reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2018

Dziewczyny, a czy prosilyscie lekarza o nagranie badania usg na płytę albo pendrive? Gdzies czytalam ze mozna o to prosic na prenatalnych...

reklama
Dziewczyny! Moj detektor juz w drodze! I teraz pytanko. Caly czas zapominam poprosic zeby lekarz pokazal mi gdzie dzidzia:D a to moja pierwsza dzidzia w brzuchu wiec nie wiem:D na prenatalnych dostalam info, ze lozysko zlokalizowane w tylnej scianie wysoko. Tzn ze trudniej mi bedzie znalezc tetno, latwiej, czy bez znaczenia? Bede wdzieczna dziewuszki za jakies wskazowki co do szukania:* @Julianna_Szcz dzieki za filmik:* napisalam priv:)
Gratuluje wizyt!!!
Tak najłatwiej mi będzie wyjaśnić - znajduje dzidzie w Lini prostej w dół 10cm pod pepkiem, u mnie jest to na bliźnięta po cesarce, czyli tuż nad kością lonowa :)

Gratuluję udanych wizyt :) Ja jutro o 11:30 mam badania prenatalne. Zabieram ze sobą chłopaka, żeby w końcu zobaczył naszą fasolkę :) Oboje nie możemy się doczekać, żeby usłyszeć bicie serduszka :) Troszkę się stresuję, ale jestem dobrej myśli :)

Tak najłatwiej mi będzie wyjaśnić - znajduje dzidzie w Lini prostej w dół 10cm pod pepkiem, u mnie jest to na bliźnięta po cesarce, czyli tuż nad kością lonowa :)
Wybaczcie negliz ale chyba już lepiej tego wyjaśnić nie dam rady na odległość :)
Screenshot_20180604-194028.jpg
Screenshot_20180604-194045.jpg

Załączniki

• Screenshot_20180604-194028.jpg
    Screenshot_20180604-194028.jpg
    29,8 KB · Wyświetleń: 416
  • Screenshot_20180604-194045.jpg
    Screenshot_20180604-194045.jpg
    26,4 KB · Wyświetleń: 396
Julianna uwielbiam Twoje instrukcje :D

Ewelina kciuki za prenatalne :)

Marta jak masz na nfz to nie koniecznie chcą dawać , ja dostałam tylko zdj albo aż , i dlatego jadę jeszcze raz do mojego speca on mi w 3D penie nagra :) ale jak płacisz za badanie to dostaniesz

Na drugim zdjęciu niby pomiar 91 ale serduszko ładnie było słychać, więc też z czasem nie będziecie się popierać wynikiem, a bardziej wyszukacie na ucho :)
Screenshot_20180604-194824.jpg
Screenshot_20180604-194934.jpg

Załączniki

• Screenshot_20180604-194824.jpg
    Screenshot_20180604-194824.jpg
    34,8 KB · Wyświetleń: 360
  • Screenshot_20180604-194934.jpg
    Screenshot_20180604-194934.jpg
    44,5 KB · Wyświetleń: 361
Hmmm
Jestem po badaniu, no i nie wiem...
Obraz dziecka w USG prawidłowy ALE ma pępowinę dwu naczyniową...
Niby lekarz uspakaja i mówi że to nic złego, ale ja oczywiście mam już różne scenariusze w głowie...
Tylko nie czytaj za duzo w googlach bo tam to czesto glupoty ze ludzie wystraszeni nie potrzebnie. Skoro lekarz mówi ze nic zlego to sie nie stresuj[emoji8][emoji8]

reklama
Do góry