reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2018

Czesc dziewczyny ;-) juz pewnie wiekszosc mnie nie pamieta, mialam Was podczytywac ale czasu brak.
Mam nadzieje ze u Was wszystko w porządku i że zdrowo rośniecie ;-)

Ogolnie dzis mam juz 13+5, termin z 26.02 na 24.02 sie zmienil ;-)
Mialam po drodze jakies plamienia itp ale wszystko jest ok. Za mało sie oszczedzalam..
Jestem po prenatalnych, wszystko dobrze ;-) kosc nosowa widoczna, przeziernosc 1,7.
Płci jeszcze nie znam.

Tak pomyslalam ze moze jak bedzie chlopak to odezwe sie do Was i moze odkupie od ktorejs ciuszki?;-) potrzebowalabym po prostu zdjec i wyceny i ewentualnie kosztow wysylki ;p
bo dziewuszkowe mam xP

Załączam foto z usg.
Zobacz załącznik 891314
Cudowne wieści Aga! Ciesze sie, ze wszystko u Was dobrze :* rośnijcie zdrowo :)

reklama
Część dziewczyny mam pytanie czy w ciąży można nosić łańcuszki brazoletki? Bo ja slyszsłys że nie wolno i nie wiem czy to prawda

Łańcuszki i bransoletki jak najbardziej można. Trzeba tylko uważać z pierscionkami i obrazkami bo palce puchną i może być problem że zdjęciem. No i na porodowke to już koniecznie bez obrączki, moja znajomej tak spuchly ręce że przed porodem musieli jej przeciąć obrączkę w szpitalu.

Czesc dziewczyny ;-) juz pewnie wiekszosc mnie nie pamieta, mialam Was podczytywac ale czasu brak.

Mialam po drodze jakies plamienia itp ale wszystko jest ok. Za mało sie oszczedzalam..
Jestem po prenatalnych, wszystko dobrze ;-) kosc nosowa widoczna, przeziernosc 1,7.
Płci jeszcze nie znam.

Tak pomyslalam ze moze jak bedzie chlopak to odezwe sie do Was i moze odkupie od ktorejs ciuszki?;-) potrzebowalabym po prostu zdjec i wyceny i ewentualnie kosztow wysylki ;p
bo dziewuszkowe mam xP
:biggrin2::biggrin2:
Załączam foto z usg.
Zobacz załącznik 891314
Super wieści dbaj o siebie i maluszka buziaki:)

Hej dziewczyny! Nie wiem, czy mnie jeszcze pamiętacie... Ze sporą częścią z Was byłam tu od samego początku. Obiecałam, że jak tylko po raz kolejny zobaczę dwie kreski na teście, to się Wam koniecznie pochwalę. No to jestem [emoji5] Termin na koniec kwietnia/początek maja.
P. S. Notorycznie podglądam Waszą galerie z brzuszkami [emoji173]️
Gratulacje!!! Trzymajcie się zdrowo :)

Płci jeszcze nie znam.

bo dziewuszkowe mam xP

Załączam foto z usg.
Zobacz załącznik 891314
Aga już końcówka I trymestr! Brawo! Rośnijcie zdrowo :)
Fotka super!

U nas się też ochlodzilo. M poszedł pobiegać, ja xistalam z chłopcami. Byliśmy dziś u alergologa. Straszy na dalej doliczone szczepienie na mm r, ale przypominające w 6 rż mamy robić. Strasznie się boję czy mu azs w tym strasznym stanie co kiedyś miał nie wróci...
Jutro zaczynam 26 tc. Nie zrobilam jeszcze badania z obciążeniem glukoza. Ma być teraz trochę chłodniej to podjadę do labka.

Płci jeszcze nie znam.

bo dziewuszkowe mam xP

Załączam foto z usg.
Zobacz załącznik 891314
Gratulacje!!!!!!

Hej dziewczyny! Nie wiem, czy mnie jeszcze pamiętacie... Ze sporą częścią z Was byłam tu od samego początku. Obiecałam, że jak tylko po raz kolejny zobaczę dwie kreski na teście, to się Wam koniecznie pochwalę. No to jestem [emoji5] Termin na koniec kwietnia/początek maja.
Gratulacje!
;*

Hej! Super ze się udało, trzymam kciuki ;-) ja zamiast grudniówką będę lutówką ;p

Cześć wszystkim :-) jestem tu nowa, obecnie w trakcie 22 tygodnia ciąży.

Troche się "zafiksowałam" na punkcie wszelkich dolegliwości ciążowych. Aktualnie drążę temat twardnienia brzucha. Zdarza mi się to kilka razy dziennie (np wczoraj około 5-6 razy) i trwa dosłownie kilka sekund (tak max do 10 sekund) - czy to normalny objaw? Od początku ciąży zmagam się z zaparciami, więc jelita też ciagle się przekładają, co też może mieć wpływ na różne odczucia.. Poza tym odczuwam lekki dyskomfort jakby w kroczu - ni to pobolewanie, ni to delikatne kłucie, po prostu takie nijakie uczucie, które pojawia się w ciągu całego dnia. Być może to rozciągająca się macica?

Dodam, ze tydzień temu mialam badanie usg połówkowe - dzidzia rozwija się prawidłowo i jest bardzo ruchliwa, a w ostatnią środę byłam też na wizycie u swojej ginekolog, która stwierdziła, że na ten moment wszystko okej, a szyjka zamknięta.

Dopadły mnie jakieś chyba stresy ciążowe, muszę chyba spróbować się wyluzować, bo moje objawy wydają się być normalnymi objawami ciążowymi. Szczególnie, że jestem świeżo po wyzytach u lekarzy. Jak myślicie?

Dopadły mnie jakieś chyba stresy ciążowe, muszę chyba spróbować się wyluzować, bo moje objawy wydają się być normalnymi objawami ciążowymi. Szczególnie, że jestem świeżo po wyzytach u lekarzy. Jak myślicie?
Myślę, że sama sobie odpowiedziałaś :) Nic Ci nie jest, dopiero co miałaś wizyty. Ja zmarnowałam większość pierwszej ciąży na przejmowanie się głupotami, a niepotrzebnie...

reklama
Hej! Super ze się udało, trzymam kciuki ;-) ja zamiast grudniówką będę lutówką ;p
Lutowe dzieci są super :D
Cześć wszystkim :-) jestem tu nowa, obecnie w trakcie 22 tygodnia ciąży.

Troche się "zafiksowałam" na punkcie wszelkich dolegliwości ciążowych. Aktualnie drążę temat twardnienia brzucha. Zdarza mi się to kilka razy dziennie (np wczoraj około 5-6 razy) i trwa dosłownie kilka sekund (tak max do 10 sekund) - czy to normalny objaw? Od początku ciąży zmagam się z zaparciami, więc jelita też ciagle się przekładają, co też może mieć wpływ na różne odczucia.. Poza tym odczuwam lekki dyskomfort jakby w kroczu - ni to pobolewanie, ni to delikatne kłucie, po prostu takie nijakie uczucie, które pojawia się w ciągu całego dnia. Być może to rozciągająca się macica?

Dodam, ze tydzień temu mialam badanie usg połówkowe - dzidzia rozwija się prawidłowo i jest bardzo ruchliwa, a w ostatnią środę byłam też na wizycie u swojej ginekolog, która stwierdziła, że na ten moment wszystko okej, a szyjka zamknięta.

Wypij meliske, zdrowko! Ja też mam ciagle jakies stresy zwlaszccza jak mina 2 tygodnie od wizyty. Ale czuje ruchy i mnie to uspokaja. Na kiedy masz termin?

Do góry