reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

reklama
Gratuluję, oby tak dalej!

Ja za 20 minut mam taksówkę, za 1h I 5 min usg. Mdli mnie, poce się I jestem z lekka roztrzesiona. Mam nadzieję, że to tylko z nerwów, ale już dwa razy byłam w ubikacji, rozwolnienie mam. No i mdli, mdli aż do wymiotów..... Ech.

No nic, bez odbioru do jakieś 15.40-16.00 zapewne
Trzymam kciuki z calych sił. ...

To każdy lekarz ma chyba inne normy albo ja nie wiem :) bo koleżanka ma dzidziusia w 6t 5d ma 0,33cm hihi
Ja nie wiem jak oni to liczą :D w kazdym razie obrze ze jest dobrze .
Ja patrzyłam sobie na Baby Boom kalendarz ciąży i tam fajnie opisane jest jak dzidzia rośnie

Gratuluję, oby tak dalej!

Ja za 20 minut mam taksówkę, za 1h I 5 min usg. Mdli mnie, poce się I jestem z lekka roztrzesiona. Mam nadzieję, że to tylko z nerwów, ale już dwa razy byłam w ubikacji, rozwolnienie mam. No i mdli, mdli aż do wymiotów..... Ech.

No nic, bez odbioru do jakieś 15.40-16.00 zapewne
Trzymam kciuki, myslami jestesmy z Tobą!

To każdy lekarz ma chyba inne normy albo ja nie wiem :) bo koleżanka ma dzidziusia w 6t 5d ma 0,33cm hihi
Ja nie wiem jak oni to liczą :D w kazdym razie obrze ze jest dobrze .
Ja patrzyłam sobie na Baby Boom kalendarz ciąży i tam fajnie opisane jest jak dzidzia rośnie
0,33 cm to 33mm idealnie na 6t5d Moje 11mm to 1,1 cm idealnie na 7t1d. Ciaza to nie matematyka a na rosniecie dzidzi nie ma wzoru. Wazne ze jest ok ;)

reklama
Kochana 0,33 cm to 3,3 mm moja dzidzi miała w 6t+0d 0,35cm czyli 3,5 mm :) w 7t+0d 0,60 cm czyli 6 mm :)i to tez dobry wynik na koniec 6tyg :)
U Ciebie fakt 11mm to 1,1 cm :D ale widzisz jakie są rozbieżności heh ja dlatego nie ogarniam ale znalazłam ten przelicznik , że u każdego dzidzi rośnie inaczej i są miary od do :D także jak widzę te róznice to najlepiej jedna do drugiej się nie porównywać , bo można zwariować :D przynajmniej ja mam shiz na cyferki
Link do: Masa płodu i jego wielkość w poszczególnych tygodniach ciąży - tabela

Do góry