reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

U Nas prywatnie to średnio 200zł.... wybaczcie ale nie stać mnie na takie wydatki... do tego potem wszystkie badania prywatnie...
Witaj :) pamietaj ze najważniejsze jest bezpieczeństwo dziecko =dobry lekarz . Postaraj sie znaleźć kogoś naprawdę dobrego, a część badań i lekarz rodzinny może Ci przepisać. Ja jestem w 7 tygodniu ciazy...i nie chce nawet mówić ile pieniążków wydaje na leki i wizyty (średnio 1000 zł) wizyty ale nie szkoda mi żadnej złotówki , najważniejsze aby maleństwo było zdrowe :*

reklama
Ciezko uwierzyc mi w rozbierznosc spowodowana roznymi aparatami, choc z drigiej strony to milimetry, wiec moze jednak...
Jesli komus przeszkadza moje zadreczanie sie, to przepraszam, ale w tej chwili jestem w rozsypce i nie moge nad tym zapanowac. Drugiej straty nie przezyje, jestem za slaba.
Umiwilam sie na piatek na 17 do lekarza, tego u ktorego bylam w zeszly piatek.
I bardzo dobrze że się umówiłaś. Ja jestem pewna ze wszystko okaże się ok! Uspokój się już nie denerwuj, bo znowu będziesz miała żal do siebie o niepotrzebne nerwy.
Jutro odbieram wyniki z bety mam nadzieję na szczęśliwe 9 miesięcy
Trzymam kciuki za wysoki wynik!
Ajj dziewczyny.. ja chciałabym byc wzdęta, z bolącym krzyżem, z sikaniem co 5 min i pryszczami na twarzy byle dzidzia sie rozwijała..
Jestem z Wami tutaj do czwartku, do usg. No chyba ze nastanie cud
Wierze, że jednak z nami zostaniesz... też nie trać wiary!

@PatkaPatka @patuśka kciuki za wizytę ✊✊✊ I zazdroszczę wam.
Nic.... odliczam dni do piątku.... ;)

@marg88 dokładnie... nawet się nie patrzy ile się wydaje , ja juz przywykłam do tego , że rodzinna mi nie pisze badań na fundusz i łaski nie potrzebuję i proszenia , nie chce mi się tez sto razy kłuć więc chodze i tak prywatnie... przez 1,5 roku badań można liczyć w kilkunastu tysiacach ile kosztowały mnie badania po poronieniach i zycie... nie żałuję bo mam teraz szansę na zdrową ciążę , na którą również nie żałuję mimo , że nie raz trzeba się załużać bo nikt na ksie nie leży ... ale dobro dziecka najwazniejsze .
Co to zapłacić za wizytę czy podstawowe badania...

@marg88 dokładnie... nawet się nie patrzy ile się wydaje , ja juz przywykłam do tego , że rodzinna mi nie pisze badań na fundusz i łaski nie potrzebuję i proszenia , nie chce mi się tez sto razy kłuć więc chodze i tak prywatnie... przez 1,5 roku badań można liczyć w kilkunastu tysiacach ile kosztowały mnie badania po poronieniach i zycie... nie żałuję bo mam teraz szansę na zdrową ciążę , na którą również nie żałuję mimo , że nie raz trzeba się załużać bo nikt na ksie nie leży ... ale dobro dziecka najwazniejsze .
Co to zapłacić za wizytę czy podstawowe badania...
Ale też nie wszyscy lekarze to zdziercy, mój ginekolog do którego chodzę prywatnie nie bierze za każdą wizytę dużo, a czasem w ogóle nic. W cenniku ma 150zł za wizytę, jak byłam potwierdzić ciąże to nie wziął nic a na wcześniejszej wizycie jeszcze przed ciążą wziął połowę. Podobnie z kardiologiem. Wierze, że jednak są jeszcze lekarze z powołania i mimo wszystko @Martynka_K doradzałabym Ci poszukać dobrego lekarza a koszty może wcale nie będą takie straszne.

No mój gin bierze ode mnie teraz 8dych jak za monitoring , normalnie 150 ale nigdy tyle nie wzia ode mnie na pierwszej wizycie gdzie sbyłam z M z naszą historią siedzieliśmy ponad godzinę i 100wzią nie jest zdzierca bo wie jakie badania nasze drogie ja za jedną serię to ciągle 2tys 2 tys i tak w kółko :)

Ja tez jutro mam wizytę i staram sie nie myslec o tym.....ale sue kurcze nie da
No to również powodzenia i trzymam kciuki :) Ja na szczęście jestem nastawiona pozytywnie także to czekanie to nie jakaś straszna katorga, ale rzeczywiście oczekiwanie na dobre wieści potrafi być bardzo absorbujące :)

tez tak uwazam ,ze nie ma co zalowac kasy .to i tak raz w miesiacu wizyty. Ja w poprzedniej ciazy na początku chodzilam na fundusz i tak mi Pan doktor zrobil cytologie ,ze krwotoku dostałam i powiedzial,ze pewnie poronilam i kazal wezwac meza i to w 15 tyg. Wyladowalam na sorze i sie za glowe zlapali co za glupoty mi wygadywal. Pozniej chodZiłam prywatnie i dzieki lekarzowi donosilam. Bo inny to by na straty juz dal moja ciaze a tak mam syna 7 letniego.

reklama
No mój gin bierze ode mnie teraz 8dych jak za monitoring , normalnie 150 ale nigdy tyle nie wzia ode mnie na pierwszej wizycie gdzie sbyłam z M z naszą historią siedzieliśmy ponad godzinę i 100wzią nie jest zdzierca bo wie jakie badania nasze drogie ja za jedną serię to ciągle 2tys 2 tys i tak w kółko :)

A gdzie ten lekarz dokladnie przyjmuje? :)

Do góry