reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

Hej dziewczyny. Trzymam za każdej wyniki mocno kciuki. ✊✊✊
Ja wstałam taka zdenerwowana, ze lecę też na betę. Miałam takie koszmary, że obudziłam się z rykiem :(. Muszę sprawdzić, bo mi to spokoju nie da. Trzymajcie proszę kciuki! Cała się trzęsę...

reklama
Hej dziewczyny. Trzymam za każdej wyniki mocno kciuki. [emoji110][emoji110][emoji110]
Ja wstałam taka zdenerwowana, ze lecę też na betę. Miałam takie koszmary, że obudziłam się z rykiem :(. Muszę sprawdzić, bo mi to spokoju nie da. Trzymajcie proszę kciuki! Cała się trzęsę...
Trzymamy kciuki, daj znac jak beda wynini. Musi być dobrze :*

Boli mnie głowa od wczoraj.
Teraz Wam powiem co u lekarza. A więc ciąża jest młodsza niż wg okresu. Lekarz ocenił na 5tydzien i termin wyznaczył na 15grudnia. Widziałam kropeczka [emoji4]jednak troszkę mnie lekarz zraził, bo nie odpowiedział na moje pytania odnosnie boli kregoslupa...cos tam pomruczal....na badania dostane na nastepnej wizycie. Kazal brac tylko kwas foliowy nic wiecej. Jak pokazałam Mu bete to powiedział, że to niepotrzebne i niechetnie spojrzal....wogole az glupio mi juz o co kolwiek pytac.....niewiem co robic....czy zmienic lekarza, ale ciezko bedzie teraz sie do kogos dostac za dwa tygodnie.....czy poczekac do nastepnej wizyty...czy pojsc gdzies prywatnie..
Nie przejmuj się. Lekarze często bagatelizują wczesną ciążę. Daj mu jeszcze jedna szansę i jak kolejnym razem będzie takim bucem to pomyśl o zmianie.

Mój lekarz np był odrobinę nieprzyjemny a najbardziej niefajny był jak zapytałam czy mam na coś uważać. Potraktował mnie conajmniej jakbym roztkliwiała się nad sobą. Powiedział kategorycznie, że mam żyć jak do tej pory bo pęcherzyk jest malutki i tak bardzo chroniony że żadna czynnością nie jestem w stanie sobie zaszkodzić. Powiedział, że na takim etapie co ma być to będzie choćbym niewiadomo jak się spinała aby było inaczej. Powiedział, że ćwiczenia fizyczne, sprawy łóżkowe, praca może pozostać bez zmian.

Cóż. Poczułam się kiepsko ponieważ pytałam wtedy o crossfit czyli ćwiczenia naprawdę siłowe ale zasięgnęliśmy drugiej opinii i usłyszałam podobnie. Tylko tyle że mam sobie odpuścić bicie rekordów i podnoszenie ciężkich ciężarów ponieważ mogę być osłabiona.

Koniec końców nie chodzę wcale bo mi się totalnie nie chce.
Pojde ale najbezpieczniej w II trym..
Jak byłam w pierwszej ciąży (tylko że to było dawno temu:) więc może nieaktualne) to miałam lekarkę która mi powiedziała że jak zajdę w ciążę to mam miesiąc na doleczenie wszystkiego łącznie z zębami. Powiedziała że później to będzie ryzyko. Może zapytaj swojego lekarza jak on to widzi?
Przyrost bety w jej pierwszych tyg jest ważny ...
Może nie dla każdego lekarza niestety.
Nie od razu widać zarodek a często można wykluczyć ciążę biochemiczne puste jajo czy nawet cp w niektórych wypadkach .
To takie info [emoji4]
Mój lekarz powiedział, że on to określi sam podczas wizyty.
Chyba co lekarz to opinia. [emoji6]
Dokładnie, moja kierowniczka tak samo. Wszyscy się cieszą, chyba bardziej nawet niż ja bo do mnie nadal nie dochodzi że zostanę mamą :D Sama mi zaproponowała żebym wzięła L4 od maja i się nie przejmowała. Dodała jeszcze, że miejsce zawsze będzie na mnie czekało w pracy :)
Bardzo fajnie się Wasze kierowniczki zachowały. Serio. Naprawdę trafiłyście na fajne miejsca. Możecie teraz odpoczywać i nie martwić się niczym [emoji4] .

Dziewczyny, robiła któraś z Was badania na (p-ciała) różyczkę? Robi się w ciąży IgG czy IgM? Bo zgubiłąm gdzieś kartkę z zapisanym badaniami od mojej gin i nie wiem czy dobrze w labo powiedziałam....

Ja w pierwszej ciąży pracowałam chyba do 7 mca tylko pd połowy po 4 h bo kobieta w ciąży nie może dłużej niż 4 h przed kompem. W tej tez zamierzam być dluzej.

Zęba robiłabym od razu bo jak zrobi się z tego stan zapalny to będzie lipa

Któraś miała lekarza wczoraj o 20.00

Dalej nie umiem oznaczać nickow [emoji32]

Hejka dziewczyny! Byłam dziś na Becie i oto wynik dołączony w zdjęciu poniżej. Powiedzcie Kochane, który to tydzień bo się gubię, widzę że mieszczę się w 4, 5 i 6 :D a okres miałam 5 marca więc tym sposobem wychodzi 5 tyg. 1d.

Miałam pytać o kłucia w podbrzuszu ale widzę że również je macie... Czyli nie ma o co się niepokoić jeżeli kłuło z przerwami prawie pół dnia?

Ściskam Was wszystkie mocno i życzę dobrej nocki
Z tym zakresem to ciezko.. Bete bardziej robi sie zeby przyrost sprawdzic ;-)
Tak czy siak gratuluje :-)

Dokładnie, moja kierowniczka tak samo. Wszyscy się cieszą, chyba bardziej nawet niż ja bo do mnie nadal nie dochodzi że zostanę mamą :D Sama mi zaproponowała żebym wzięła L4 od maja i się nie przejmowała. Dodała jeszcze, że miejsce zawsze będzie na mnie czekało w pracy :)
Super! Pozazdroscic pracodawcy :-)

reklama
Do góry