reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2018

U Nas prywatnie to średnio 200zł.... wybaczcie ale nie stać mnie na takie wydatki... do tego potem wszystkie badania prywatnie...
Witaj :) pamietaj ze najważniejsze jest bezpieczeństwo dziecko =dobry lekarz . Postaraj sie znaleźć kogoś naprawdę dobrego, a część badań i lekarz rodzinny może Ci przepisać. Ja jestem w 7 tygodniu ciazy...i nie chce nawet mówić ile pieniążków wydaje na leki i wizyty (średnio 1000 zł) wizyty ale nie szkoda mi żadnej złotówki , najważniejsze aby maleństwo było zdrowe :*

reklama
Ciezko uwierzyc mi w rozbierznosc spowodowana roznymi aparatami, choc z drigiej strony to milimetry, wiec moze jednak...
Jesli komus przeszkadza moje zadreczanie sie, to przepraszam, ale w tej chwili jestem w rozsypce i nie moge nad tym zapanowac. Drugiej straty nie przezyje, jestem za slaba.
Umiwilam sie na piatek na 17 do lekarza, tego u ktorego bylam w zeszly piatek.
I bardzo dobrze że się umówiłaś. Ja jestem pewna ze wszystko okaże się ok! Uspokój się już nie denerwuj, bo znowu będziesz miała żal do siebie o niepotrzebne nerwy.
Jutro odbieram wyniki z bety mam nadzieję na szczęśliwe 9 miesięcy
Trzymam kciuki za wysoki wynik!
Ajj dziewczyny.. ja chciałabym byc wzdęta, z bolącym krzyżem, z sikaniem co 5 min i pryszczami na twarzy byle dzidzia sie rozwijała..
Jestem z Wami tutaj do czwartku, do usg. No chyba ze nastanie cud
Wierze, że jednak z nami zostaniesz... też nie trać wiary!

@PatkaPatka @patuśka kciuki za wizytę ✊✊✊ I zazdroszczę wam.
Nic.... odliczam dni do piątku.... ;)

@marg88 dokładnie... nawet się nie patrzy ile się wydaje , ja juz przywykłam do tego , że rodzinna mi nie pisze badań na fundusz i łaski nie potrzebuję i proszenia , nie chce mi się tez sto razy kłuć więc chodze i tak prywatnie... przez 1,5 roku badań można liczyć w kilkunastu tysiacach ile kosztowały mnie badania po poronieniach i zycie... nie żałuję bo mam teraz szansę na zdrową ciążę , na którą również nie żałuję mimo , że nie raz trzeba się załużać bo nikt na ksie nie leży ... ale dobro dziecka najwazniejsze .
Co to zapłacić za wizytę czy podstawowe badania...

@marg88 dokładnie... nawet się nie patrzy ile się wydaje , ja juz przywykłam do tego , że rodzinna mi nie pisze badań na fundusz i łaski nie potrzebuję i proszenia , nie chce mi się tez sto razy kłuć więc chodze i tak prywatnie... przez 1,5 roku badań można liczyć w kilkunastu tysiacach ile kosztowały mnie badania po poronieniach i zycie... nie żałuję bo mam teraz szansę na zdrową ciążę , na którą również nie żałuję mimo , że nie raz trzeba się załużać bo nikt na ksie nie leży ... ale dobro dziecka najwazniejsze .
Co to zapłacić za wizytę czy podstawowe badania...
Ale też nie wszyscy lekarze to zdziercy, mój ginekolog do którego chodzę prywatnie nie bierze za każdą wizytę dużo, a czasem w ogóle nic. W cenniku ma 150zł za wizytę, jak byłam potwierdzić ciąże to nie wziął nic a na wcześniejszej wizycie jeszcze przed ciążą wziął połowę. Podobnie z kardiologiem. Wierze, że jednak są jeszcze lekarze z powołania i mimo wszystko @Martynka_K doradzałabym Ci poszukać dobrego lekarza a koszty może wcale nie będą takie straszne.

No mój gin bierze ode mnie teraz 8dych jak za monitoring , normalnie 150 ale nigdy tyle nie wzia ode mnie na pierwszej wizycie gdzie sbyłam z M z naszą historią siedzieliśmy ponad godzinę i 100wzią nie jest zdzierca bo wie jakie badania nasze drogie ja za jedną serię to ciągle 2tys 2 tys i tak w kółko :)

Ja tez jutro mam wizytę i staram sie nie myslec o tym.....ale sue kurcze nie da
No to również powodzenia i trzymam kciuki :) Ja na szczęście jestem nastawiona pozytywnie także to czekanie to nie jakaś straszna katorga, ale rzeczywiście oczekiwanie na dobre wieści potrafi być bardzo absorbujące :)

tez tak uwazam ,ze nie ma co zalowac kasy .to i tak raz w miesiacu wizyty. Ja w poprzedniej ciazy na początku chodzilam na fundusz i tak mi Pan doktor zrobil cytologie ,ze krwotoku dostałam i powiedzial,ze pewnie poronilam i kazal wezwac meza i to w 15 tyg. Wyladowalam na sorze i sie za glowe zlapali co za glupoty mi wygadywal. Pozniej chodZiłam prywatnie i dzieki lekarzowi donosilam. Bo inny to by na straty juz dal moja ciaze a tak mam syna 7 letniego.

reklama
No mój gin bierze ode mnie teraz 8dych jak za monitoring , normalnie 150 ale nigdy tyle nie wzia ode mnie na pierwszej wizycie gdzie sbyłam z M z naszą historią siedzieliśmy ponad godzinę i 100wzią nie jest zdzierca bo wie jakie badania nasze drogie ja za jedną serię to ciągle 2tys 2 tys i tak w kółko :)

A gdzie ten lekarz dokladnie przyjmuje? :)

Do góry