problem z powstrzymaniem rączek, Zwłaszcza że mi w jego ukochane biodra poszło a on jest fanem takich dupiastych więc teraz jest w raju ha ha

Mam pytanie może któraś mi objaśnic te wyniki?
Jest to wynik ryzyka występowania choroby genetycznej na podstawie wyniku usg i wyniku testu pappa. NT czyli przezierność karkowa wynosi 1.4 mm, czyli bardzo dobry. Poniżej są wyniki z krwi czyli beta Hcg i Pappa i statystyczny wynik ryzyka Trisomii 21 (zespół downa) 1:1498 i Trisomii 13/18 (zespół patau/edwardsa) 1:12423. Do tego uwzględniając Twój wiek ryzyko wystąpienia tych chorób jest bardzo niskie.

Naszczescie ta duszny dzień dobiega końca no bo żyć się nie da [emoji848] my dzisiaj byliśmy na spacerku a potem pół dnia na kocyku na podwórku u siostry i tak zlecialo [emoji4]jeszcze 3 dni i mezu będzie z nami [emoji10] a co do przytulanek to jakaz jest na 4 dni to zawsze się coś podziała ale później się posci 3,5 tyg [emoji23]

A mnie zawsze na wieczor zgaga bierze...fuj bleee! No wytrzymac się nie da. Macie jakies sposoby na to cholerstwo?

reklama
Dziewczyny, nie wiem czy to normalne ale moj stracił kompletnie ochotę jak zaszłam w ciążę. Tłumaczy to tym, że boi się, że krzywdę dziecku zrobi. Ja też przez to się zablokowałam i praktycznie od początku ciąży nam te przytulanki nie wychodzą, tylko kończy się to frustracją :(

Do góry