reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2018

reklama
Dziewczyny strasznie rozbolało mnie gardło. :( Masakra, nie pamietam kiedy mnie tak gardło bolało :(. Jakieś rady oprócz wody utlenionej i ze solą? Tamtum verde mogę? Gdzieś wyczytałam ze tak, a na ulotce zakaz.

Argentin-T jest dozwolony w ciazy nawet na ulotce pisze. A tak z domowych sposobow to siemie lniane z goracym mlekiem i miodem u mnie ulga natychmiastowa :)

Tandum verde zdaje się, że tylko w tabletkach, a nie w sprayu. Jednak skonsultowała bym to najpierw z lekarzem.
Płukanka z solą jest pomocna na pierwszy rzut, ale jak się ból gardła rozkręci i będzie gorzej to można nawet antybiotyk włączyć. Lekarz może też wydać receptę na specjalną mieszankę na gardło, bezpieczną dla kobiet w ciąży, którą zrobią farmaceuci w aptece.
Psikam trochę tamtum verde i zrobiłam sobie napar z rumianku i szałwii. Wody z solą albo wody utlenionej do ust nie wezmę bo zwymiotuje :p. Jutro lekarz to zapytam co mogę, myśle ze jak pare razy sikne tym tamtum to nie zaszkodzę. Dzięki za odpowiedź.

Psikam trochę tamtum verde i zrobiłam sobie napar z rumianku i szałwii. Wody z solą albo wody utlenionej do ust nie wezmę bo zwymiotuje :p. Jutro lekarz to zapytam co mogę, myśle ze jak pare razy sikne tym tamtum to nie zaszkodzę. Dzięki za odpowiedź.

Ja czytalam ze szalwii nie wolno pic w ciazy :)

reklama
Do góry