reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2018

Dziewczyny, właśnie poszłam siusiu i zauważyłam lekkie, brązowe upławy. Nie było ich dużo. Dzisiaj jest 5t4d.

Obserwuj, oby tylko krew sie nie pojawila.

Hej dziewczyny, znowu musze Was nadrobic tyle naprodukowalyscie :-)

Ja jutro na 13:20 mam wizyte no i wiadomo stresuje sie bardzo. Trzymajcie proszę kciuki za nas.

Trzymam kciuki :) daj znac po wizycie. Oj nastepny tydzien bedzie u mnie bardzo stresujacy...

reklama
Dziewczyny strasznie rozbolało mnie gardło. :( Masakra, nie pamietam kiedy mnie tak gardło bolało :(. Jakieś rady oprócz wody utlenionej i ze solą? Tamtum verde mogę? Gdzieś wyczytałam ze tak, a na ulotce zakaz.
Ja w poprzedniej ciazy na samym wlasnie poczatku mialam bol gardla, kaszel, katar wiec ratowalam sie właśnie tantum verde, duza iloscia wody z cytryna, syrop z cebuli i miodu, mleko z czosnkiem itp. Troche to trwalo ale pomogło. Zdrowka zycze, trzymaj sie!

Dziewczyny, właśnie poszłam siusiu i zauważyłam lekkie, brązowe upławy. Nie było ich dużo. Dzisiaj jest 5t4d.
Hej, ja tak miałam 2 tygodnie. Przeszło po 4 dniach brania duphastonu.
Były nawet takie niteczki ciemne w uplawach, jakby tkanka, I nikt się nie przejął, ani położna ani lekarz ani doktorka w szpitalu. Póki nie ma żywej krwi ponoć najlepiej przystosowac z wysiłkiem I obserwować. Ale nie popadać w panikę.

Hej, ja tak miałam 2 tygodnie. Przeszło po 4 dniach brania duphastonu.
Były nawet takie niteczki ciemne w uplawach, jakby tkanka, I nikt się nie przejął, ani położna ani lekarz ani doktorka w szpitalu. Póki nie ma żywej krwi ponoć najlepiej przystosowac z wysiłkiem I obserwować. Ale nie popadać w panikę.

To moją pierwszą ciążą i nie wiem co może się zdąży a co nie. Dzisiaj w pracy było trochę wysiłku (pracą fizyczna) i stres bo regionalna była na wizycie.

To moją pierwszą ciążą i nie wiem co może się zdąży a co nie. Dzisiaj w pracy było trochę wysiłku (pracą fizyczna) i stres bo regionalna była na wizycie.
Mogło mieć wpływ. Obserwuj, jakby kolor uplawow się zmienił, doszlaby krew, ból brzucha, skurcze to koniecznie na ostry dyżur albo do ginekologa w trybie natychmiastowym. Ale jeśli to tylko zmiana wyglądu to nie dzieje się tragedia.

Pisz kochana.... będziesz naszą matką chrzestną :D
Dziekuje za radę.
Mam nadzieje, że z fasolką wszystko ok i ze w ogóle tam jest i ze nie od tego mam stan zapalny:( i stan podgorączkowy.... denerwuje się coraz bardziej im bliżej wizyty....
A kiedy wizyta? Bo ja zakrecona.. wszystko bedzie dobrze ;-)

reklama
Do góry