reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

Ktos pisal o zaparciach, z naturalnych rzeczy mozna kupic blonnik w sklepie zielarskim i dodawac np do platkow lub jogurtu tylko trzeba duzo pic ale dziala :) suszone sliwki tez sa super chociaz ja np ich nie lubie, dobra jest tez herbata rumiankowa przynajmniej u mnie, zawsze mialam problem z zaparciami i dodatkowo mam hemoroidy po dwoch ciazach a odkad jestem w tej ciazy to jest super nie wiem dlaczego pewnie mi sie jelita wyprostowaly :D

reklama
@Martynka_K dziś jak robiłaś badania pobrali Tobie również glukozę na czczo. To jest pierwsze badanie, które może wskazać problemy z nietolerancją glukozy. Sama mam problem z glukozą jeszcze długo przed zajściem w ciążę, dlatego muszę wyjątkowo uważać.

A ja was (może) zaskocze :)
Mi tutaj w UK badanie na cukrzycę ciążowa planują zrobić dopiero w 16tc :o

I to po informacji, że w pierwszej ciąży owa cukrzyca była I to taka konkretna.

No cóż....

Wrocilam od lekarza . ciaza rozwija sie prawidlowa ,wyniki dobre ale mam isc do endykrynologa ,zeby obnizyc tsh . slyszalam bicie serca ale cos zobaczyl w macicy moze robi sie miesniak ale jeszcze nic nie wiadomo. Wlasnie powiedzielismy dla syna plakal z 30 min zrozpaczy. Teraz jest juz lepiej czuje ze wszyscy tak zareaguja.i jak tu sie cieszyc ciąża

Polecam taka poduszke rogal spi sie baardzo dobrze na niej :) mam po poprzedniej ciazy i nawet czasem maz mi ja kradl :D jak sie dzidzius urodzi to sluzy tez do karmienia i dzidzi na niej moze lezec :)

Załączniki

• 673385661_6_644x461_poduszka-rogal-dla-kobiet-w-ciazy-do-spania-i-karmienia-dziecka-_rev002.jpg
    673385661_6_644x461_poduszka-rogal-dla-kobiet-w-ciazy-do-spania-i-karmienia-dziecka-_rev002.jpg
    15,2 KB · Wyświetleń: 45
Nikt nie napisal ze trzeba gadac tylko o ciazy to po puerwsze ale ostatnio miejsca na to brak .
Teraz już wgl tyle gadki ze ktoś kto chce pogadać o ciąży to źle . Napisałam ze sa ważniejsze tematy jak zwierzęta przez dwa dni ale ok ... no ale sa tu glownie te co sa już mamami i maja ciekawsze tematy i ciaza na lajcie bo wiedzą jak przebiega i co do czego wszystko w temacie nie jest im obce ... nawet głupie mdłości itd .
Szkoda ze nie potraficie sie tym dzielić tylko tym gdzie śpi pies np.
Bo dziewczyny , w pierwszej ciąży też oprócz gadania o codziennych sprawach co jest normalbe raczej czy chociazby wczasach czy tego typu chciałyby czegoś więcej a po tych wypowiedziach to lepiej nie pytać o nic ale Was to nie obchodzi bo co tam pisać o sprawach ciążowych przecież to nic ciekawego i interesującego

Dlatego żegnam się bo szkoda cokolwiek komentować bo wszystko przywracacie do góry nogami łącznie z wypowiedziami
emoji4.png

Ja nie lubię takich wymian zdań a tu strach cokolwiek pisać

Szczęśliwej ciąży i rozwiązania życzę wszystkim
emoji4.png
Ne fochaj się i wracaj tu do nas szybko! Ja z tobą pogadam o dzieciowych tematach tylko nie wiem co chcesz wiedzieć? Jeśli masz jakieś pytania pisz... jeśli coś mądrego mogę napisać to napisze. Każdej jak tylko mogę odpisuje. Pisałaś wcześniej o omdleniach? Nie widziałam :(. Od godziny nadrabiam te kłótnie.
Co się stało ze zemdlałaś? Na długo? Mi słabo dzisiaj po pobraniu krwi się zrobiło, ale bez omdlenia się obyło.

Dziewczyny poprostu czasem ugryźmy się w język i pomyślmy o innych. Ja z tych niekonfliktowych jestem i życie mnie nauczyło, że czasami lepiej milczeć niż powiedzieć za dużo.
Co ja zrobilam... Zjadlam talerz zupy ogorkowej i zagryzlam sliwkami. Od pol godz nie opuszczam ubikacji. Masakraaaa.
To wyobraź sobie jak w maku loda jadłam z frytkami jak ludzie się patrzyli :p

@Julianna_Szcz a jak Twoje wyniki na czczo?
Jakie wyniki na czczo :) :)?
Tutaj nikt niczego takiego mi nie robił, ot jednego dnia miałam spotkanie z położna, o 10.00
Zapytałam dzień częściej czy mogę zjeść śniadanie bo wiem że będzie krew pobierana, a one na to, że oczywiście, czemu miałabym nie jeść.

Krew pobrała, ze 4 ampułki, aż mnie żyła rozbolala :p

A jak wcześniej jej mówiłam o cukrzycy to powiedziała, że będę miała kolejne badania w 16tc i wtedy zrobią badania pod kątem cukrzycy.

Ta daaaam :D

reklama
Wrocilam od lekarza . ciaza rozwija sie prawidlowa ,wyniki dobre ale mam isc do endykrynologa ,zeby obnizyc tsh . slyszalam bicie serca ale cos zobaczyl w macicy moze robi sie miesniak ale jeszcze nic nie wiadomo. Wlasnie powiedzielismy dla syna plakal z 30 min zrozpaczy. Teraz jest juz lepiej czuje ze wszyscy tak zareaguja.i jak tu sie cieszyc ciąża
Oj tam, mój młody niby szczesliwy miał być na rodzeństwo, bo jojczyl od 2 lat, ale jak się o ciąży dowiedzial to miał baaardzo analne podejście xD
Moi rodzice powiedzieli ze nie pogratuluja dopoki nie skończę 12tc, moje wcześniejsze straty też ich nauczyły żeby sie nie cieszyć za mocno no i te przygody teraz z plamieniem ...
Teściowa też powiedziała że się wczuje jak będzie już kraken na świecie.
Także w sumie tylko ja i mąż mamy radoche :)

Do góry