reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

reklama
Ja jestem z Piernikowa:) biore prenatal teraz juz duo i jeszcze kawas foliowy 5mg z zalecenia lekarza. Jakos jestem coraz spokojniejsza im blizej pt. Nie wiem jak to dziala:)@Julianna_Szcz alez czekam na wieści jutro od Ciebie: )ciekawe jaki juz Twoj maluch duzy:) cos jeszcze mialam napisac ale dzis na wariackich papierach i paaaaaadam:)
Uwierz mi kochana ja się też nie mogę doczekać :) z mężem od poniedziałku przeżywamy że mógłby być już czwartek hehe :) teściowa zaprowadzi młodego do szkoły żebyśmy mieli czas się przygotować :) :) jestem przerażona I podekscytowana zarazem :)

Dziewczyny, moj M. wlasnie siedzi w pracy i napisal mi, ze zamowil ten detektor!!!! W piątek powinien być. Z jednej strony się mega ciesze, a z drugiej boje, że nie znajde. Choć w piątek będzie już 11+0 czyli 12 tc, wiec mysle ze jakiejs wielkiej trudnosci nie bedzie:)

Będzie dobrze @Dagaa11, dasz radę, tylko musisz być cierpliwa, ja na 6 prób 5 razy znalazłam po szukaniu. Raz nie. Najwyraźniej dzidzia się inaczej ułożyła I się nie dało i tyle :) jak coś to mogę spróbować pomoc, doradzić, cokolwiek :)

Będzie dobrze @Dagaa11, dasz radę, tylko musisz być cierpliwa, ja na 6 prób 5 razy znalazłam po szukaniu. Raz nie. Najwyraźniej dzidzia się inaczej ułożyła I się nie dało i tyle :) jak coś to mogę spróbować pomoc, doradzić, cokolwiek :)
Ja nawet nie tyle boje sie, ze nie znajde, tykko gdzies w glowie pojawiaja sie mysli- a co jesli serduszko sie zatrzymalo? :( Czy wy tez tak swirujecie dziewczyny po stratach? To straszne... Musialabym codziennie latac na usg, zeby spokojnie znosić tą ciąze...

Ja nawet nie tyle boje sie, ze nie znajde, tykko gdzies w glowie pojawiaja sie mysli- a co jesli serduszko sie zatrzymalo? :( Czy wy tez tak swirujecie dziewczyny po stratach? To straszne... Musialabym codziennie latac na usg, zeby spokojnie znosić tą ciąze...
A myślisz że czemu mi mąż ten detektor kupił.... Ja się nie zgodziła nawet garderoby zmienić bo dalej nie mogłam uwierzyć....

Dziewczyny ja gotowa na testowanie xD byle te plamienia minely i dzialamy z mężem i obym jak najmniej tych testow zuzyla ;p

Zobacz załącznik 859726
Trzymam bardzo, bardzo mocno kciuki ✊✊✊ I wierze, że uda się prędzej niż myślisz!:) I tego ci bardzo życzę!
Fajnie ze nie musicie czekac na kolejne starania, zazdroszczę! Na pewno pojdzie Wam raz dwa :*
A dlaczego musicie dłużej czekać? Lekarz kazał po zabiegu tak?
Błagam potrzasnijcie mną!

Wszędzie słyszę o chorych dzieciach, wszędzie widzę chore dzieci.... Siada mi na łeb!!
Spokojnie kochana, wyrzuć te złe myśli! Wszystko będzie dobrze :). Nerwami nic nie pomożesz a możesz zaszkodzić....
Tak, tez to zauwazylam na lewym sutku. Ale bez jakiegos szalu. Przewaznie wieczorem jak sciagam stanik to widze jakas mala skore.
Ale tak mi cycki juz urosly, ze wylatuja ze stanikow. Jestem wkurwi**na o to serio, bo mam wielkie z natury, a za chwile bedzie masakra.....
Tez mam dość duży biust, ale narazie cycki są na miejscu w staniku ;). Z synem mi trochę biust urósł i tak zostało. Lepiej żeby więcej nie urósł, bo ostatnio hurtem 4 staniki kupiłam :p. W ogole to ja mam świra bieliźnianego, buty mnie nie kręcą :p
Ale właśnie mi lekarz kazał brać to i to bo sama na własną rękę bym nie brała no wiem że już jest kwas
emoji4.png
W ciąży bliźniaczej masz większe zapotrzebowanie. Więc dobrze, że bierzesz :)
Mi zapisała 5 mg ze względu na wiek i tez biorę Pregne plus co drugi dzień
A tak tak też słyszałam i coś w tym może być bo ponoć w 11-12tc dziecko o rasta meszkiem hihihi :)
To moje będzie łyse, bo ja nie wiem co to zgaga :p
Dziewczyny, moj M. wlasnie siedzi w pracy i napisal mi, ze zamowil ten detektor!!!! W piątek powinien być. Z jednej strony się mega ciesze, a z drugiej boje, że nie znajde. Choć w piątek będzie już 11+0 czyli 12 tc, wiec mysle ze jakiejs wielkiej trudnosci nie bedzie:)
Fajnie! Tylko nie panikuj proszę w razie czego. Moja teściowa znalazła po 5 minutach a ja mimo ze już wiedziałam gdzie szukać szukałam wczoraj 1,5 godziny :D Tak się uparłam :p. Wiec nie panikuj proszę ty nasza panikaro :p. Ja się wycwaniłam i sobie markerem krzyżyk na brzuchu zaznaczyłam ;)
Jutro przyjeżdża na ponad tydzień moja mamuśka i tez będziemy szukać serduszka :)

Tak bardzo pragnę tego dziecka.. że aż dzisiaj kupiłam body..
Super! A jak z wizytą? Czy czekasz do 11 tego?

reklama
Dzień dobry dziewczynki
Ja właśnie leżakuje jeszcze w łóżku, zaraz trzeba wstać i dziecko budzić do przedszkola a tak mi się nie chce, najchętniej bym dziś w domu została.
Pracy mam już dość.
Wczoraj kwiatki posadziłam na balkonie więc mam teraz pięknie kolorowo, a mój M wczoraj cały wieczór walczył z syropem z kwiatów czarnego bzu. Rolety w oknach zasłonięte i teraz czekamy dwa dni. Oby wyszło tym razem.

Ja w poprzedniej ciąży to miałam piekielna zgagę, w torebce miałam ciągle alugastrin. Młoda urodziła się z taką czupryna że każdy w szoku był jak ja widział [emoji4]
Teraz narazie zgagę miałam kilka razy ale to dopiero początek więc jeszcze pewnie będzie.

Dobra, 6 dochodzi czas wstawać.
Miłego dnia, i kciuki jeśli ktoś dziś wizytuje.

Do góry