reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2018

reklama
21 maja masz wizyte tak? A juz bylad u lekarza? Przepraszam jesli pisalas, ale jest tu tyle postow, ze niektore mi umykają :)
Mam teraz wizytę w piątek na NFZ ale pierwszy raz u tego lekarza więc nie wiem czy będzie robił jakieś usg czy tylko mnie obada i tyle.
A 21 maja mam u takiego gdzie ma pełny sprzęt więc liczę że więcej się dowiem.

A wiecie może kiedy zakładają kartę ciąży? Chyba już powinni zakładać, coś kojarzę że po potwierdzonej becie założyli mi kartę q poprzedniej ciąży.

Dziewczyny! Co dzis na obiad? U mnie kasza gryczana z warzywami na parze, piers z indyka, sos pomidorowy i parmezan. Po poludniu wyciane sobie sok z warzyw i owocow. Wieczorem ma zajecia zumby ale nie moge ich teraz prowadzic wiec robie dziewczynom trening funkcjonalny i tylko motywuje one cwicza.

Dziewczyny! Co dzis na obiad? U mnie kasza gryczana z warzywami na parze, piers z indyka, sos pomidorowy i parmezan. Po poludniu wyciane sobie sok z warzyw i owocow. Wieczorem ma zajecia zumby ale nie moge ich teraz prowadzic wiec robie dziewczynom trening funkcjonalny i tylko motywuje one cwicza.
Ja na leniwca - spaghetti bolognese dla chłopaków a ja zjem spagetti Napoli bo ledwo ruszam mięso póki co....

Mam teraz wizytę w piątek na NFZ ale pierwszy raz u tego lekarza więc nie wiem czy będzie robił jakieś usg czy tylko mnie obada i tyle.
A 21 maja mam u takiego gdzie ma pełny sprzęt więc liczę że więcej się dowiem.

A wiecie może kiedy zakładają kartę ciąży? Chyba już powinni zakładać, coś kojarzę że po potwierdzonej becie założyli mi kartę q poprzedniej ciąży.
Mi założył na pierwszej wizycie, bo jak poszłam to było już serduszko. Ale to chyna zależy od lekarza. Wiem, że jedno zakładają dopiero ok 10tc, a inni wlasnie jak jest serduszko :)
Kobietki robicie badania prenatalne? Jesli tak to jakie??? Bo wlasnie sie zastanawiamy
Ja bede robic, napewno to pofstawowe usg prenatalne, a jesli cos byloby nie tak to wtedy zobaczymy co dalej.
U mnie spaghetti, dla mnie w wersji bez mięsa, bo odrzuca mnie od wszelkiego rodzaju mięsa :/

U mnie dzis na slodko :) byly racuchy z jablkami. Mmm zjadlabym spagetti :)

reklama
Boże przestańcie aż mi ślina po plecach już cieknie.
Ja nie wiem co na obiad, muszę być na diecie bo spora moją waga, ale chyba gotowane udo indyka i jakieś warzywka do tego.

Do góry