reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2018

reklama
Hmmm, ja po pierwszej cc tez smigalam ale po drugiej bylo gorzej... no coz macica z kazdym porodem bolesniej sie obkurcza i tyle w temacie;-)

Pierwszy syn spi z Nami do dzis, drugi od poczatku w swoim pokoju, turlalam
Sie do niego co dwie godziny i dalam rade, dzis nadal spi u siebie w lozeczku w swoim pomoiku.

Ci do prenatalnych, hmmmm do nich nie trzeba miec wskazan, choroby w rodzinie i inne wymieniane, bo kazda z Nas moze to spotkac.... i nie wchodze tu w kwestie usunelabym czy tez nie, ale wierzcie mi ze czkowiek zmienia zdanie w zaleznosci od miejsca i sytuacji w ktorej sie znajduje, nie zycze nikomu podejmowania takich decyzji, nikomu! Widzialam wiele, slyszalam historie ktore zostaly mi w sercu, sama musialam z mezem podejmowac decyzje, a kiedy widzi sie swoje dziecko pod milionem kablow i rurek wielkosci kobiecej dloni, swiat wyglada zupelnie inaczej....

Jednak medycyna jest na tyle piekna w Naszym.kraju, ze dziecia w bardzo wielu sytuacjach juz w lonie mamy moga pomoc. I tu poklony!!

Ostatnia edycja:
U mnie kapalo z piersi juz od polowy ciazy -.- a jak przyszlo co do czego to karmili córkę mm strzykawką na ktorej byla taka cieniutka rurka od kroplowki i ciumkala jednoczesnie sutek i tą rurke zeby nie zaburzac odruchu ssania.
Tyle ze ja kp tylko z 1,5 moze 2 mce? Nie pamietam. Moze powinnam walczyc ale nie moglam patrzec jak sie robi sina z placzu, z bólu bo po pierwsze powietrza bardzo duzo lapala a po drugie skaze białkową miała.
Czasami nie ma sensu na siłe. Ty nerwowa, dziecko nerwowe i głodne. Teraz mleka są na prawde dobrej jakości. Teściowa namawia na karmienie piersią, ale się nie upiera jak widzi, ze nie daje kobieta rady lub dzidzia głodna chwile po karmieniu. Przez te 2 miesiące i tak córka najadła to co najważniejsze :).

Hej. Dziewczyny czy ktoraś z was dostała juz od gina L4, jesli tak to ze wzgledow zdrowotnych czy same poprosilyscie?

Może już było to pytanie ale nie chce mi się tyl3 stron przeszukiwać [emoji6] czy można już brzuszek smarować kreamamj na rozstępy ? Bardziej mi chodzi o ten Bio Oil ? Bo pamiętam jak siostra mi mówiła że dopiero od 20 tyg bo wcześniej żeby nie masować brzucha bo to może skurcze wywołać , ale to chyba jakieś przesady [emoji848]

Karols tak niemasowac ;-) tez mi to lekarz mowil ;-)
Gratuluje blizniat :-) czy to jedno dwu kosmowkowe? Kazde z nich ma swoj domek czy wspolny?

Od 14 tyg jest II trymestr. :)
Podziekowała i nastepne pytanie 13+ liczycie jako 14? Czy 14+...

Ja mam dzisiaj 12+3, za bardzo się nie znam, ale mi aplikacja pokazuje, że drugi trymestr zaczyna się od 15 tygodnia czyli od 14+1. Ale już teraz się zaczął 4 miesiąc ciąży :)
Na kiedy wyznaczyli Ci poród? Ja mam na 1 grudnia, jak Tobie wychodzi z usg?
No wlasnie ja raz slysze tak a raz tak.. ☺
Z Usg mam na 30 listopada a z OM na 1 grudnia ☺
Dzisiaj robilam nipta test
Pani mi tak wbiła ze niech Ja! :realmad::realmad::realmad:

Hej. Dziewczyny czy ktoraś z was dostała juz od gina L4, jesli tak to ze wzgledow zdrowotnych czy same poprosilyscie?
Ja dostałam na pierwszej wizycie bo miałam infekcje gardła i przedłuża mi bez problemu.
Może już było to pytanie ale nie chce mi się tyl3 stron przeszukiwać [emoji6] czy można już brzuszek smarować kreamamj na rozstępy ? Bardziej mi chodzi o ten Bio Oil ? Bo pamiętam jak siostra mi mówiła że dopiero od 20 tyg bo wcześniej żeby nie masować brzucha bo to może skurcze wywołać , ale to chyba jakieś przesady [emoji848]
No nie powinno się za bardzo masować, bo to prawda. Tak samo gorących kąpieli nie można. Ale jak będziesz smarować co któryś dzień to myśle ze nie zaszkodzi.

Ja dostałam na pierwszej wizycie bo miałam infekcje gardła i przedłuża mi bez problemu.

No nie powinno się za bardzo masować, bo to prawda. Tak samo gorących kąpieli nie można. Ale jak będziesz smarować co któryś dzień to myśle ze nie zaszkodzi.
Aha więc jednak prawda , dziękuję ci bardzo za odpowiedź , bo muszę zacząć już smarować bo dość że mam już pełno rozstępów po synku to jeszcze teraz może być gorzej , ale nadzieja jest że skóra jest już rozciągnięta a tyl3 że nowe się nie pojawia [emoji3][emoji3][emoji3]

reklama
Podziekowała i nastepne pytanie 13+ liczycie jako 14? Czy 14+...

No wlasnie ja raz slysze tak a raz tak.. ☺
Z Usg mam na 30 listopada a z OM na 1 grudnia ☺
Dzisiaj robilam nipta test
Pani mi tak wbiła ze niech Ja! :realmad::realmad::realmad:
Na suwaczku masz skończone tygodnie i dni. Ja jutro zacznę 12 tydzień a skończę 11 ty :)

Do góry